Ett poeng ikke nok for Start

Martin Ramsland (bildet) og Start klarte uavgjort borte mot Sogndal lørdag ettermiddag, og dermed blir det Obosliga også i 2022.

Start møtte Sogndal borte på Fosshaugane Campus i den nest siste serierunden i Obosligaen 2021, og stilte med 17 år gamle Emir Derviskadic fra start for aller første gang.

De gule og svarte kunne med seier virkelig melde seg på i kampen om en kvalifiseringsplass, mens Sogndal kunne sikre kvalifisering med seier.

Men det ble en kald og tam førsteomgang mellom de to lagene. Start spilte mye ball og slet med å komme seg fremover på banen, mens Sogndal skapte småfarligheter blant annet på innlegg.

Ingen av lagene klarte å skape det store den første halvtimen, men så åpnet det seg opp litt. Sogndal fikk et par ok muligheter, men ballen traff ikke innenfor stengene. Like før pause ble Martin Ramsland dratt ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre.

Etter en målløs førsteomgang kom Sogndal ut i 100 i andreomgang og skapte flere gode muligheter de første minuttene. Men Start holdt unna og kom selv til et par sjanser etter rundt ti minutter av andreomgangen, men til slutt ble avsluttet Kristoffer Tønnessen utenfor mål.

Og i stedet for en Start-scoring, gikk Sogndal opp og tok ledelsen ved Kristoffer Nessø.

Start tok grep og satte innpå Sander Svela og Henrik Gjesdal for å komme seg inn igjen i kampen, og litt ut ifra ingenting fikk Sander Sjøkvist ballen etter et flott innlegg av Eirik Schulze og banket inn utligningen for sørlendingene.

Men dessverre klarte ikke Start å skape flere farligheter, og dermed endte kampen med uavgjort. Det betyr også at en opprykkskvalifisering er utenfor rekkevidde med én kamp igjen å spille.

Slik var kampen minutt for minutt:

6 min: Sogndal med et lite overtak i starten av kampen. Start har ikke fått til all verdens enda.

10 min: Start triller mye ball og nærmer seg Sogndal-feltet, men har ikke kommet til noen sjanser så langt.

12 min: Start kommer til et innlegg fra høyrekanten, men Sogndal-målvakten er først på ballen.

16 min: Sogndal med et par muligheter, men Start klarerer og går rett på kontring. Blir dessverre ikke noe ut av kontringen.

18 min: Flott mulighet til Start, når Eirik Wichne finner Ramsland med en fin pasning, men Sogndal får etter hvert banket Ramslands innlegg bort. Fin detalj av spissen i forkant.

21 min: Start får avsluttet ved Derviskadic, men avslutningen går over målet.

24 min: Kristoffer Tønnessen smeller til fra distanse, men vi har sett han avslutte bedre enn dette tidligere i sesongen.

29 min: Vi nærmer oss halvtimen spilt, stillingen er fortsatt 0-0. Vi har ikke hatt de store sjansene til noen av lagene så langt.

32 min: Så får vi en av kampens største sjanser. En Sogndal-spiller får ballen like utenfor 16-meteren og smeller den like utenfor mål.

35 min: Livsfarlig når ballen går over Luc Mares i forsvaret, og Sogndal får komme alene med Wichne i Start-buret, men målvakten er påpasselig ute og klarerer.

38 min: Start farlig frempå med Sander Sjøkvist, men ballen går i nettveggen. Men der lå Eman Markovic HELT ensom på venstrekanten.

39 min: Ny stor Sogndal-sjanse, der de får avsluttet fra bare noen få meter, men ballen går igjen utenfor mål.

41 min: Start roper på straffespark, når Ramsland blir felt på vei igjennom. Men vi får ingenting.

43 min: Ny stor Sogndal-sjanse. Et fint innlegg blir headet over – heldigvis. Nå kan vi godt ta pause her på Fosshaugane.

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

45 min: Vi er i gang igjen, og Sogndal går rett i angrep. Men Start får klarert til hjørnespark.

48 min: Sogndal ut i 100 i de første minuttene av andreomgang og har kommet til flere muligheter.

52 min: Steffen Lie Skålevik med et par sjanser for hjemmelaget, men det blir ikke særlig farlig.

53 min: Derviskadic finner Ramsland på løp, og spissen kriger seg til et hjørnespark.

54 min: Start får flere muligheter til å avslutte etter hjørnesparket, men det ender til slutt med at Kristoffer Tønnessen avslutter utenfor.

55 min: Så går i stedet Sogndal opp i ledelsen 1-0 ved Nessø.

64 min: Sogndal skaper flere sjanser, mens Start sliter fortsatt. Kan noen bytter skape litt gnist i laget?

66 min: Cameron Cresswell og Henrik Ramsland ut, Sander Svela og Henrik Gjesdal inn.

71 min: Sogndal med ny sjanse, men Wichne slår til hjørnespark. Det blir det ingenting ut av.

75 min: Så utligner Start helt ut ifra det blå. Sander Sjøkvist smeller ballen i mål fra kloss hold. Et nydelig innlegg fra Eirik Schulze, og så åpnet det seg helt i Sogndal-forsvaret.

83 min: Sogndal gjør et trippelbytte: Gueye, Hoven og Bakke kommer inn.

85 min: Peter Reinhardsen går ut, Vegard Bergan kommer inn.

90 min: Sogndal får avsluttet fra bare noen få meter, men headingen går over mål.

Det ender 1-1.