Start - Haugesund 5-1

Start med storseier i søndagens kamp mot Haugesund. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag kveld var det klart for en viktig kamp mellom Start og Haugesund. Ettersom Mjøndalen tapte 4-1 borte mot Vålerenga lørdag kveld kunne Start, som stod med 15 poeng før dagens kamp, få en luke på fire poeng ned til Mjøndalen med seier i kveld. Før dagens kamper lå Haugesund og Strømsgodset på de to siste sikre plassene med 22 poeng hver mens Sandefjord og Brann lå på plassene over med 23 poeng.

For Haugesunds del spilte de uavgjort 4-4 hjemme mot Odd i forrige runde, en kamp haugalendingene lå under med 1-4 da det gjenstod få minutter av kampen.

For Starts del kom laget fra to strake tap, først 0-1 hjemme mot Kristiansund før det ble 2-0-tap borte mot Stabæk på Nadderud sist helg.

Da Haugesund og Start møttes i Haugesund i sommer ble det et surt 0-1-tap for Start da Jesper Daland var uheldig og satte ballen i eget nett på overtid

Til dagens kamp var Martin Ramsland tilbake i elleveren mens Eirik Schulze var tilbake etter å ha stått over kampen mot Stabk på grunn av karantene.

Jonas Deumeland ble derimot ikke klar etter smellen han fikk mot Stabæk, slik at Amund Wichne var keeper i dagens kamp.

I tillegg sonet Eirik Wichne karantene i dagens kamp etter å ha pådratt seg sitt fjerde gule kort for sesongen i bortemøtet med Stabæk for en uke siden.

Lagoppstillinger:

Start:

Amund Wichne - Kristoffer Tønnessen, Jesper Daland, Vegard Bergan, Henrik Robstad, Mohamed El Makrini, Espen Børufsen (Skaanes fra 60), Eirik Schulze, Christian Bolanos (Markovic fra 84), Kevin Kabran, Martin Ramsland (Ugland fra 79).

Innbyttere: Henrik Webb. Dahl, Joackim Jørgensen, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Eman Markovic, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Kasper Skaanes.

Haugesund:

Helge Sandvik – Mikkel Desler (Gunnarshaug fra 45), Ulrik Fredriksen, Fredrik Pallesen Knudsen, Alexander Stølås – Kevin Krygård, Christian Grindheim (Ammitzbøll fra 36), Thore Pedersen – Niklas Sandberg, Ibrahima Wadji (Endresen fra 82), Kristoffer Velde.

Innbyttere: Ludek Vejmola – Alexander Ammitzbøll, Kristoffer Gunnarshaug, Andreas Endresen, Mathias Dahl.

• Pause: 3-0

• Eliteserien, runde 20

• Sparebanken Sør Arena

• Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy FK

• Mål: 1-0 Ulrik Fredriksen (13, selvmål), 2-0 Mohamed El Makrini (18), 3-0 Eirik Schulze (32), 3-1 Ibrahima Wadji (54), 4-1 Eirik Schulze (60), 5-1 Ulrik Fredriksen (90, selvmål)

• Gult kort: Kevin Kabran (28), Start. Alexander Ammitzbøll (88), Haugesund.

• Rødt kort: Ingen

• Tilskuere: 200

Haugesund sparker igang dagens kamp.

6 min: Ramsland vender opp og fyrer av innenfor 16-meteren. Keeper tar den greit, men pent gjort av Ramsland.

10 min: Jesper Daland mister ballen på vei fremover og Haugesund kontrer. Ender med et skudd fra Velde, langt over.

13. min: 1-0 Start angriper fint på venstresiden og et presist innlegg fra Espen Børufsen styres i mål av Haugesunds Ulrik Fredriksen.

18. min: 2-0 Mohamed El Makrini dobler ledelsen med sitt første mål for Start. Nok en gang er det Børufsen som gjør forarbeidet, denne gangen med å vinne ballen på 20 meter. Deretter plukker Mo opp ballen og setter den i nærmeste hjørne fra 20 meter!

24. min: Børufsen får kommet seg løs og og fyrer fra rundt 20-22 meter, men FKH-keeper Sandvik plukker ballen greit.

28. min: Kevin Kabran hindrer en overgang og får det gule kortet av dommer Steen.

32. min: 3-0 til Start! Børufsen slår inn fra venstre og på bakre stolpe er Eirik Schulze som får styrt ballen i mål. Dagens tredje målgivende for Børufsen.

36. min: Bytte Haugesund: Grindheim ut - Ammitzbøll inn.

45. min: Minimum 2 minutter tillegg.

45. min: Haugesund skummelt frempå på en dødball, men ballen går over.

45. min: Bytte FKH: Desler ut - Gunnarshaug inn. Haugesund gjør sitt andre bytte allerede før pause.

PAUSE

Lagene går til pause med stående applaus og jubel fra de 200 fremmøtte Start-supporterne.

Sterk 1. omgang av Start, som etter hvert kom til mange fine angrep. I tillegg leverer Espen Børufsen målgivende passning på alle de tre Start-målene.

2. omgang:

Start sparker igang den andre omgangen. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

52 min: El Makrini med presis bakromspasning mot Bolanos, men keeper rekker akkurat frem i tide og får klarert.

54. min: 3-1 Ibrahima Wadji løper fra alt og alle og setter inn reduseringen for Haugesund. FKH hentet opp tre mål på tampen sist mot Odd. Skal dette likevel bli spennende?

57. min: Frispark til Haugesund i farlig posisjon, men Stølås skyter over.

60. min: 4-1 Eirik Schulze stanger ballen i nettet etter en corner fra Christian Bolanos.

60. min: Bytte Start: Børufsen ut - Skaanes inn.

70. min: God mulighet for Haugesund når ballen plutselig lander i beina på en FKH-spiller som fyr skutt fra 12-13 meter. Skuddet går via Daland og ut til corner.

72. min: Et frispark fra Bolanos klareres rett ut til Kabran som prøver et skudd. Det blokkeres ut til El Makrini, som prøver seg på en halv volley fra returrommet, men skuddet går over.

79. Bytte Start: Ramsland ut - Ugland inn.

82. min: Wadji ut - Endresen.

84. min: Bolanos ut - Markovic inn.

86 min: Nytt pent angrep ender med en god skuddmulighet for Schulze, men keeper gjør en god redning på skuddet fra 14-15 meter.

88. min: Gult kort til Haugesunds Ammitzbøll.

90. min: Minimum 2 minutter tillegg.

90 + 1 min: 5-1 Mikael Ugland legger inn foran mål og der er nok en gang Ulrik Fredriksen og setter inn sitt andre selvmål for kvelden.

90 + 3 min: Haugesund med frispark i farlig posisjon. Det skytes, men Amund Wichne leverer en god rening..

SLUTT:

Start drar i land en solid og viktig seier i bunnstriden.

Kommende helg er det spillefri i Eliteserien på grunn av landslagspausen. Helgen etter det drar Start til Drammen for å møte Strømsgodset på Marienlyst.

Neste hjemmekamp for Start er lørdag 24. oktober mot Sandefjord. Den kampen har avspark klokken 18, og da vil det være mulig for Start å slippe inn 600 tilskuere mot dagens 200.