Vålerenga - Start 4-0

Lite stemte for Start i sesongavslutningen. Dermed blir det OBOS-ligaen i 2021. (Foto: NTB)

Det var 22. desember og årets Eliteserie-sesong skulle avgjøres. Ettersom Strømsgodset slo Odd i Skien lørdagen før, kunne Start i beste fall ende på kvalik-plass, plassen laget holdt før dagens kamp. Mjøndalen lå tre poeng bak før denne siste serierunden og de møtte  allerede nedrykksklare Aalesund hjemme på Nedre Eiker. Ettersom Start hadde minus 19 i målforskjell og Mjøndalen hadde minus 22, betyrdde det fort at Start var avhengig av poeng i dagens kamp mot Vålerenga i Oslo.

Mens Start kjempet for å sikre kvalik-plassen og playoff mot Sogndal 28. desember i kveldens kamp, ville Vålerenga sikre seg bronsen med seier i dagens kamp. Uansett hvordan dagens kamp endte var Oslo-klubben sikret europaspill / kvalik neste sesong da de dårligst kunne bli nummer fire.

Da Start og Vålerenga møttes på Sparebanken Sør Arena 17. august i år vant Start 2-1 etter at Eirik Schulze avgjorde kampen på overtid. Før den kampen hadde ikke Start tatt poeng mot Vålerenga siden det ble 1-1 mellom lagene i Oslo 25. september 2015.

Til dagens kamp måtte Start klare seg uten Erlend Segberg (karantene) og Mohamed El Makrini (skade).

Starts lag (4-2-3-1):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne (Skaanes fra 62), Vegard Bergan (Robstad fra 58), Jesper Daland (Skålevik fra 87), Kristoffer Tønnessen - Joackim Jørgensen, Eirik Schulze - Christian Bolanos (Bringaker fra 46), Eman Markovic, Kevin Kabran- Martin Ramsland.

Innbyttere: Amund Wichne (keeper), Fredrik Repstad Hansen (keeper), Steffen Lie Skålevik, Henrik Robstad, Jakob Ugland, Kasper Skaanes, Mathias Bringaker, Sander Sjøkvist.

Vålerengas lag 4-3-3:

Kristoffer Klaesson – Christian Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (J. Bjørdal fra 46), Sam Adekugbe - Henrik Bjørdal, Fredrik Oldrup Jensen, Magnus Lekven (Skaret fra 88) - Aron Dønnum (Shala fra 64), Vidar Örn Kjartansson (Vilhjalmssom fra 64), Osame Sahraoui (Holm fra 78).

Innbyttere: Christian Haug, Johan Lædre Bjørdal, Herolind Shala, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne, Odin Thiago Holm, Benjamin Stokke, Felix Horn Myhre, Brage Skaret.

• Pause: 3-0

• Eliteserien. 30. runde

• Intility Arena, Oslo

• Dommer: Tom Harald Hagen, Brandval IL

• Gult kort: Ingen.

• Rødt kort: Ingen

• Mål: 1-0 Vidar Örn Kjartansson (5), 2-0 Osame Sahraoui (14), 3-0 Osame Sahraoui (30), 4-0 Odin Thiago Holm (85)

• Tilskuere: 200

Slik var kampen:

1. min: VIF sparker igang dagens kamp.

3. min: Vålerenga med kampens første mulighet, men skuddet fra 12-13 meter blokkeres.

5.min: 1-0 til Vålerenga. Wichne taper en duell og Sahraoui får slått inn fra venstre og finner Kjartansson som setter ballen i mål.

9. min: Dønnum får slått inn fra høyre, men Deumeland plukker. Start-keeperen kolliderer samtidig med Kjartansson, men begge kommer seg på beina igjen uten dramatikk.

14. min: 2-0 til Vålerenga. Et innlegg fra høyre går helt over til Sahraoui som vipper ballen i mål fra skrått hold. Går muligens via Kjartansson eller Wichne på vei inn i mål.

18. min: Markovic prøver seg fra 20-22, men VIF-keeper Klaesson er nede og avverger.

27. min: Kjartansson forsøke seg for VIF, men forsøket går over mål.

30. min: 3-0 Sahraoui sender ballen i mål fra cirka 20 meter.

34. min: Småskummel mulighet fra Tønnessen, men Start må ta til takke med en corner som blir ufarlig.

40. min: Henrik Bjørdal forsøker seg fra 18-20 meter, men ballen går til side for mål.

45. min: Det legges til minimum et minutt.

PAUSE!

En tung omgang er over for Start, som må opp noen hakk i 2. omgang om dette skal gå. Etter en verst tenkelig start på kampen, har Start riktignok hevet seg noe utover i omgangen, men uten å komme til de store sjansene.

Mjøndalen leder også 3-0 til pause hjemme mot Aalesund, noe som gjør at Start for øyeblikket liger på direkte nedrykksplass.

2. omgang

46. min: Start sparker igang den andre omgangen på Intility.

46. min: Bytte Start: Bolanos ut - Bringaker inn.

46. min: Bytte VIF: Näsberg ut - Johan Lædre Bjørdal inn

47. min: Martin Ramsland, helten fra Åråsen i kvaliken mot Lillestrøm i fjor, er nære sin første scoring for sesongen, men Klaesson får averget. Like etter kommer også Kabran seg til en god mulighet, men den går like til side for mål.

53. min: Daland nære på med en heading fra 12-13 meter, men igjen er hjemmelagets keeper god.

58. min: Bytte Start: Bergan ut - Robstad inn.

62. min: Bytte Start: Wichne ut - Skaanes inn.

64. min: Bytte VIF: Kjartansson ut -Vilhjalmsson inn.

64. min: Bytte VIF: Dønnum ut - Shala inn.

70. min: Kabran får vendt om og avsluttet fra rundt 10 meter, men ballen går høyt over.

78. min: Adekugbe nære ved å øke til 4-0, men Deumeland leverer en fin redning.

78. min: Bytte VIF: Sahraoui ut - Holm inn.

80. min: Vilhjalmsson er nære scoring, men ballen går over.

83. min: Shala avslutter, men Deumeland avverger.

85. min: 4-0. Deumeland redder først skuddet fra Henrik Bjørdal, men må gi retur. Der er Odin Thiago Holm og setter ballen i mål.

87. min: Bytte Start: Daland ut - Skålevik inn.

88. min: Bytte VIF: Lekven ut - Skaret inn.

90. min: Minimum fire minutter tillegg.

SLUTT!

Eliteserie-oppholdet for Start over for denne gang mens VIF sikrer seg bronsen

Start taper 4-0 mens Mjøndalen slo Aalesund 3-0. Dermed blir det OBOS-ligaen på Start i 2021 etter å ha rykket ned på dårligere målforskjell en Mjøndalen.