Fløy - Start 1-1

Det endte uavgjort på øya i årets tredje treningskamp. Foto: Ole G. Sørensen

Fredag ettermiddag tok IK Start turen til Flekkerøy for å spille treningskamp mot Fløy.

Martin Ramsland har slitt litt med skade den siste tiden og står over kampen. Adeleke Akinyemi, Eirik Schulze, Henrik Gjesdal og Isaac Twum er heller ikke kampklare, mens Kasper Skaanes spares etter at han hadde en strekk forrige uke.

Med i troppen er både Joackim Jørgensen og Kristoffer Tønnessen, som begge kan få sine første kamper for året etter å ha returnert fra skader de siste ukene.

Starts lag:

Amund Wichne – Eirik Wichne (Sander Sjøkvist fra 76’), Jesper Daland, Joackim Jørgensen (Damion Lowe fra 56’), Kristoffer Tønnessen (Henrik Robstad fra 73’) – Afeez Aremu (Erlend Segberg fra 61’), Adnan Hadzic – Mathias Bringaker, Eman Markovic, Gudmundur Tryggvason – Kevin Kabran (Kristian Strømland Lien fra 73’).

Innbyttere:
Jonas Deumeland, Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Sander Sjøkvist, Henrik Robstad, Erlend Segberg, Espen Børufsen, Mikael Ugland, Kristian Strømland Lien

Fløys lag:

Ante Knezovic – Kaj-Stian Apeland, Matej Dekovic, Johan Kvame Naglestad, Jone Bjerkreim Kleppa – Henrik Andersen, Arent-Emil Hauge, Tobias Henanger (Henrik Dahlum fra 83’) – Andre Richstad (Dardan Dreshaj fra 49’), Lasse Sigurdsen, Anders Hella (Ole Fredrik Thorsen fra 73’).

Innbyttere:

Andreas Olsvoll, Henrik Andre Dahlum, Erik Marcussen, Ole Fredrik Thorsen, Sander Bergan, Daniel Eikeland, Dardan Dreshaj.

Slik var kampen

1’ Vi er i gang på Arkicon Arena.

2’ Eirik Wichne kommer til innlegg fra høyrekanten. Treffer hodet til Kabran, som ikke får ordentlig trykk på headingen. Kort tid etterpå er Start nok en gang frempå, men sjansen ender med kampens første hjørnespark.

4’ 1-0 til Start! Flott scoring! Eman Markovic finner Gudmundur Tryggvason som kommer til avslutning innenfor 16-meteren. Islendingen setter derfra ballen i mål via stolpen.

fløy start 3 Andri
Andri gratuleres etter 1-0-scoringen.

9’ Start med full kontroll på kampen de første ti minuttene. Triller mye ball, og prøver å finne åpninger mot et dyptliggende Fløy-lag.

13’ Start med småfrekt frisparktrekk. Tønnessen overlapper og blir spilt gjennom av Markovic, men innlegget blir ufarlig.

21’ Fløy med mest ball og i ferd med å spille seg inn i kampen de siste minuttene. Kommer til en avslutning fra rundt 20 meter som går utenfor mål.

23’ Gult kort til Johan Naglestad.

24’ Start-frispark blir slått inn av Tønnessen, og treffer pannebrasken til Jørgensen som ikke klarer å styre headingen på mål.

30’ Fløy for alvor med her nå! Har hatt mye ball de siste minuttene. Spiller seg flott langs kanten og kommer til et hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket kommer Apeland til en god skuddmulighet som blir blokkert.

38’ Eman Markovic spiller fri Mathias Bringaker som kommer til et innlegg. Kevin Kabra med på løp, men avslutningen går utenfor mål.

43’ Stor Fløy-mulighet! Jone Kleppa har tatt turen opp fra sin venstreback-posisjon og blir spilt gjennom alene med keeper, men en god redning av Amund Wichne sørger for at Start fremdeles leder kampen.

PAUSE: Start 1-0 Fløy

Det har vært en jevnspilt førsteomgang. Start åpnet meget bra med høyt tempo og høy intensitet i spillet, men utover i kampen har Fløy tatt mer og mer over.

45' Spillerne er ute på banen igjen, og dermed er de siste 45 i gang her på Arkicon Arena. Ingen bytter hos noen av lagene i pausen.

47’ Stor, stor mulighet for Fløy. Andre Richstad sterk i ryggen, og kommer til avslutning som går like utenfor mål. God start på omgangen for hjemmelaget.

48’ Gult kort til Afeez Aremu.

49’ Fløy-bytte: Dardan Dreshaj inn – Andre Richstad ut.

54’ Adnan Hadzic med et dårlig touch, og ballen blir snappet opp av en Fløy-spiller utenfor 16-meteren som blir revet ned. Frispark i god posisjon for hjemmelaget. Skuddet går over mål.

55’ Fantastisk Fløy-kontring. Ender opp med at Lasse Sigurdsen fyrer inn utlikningsmålet. 1-1.

56’ Joackim Jørgensen inn – Damion Lowe ut.

61’ Erlend Segberg inn – Afeez Aremu ut.

63’ Gult kort til Tobias Henanger.

73’ Start-bytte: Henrik Robstad og Kristian Strømland Lien inn – Kristoffer Tønnessen og Kevin Kabran ut. Like etter gjør også Fløy et bytte: Ole Fredrik Thorsen inn – Anders Hella ut.

76’ Start-bytte: Sander Sjøkvist inn – Eirik Wichne ut.

77’ Enorm mulighet for Start. Dårlig kommunikasjon i Fløy-forsvaret gjør at det er åpent mål og ren løpsduell mellom Strømland Lien og en Fløy-forsvarer. Unggutten setter den på utrolig vis over mål. Kommer kort tid senere på et flott løp, men heller ikke der ender det med scoring.

78’ Minuttet senere får Lien en ny mulighet alene med keeper. Forsøker å lobbe ballen over, men det blir for løst og ufarlig.

83’ Fløy-bytte: Henrik Dahlum inn – Tobias Henanger ut.

90’ Gult kort til Eman Markovic.

Slutt:

Det ender 1-1 i en kamp der vi startet bra, men etterhvert falt litt ned i prestasjonene. Fløy var aggressive og gode, og gjorde det vanskelig for oss. Derfor var det også fortjent da de fikk utlikningen sin i andre omgang. Mot slutten av kampen hadde vi flere gode muligheter, spesielt to store med innbytter Lien, men det endte med 1-1.

Neste treningskamp er mot Jerv neste fredag, kl.17.00 på Sparebanken Sør Arena.