Buch Jensen- og Schulze-scoringer til ingen nytte

Start scoret to mål, men tapte til slutt 2-3 langt på overtid i Tjelmelands første kamp på Sparebanken Sør Arena.

Sindre Tjelmeland gjorde én endring fra 4-1-seieren over Grorud. Adeleke Akinyemi ble henvist til benken, mens Sebastian Buch Jensen, som scoret i forrige kamp, kom inn i førsteelleveren.

Slik så vi kampen

Bryne åpnet med et visst press de første minuttene, men Start tok raskt kontroll på kampen. Og laget skulle få uttelling etter bare fem minutter, da de forserte oppover venstrekanten og Tønnessen fikk til et godt innlegg. Inne foran mål stod Start-spillerne står i kø og Sebastian Buch Jensen fikk æren av å sette ballen i mål. 1-0 til Start.

Bryne fikk et par store sjanser etter tolv minutter da Holtan fikk kontre og komme alene med Wichne, men Start fikk til slutt klarert ballen til hjørnespark. På hjørnesparket måtte Wichne finne frem en refleksredning for å fortsatt holde Start i ledelsen.

Start prøvde å vende spillet og finne smarte løsninger i angrepsspillet, men det var Bryne som skapte mest de første 25 minuttene. Bortelaget presset høyt og hadde en rekke farlige dødballer.

Etter like før halvtimen var spilt skapte Start to store sjanser. Først kombinerte Eman Markovic og Mikael Ugland, før sistnevnte kom nærmest alene med målvakten, men en hard takling fra Bryne avverget situasjonen. Like etterpå fikk Start frispark, og Eirik Schulze fikk hodet på ballen fra bare få meter, men headingen gikk dessverre utenfor Brynes mål.

Etter 32 minutter fikk Start nok en sjanse. Vegard Bergan fant Buch Jensen med en flott bakromspasning, men vår danske kantspiller ble taklet, uten at dommerteamet mente at det var et straffespark.

Etter 39 minutter satt utligningen for Bryne ved Meinhard Olsen - avslutningen hadde ikke Amund Wichne sjanse på 1-1.

Lagene gikk til pause på 1-1. Start ble presset godt tilbake i store deler av kampen, og Bryne skapte mange store sjanser. Vi skapte også farligheter, men alt i alt var 1-1 et ok resultat for oss etter de første 45.

Bryne gikk rett i angrep etter avspark i andreomgang, og Joachim Holtan fikk til en stupheading som Wichne hadde kontroll på. Spissen ble liggende etter angrepet, men kom seg på beina igjen etter noen minutter.

Deretter kom Start mer med i kampen og skapte et par gode muligheter de første ti minuttene av andre omgang.

Og etter 57 minutter fikk vi uttelling. Et nydelig angrep der Ugland og Markovic åpner forsvaret til Bryne, og Schulze fikk æren av å sette ballen mellom beina på målvakten. 2-1 til Start.

Bryne byttet innpå Sixten Dalen Jensen og Oliver Rotihaug etter 68 minutter, mens Joshua Paul Robson og Andreas Dypevik gikk ut.

Kvarteret før slutt fikk Start flere enorme sjanser, der først Ramsland fikk av gårde et godt skudd, mens Schulze prøvde seg to ganger på returen, men Bryne fikk blokkert ballen.

Etter 76 minutter gikk Bjarne Langeland og Meinhard Olsen ut, Vegard Aasen og Thierry Dabove inn for Bryne. For Start gikk Sebastian Buch Jensen ut og Adeleke Akinyemi kom inn.

Nigerianeren fikk en sjanse nærmest umiddelbart, men headingen fra innenfor 16-meteren gikk over mål.

Start farlige på en kontring fem minutter før slutt, men Akinyemi fikk ikke satt ballen i mål på tross av flere muligheter i samme angrep.

To nye Bryne-bytter like før slutt: Pål Åmodt gikk ut og Tobias Guddal kom inn. Start byttet også inn Sander Sjøkvist for Mikael Ugland.

Minuttet før slutt får Bryne muligheten på et innkast, og El Makrini var uheldig og stusset ballen i eget mål. Dermed var stillingen 2-2 med seks overtidsminutter igjen å spille.

Og langt på overtid dukket Joacim Holtan opp og styrte inn 3-2 til bortelaget. En blytung avslutning på kampen, og Start har mye å jobbe med de kommende dagene og ukene.

IK Start – Bryne FK  2-3 (1-1)

1-0 Sebastian Buch Jensen (6)
1-1 Meinhard Egilsson Olsen (40)
2-1 Eirik Schulze (57)
2-2 Selvmål (90)
2-3 Joacim Holtan (90)

Gult kort: Mikael Ugland, Start - Rogvi Baldvinsson, Kristoffer Hay, Bryne
Rødt kort: Ingen