1-1 og poengdeling mot Åsane

Henrik Robstad sendte Start i ledelsen, men laget klarte ikke å holde ledelsen helt inn. Foto: Tor-Erik Schrøder / NTB

En time før kampstart høljet regnet ned på Sparebanken Sør Arena – kanskje for å ønske våre gjester fra Bergen velkommen. Men da det nærmet seg avspark, tittet også solen frem et lite øyeblikk.

Det var en fin ramme rundt kampen, med over 1000 barn og voksne fra breddeklubber rundt om i regionen på plass på stadion.

Starts vanlige spiss, Martin Ramsland, var plassert på benken for anledningen, mens Eirik Schulze skulle spille i en noe uvant rolle på topp for hjemmelaget.

Engelskmannen Cameron Cresswell ble plassert ute til venstre i angrepstrioen, mens Eman Markovic skulle angripe på høyrekanten.

Start ble presset lave allerede fra de første minuttene, og det var bortelaget, Åsane, som skapte kampens første sjanse, da Ryan Doghman fikk avslutte fra skrå vinkel, men ballen trillet utenfor målet til Amund Wichne.

Starts første sjanse kom først etter 15 minutter, da Kristoffer Tønnessen fant Eirik Schulze med et flott innlegg, men headingen gikk over buret til Åsane-målvakt Mark Fabricius Jensen.

De gule og svarte skapte flere sjanser de neste minuttene, særlig fra venstrekanten der både Tønnessen og Cresswell kom til flere gode innlegg, men avslutningene ble aldri farlige nok.

I stedet kunne Åsane ha utnyttet en gavepakke fra Start rundt halvveis ut i førsteomgangen, da Ask Tjærandsen-Skau gled etter et kort hjørnespark, og Åsane kontret i overtall, men en sterk defensiv jobb fra Markovic reddet Start.

Starts avslutninger var aldri i nærheten å gå inn de første 35 minuttene av kampen, men så fikk Start et hjørnespark. Tjærandsen-Skau slo et perfekt innlegg, og på nærmeste stolpe dukket midtstopper Henrik Robstad opp og dunket Start i ledelsen med 1-0 – et perfekt hodestøt fra den lokale helten.

Start fikk et lite løft etter scoringen, men det ble ikke flere mål i den første omgangen.

Hjemmelaget åpnet friskt i andre omgang, anført av en offensiv Eman Markovic, og det var bare tilfeldigheter som gjorde at ikke lyngdølen fikk satt inn Starts andre mål i de første minuttene av andreomgangen.

Og da Åsane en sjelden gang kom igjennom Start-forsvaret, vartet Kristoffer Valsvik og Luc Mares opp med noen kontante blokkeringer.

Start opprettholdt presset i første del av omgangen, og slapp bare Åsane til ved veldig få anledninger.

Men etter hvert slapp bortelaget mer og mer til. Amund Wichne måtte finne frem en god redning på et skudd fra distanse, mens forsvaret måtte blokkerte andre muligheter. Og kvarteret før slutt glapp det for Start.

Håkon Lorentzen fikk gå opp og heade ballen fra et Åsane-frispark, og ballen seilte i en bue over Wichne i Start-buret til 1-1.

Start satte inn en sluttspurt de siste minuttene, men ballen trillet ikke Starts vei, og Åsane holdt unna. Dermed endte det med et skuffende 1-1-resultat på hjemmebane.

Nå venter en 14-dagers pause før vi skal møte Stjørdals/Blink på bortebane.