Runde 27: Aalesund - Start 3-2

Start ledet to ganger, Amund Wichne vartet opp med flere klasseredninger, men det holdt ikke inn i Aalesund. Foto: Tone Halvorsen.

Start reiste til Ålesund for å møte et opprykksjagende hjemmelag i kjempeform mandag kveld. Aalesund hadde før kampen spilt 20 kamper uten tap, der 12 av kampene hadde endt med seier, mens 8 hadde endt med poengdeling.

Ettersom at Jerv spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Grorud tidligere i kveld, mens Fredrikstad tapte for Sandnes Ulf, kunne Aalesund med seier rykke ifra i kampen om direkte opprykk.

Kampen åpnet jevnspilt, og begge lag skapte småfarligheter foran motstanderens boks i starten av kampen. Start kom til flere ok muligheter, mens Aalesund var farlige på flere kontringer, men noen mål fikk vi ikke.

Etter halvtimen begynte Aalesund å ta over mer og mer av spillet, og Start ble presset hardt av et angrepsvillig hjemmelag. Aalesund kom til flere gode avslutninger, men Start var både dyktige og heldige som holdt buret rent.

Men litt mot spillets gang kontret Start og Eman Markovic, og poengkongen var iskald foran Michael Lansing i Aalesund-buret, og Start fikk med seg en 1-0-ledelse til pause.

I andreomgang fortsatte Aalesund presset og skapte flere farligheter foran Amund Wichne i Start-buret.

Ti minutter ut i andreomgangen måtte Wichne finne frem en redning fra øverste hylle, da Simen Bolkan Nordli fikk avslutte upresset fra en god posisjon inne i 16-meteren. En virkelig matchvinnerredning.

Ikke lenge etterpå fikk Start en helt eventyrlig sjanse, da Aalesund-målvakt Lansing spilte ballen rett i beina på Markovic, men lobben ble reddet av en Aalesund-forsvarer. Start utrolig nære 2-0, men det ville seg ikke.

Men nå var det kort tid mellom høydepunktene, for bare minuttet senere kom Aalesund frem og utlignet ved spissen Sigurd Haugen. Den høyreiste spissen fikk headet ballen helt oppi krysset – uttakbart for Amund Wichne, og dermed var stillingen 1-1.

Og nå tok det helt av på Color Line stadion.

Først tok Start ledelsen igjen, etter at Peter Reinhardsen åpnet opp forsvaret til Aalesund, og Cameron Cresswell la et perfekt innlegg til Martin Ramsland. 2-1 til Start.

Så fulgte Aalesund opp med noen store sjanser, men Amund Wichne i Start-buret vartet opp med noen helt ekstraordinære redninger. Men selv med en fantastisk Wichne mellom stengene, klarte ikke Start å stå imot hjemmelagets angrepsrekke.

Først utlignet Haugen igjen for Aalesund, mens Simen Bolkan Nordli snudde oppgjøret seks minutter før slutt.

Blytungt for Start etter å ha ledet to ganger, men Aalesund var til slutt det beste laget og sikret seg viktige poeng i kampen for opprykk til Eliteserien.

Start på sin side ser ut til å må ta til takke med en ny sesong i Obosligaen.

Starts lag:
Amund Wichne - Peter Reinhardsen, Luc Mares, Henrik Robstad, Kristoffer Tønnessen - Sander Sjøkvist (Tveita fra 45), Kristoffer Valsvik (Ndong fra 84), Eirik Schulze - Cameron Cresswell (Bergan fra 78), Martin Ramsland, Eman Markovic.

Benken:
Jasper Silva Torkildsen, Vegard Amundsen Bergan, Matias Belli Moldskred, Jon-Helge Ødegård Tveita, Emir Derviskadic, Basilio Ndong Owono Nchama, Sander Alvestad Svela

Dommer: Marius Lien (Fossum IF Skien)

Ass.dommer 1: Ole Johnny Løfald (Rindal IL)
Ass.dommer 2: Helge Myklebust (Freidig, SPK)
4. dommer: Torgeir Halsen (Vanylven Fotballklubb)

Dommerveileder: Øyvind Kringstad (Valder, IL - Fotball)
Kampdelegat: Njål Rønning (Valder, IL - Fotball)

8 min: Start kommet til et par halvsjanser så langt, mens hjemmelaget også har vært frempå ved flere anledninger. Foreløpig ingen store sjanser.

10 min: Robstad og Markovic kombinerer fint, men avslutningen fra Eman går dessverre langt over mål. Tendenser fra bortelaget.

17 min: Fortsatt 0-0 i Ålesund. Hjemmelaget kontrer ofte med mange mann, mens Start også er flinke til å skape sjanser. Ser ut som Aalesund må gjøre et bytte grunnet skade på Simen Rafn.

22 min: Ballen ender opp ute hos Kristoffer Valsvik, som smeller til fra distanse. Ballen går like utenfor mål.

30 min: Eman Markovic med et innlegg, men Aalesund-målvakten får slått til hjørnespark. Tønnessens hjørnespark blir farlig, og Luc Mares er nære på å sette den i mål.

33 min: Castro prøver seg på et brassespark, men Start får klarert.

34 min: Stor sjanse for hjemmelaget etter et hjørnespark, men vi klarerer igjen. Vi har blitt presset godt i de siste minuttene.

40 min: Fem minutter igjen til pause. Etter en jevnspilt start på kampen, har Aalesund tatt over mye av spillet mot slutten og har hatt de største sjansene.

43 min: Et langt Ramsland-innkast blir stusset videre, men Aalesund-målvakten har kontroll.

45 min: På overtid blir Eman Markovic sendt igjennom og sender Start i ledelsen på Color Line stadion.

Pause.

45 min: Jon-Helge Tveita kommer inn for Sander Sjøkvist. Vi er i gang.

47 min: Robstad får headet etter et frispark, men Lansing i Aalesund-buret har kontroll.

49 min: Kristoffer Tønnessen prøver seg på en kopi fra Aalesund-kampen på Sparebanken Sør Arena, men denne gangen går det over.

51 min: I løpet av noen minutter fikk både Cameron Cresswell og Luc Mares gult kort.

54 min: Ramsland finner Tveita med et innlegg, men forsvareren får ikke headet ballen på mål. Fin mulighet for Start der.

55 min: Simen Nordli får avsluttet fra innenfor 16, men Amund Wichne med en kanonredning!

60 min: Så får Start en helt eventyrlig sjanse. Lansing spiller ballen rett i beina på Markovic, men lobben blir reddet på streken av en forsvarer.

61 min: Men så setter Aalesund inn 1-1 ved Sigurd Haugen. Det svinger veldig i denne kampen.

65 min: Peter Reinhardsen finner Cameron Cresswell med en nydelig pasning, og engelskmannen legger ballen til rette for Martin Ramsland inne foran mål. Start tar ledelsen igjen med 2-1.

65 min: Amund Wichne med en utrolig beinparade etter et Aalesund-hjørnespark.

69 min: Wichne med nytt tigersprang. For en kamp han er i ferd med å gjennomføre.

70 min: Sigurd Haugen utligner med et nytt hodestøt – 2-2.

72 min: Gult kort til Henrik Robstad.

76 min: Vegard Bergan kommer inn for Cameron Cresswell.

81 min: Peter Reinhardsen ut, Matias Belli Moldskred inn.

83 min: Bolkan Nordli sender Aalesund i ledelsen 3-2

84 min: Kristoffer Valsvik ut, Basilio Ndong inn

91 min: Kristoffer Tønnessen finner Eman inne foran mål, men headingen går dessverre utenfor mål.

Kampen ender med 3-2-seier til hjemmelaget.