Stabæk - Start 2-0

Det ble en tett og jevn kamp, men det var Stabæk som evnet å avgjøre kampen. (Foto: NTB Scanpix)

Start jaktet fortsatt sin første borteseier i Eliteserien i år da turen gikk til Bærum. Sist kamps tap mot Kristiansund gjorde at det var en en luke på seks poeng opp til Haugesund på sikker plass.

Oppgjøret på Sparebanken Sør Arena tidligere i sommer endte 0-0, i en kamp der Start hadde en rekke store sjanser til å avgjøre kampen i andre omgang.

Stabæk startet sesongen bra, men hadde ikke plukket like mange poeng etter sommeren. Før kampen lå Stabæk på 10. plass med 22 poeng, mens Start lå på kvalikplass (14) med 15 poeng.

Joey Hardarson & Co måtte klare seg uten suspenderte Eirik Schulze, men hadde samtidig fått tilbake Kevin Kabran fra karantene. Ellers var det ingen nye skader i troppen.

Sander Sjøkvist og Andri Tryggvason, samt langtidsskadde Henrik Gjesdal, var fortsatt ute.

Det var et par endringer på laget som startet mot KBK sist søndag. Mathias Bringaker kom inn på laget, og det samme gjorde Joackim Jørgensen. Det betydde også en endring i formasjon. Bolaños spilte som offensiv midtbane, mens Jørgensen tok plass ved siden av El Makrini sentralt.

Lagoppstillinger:

Start (4-2-3-1): Jonas Deumeland  (Wichne fra 57)  - Eirik Wichne (Skaanes fra 72), Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen, Mohamed El Makrini, Joackim Jørgensen (Børufsen fra 81) - Mathias Bringaker Christian Bolaños, Eman Markovic (Kabran fra 72), Steffen Lie Skålevik (Ramsland fra 81)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Mikael Ugland, Erlend Segberg, Espen Børufsen, Martin Ramsland, Kasper Skaanes, Kevin Kabran

Stabæk (4-4-2): Sandberg - Solheim, Amankwah, Hanche-Olsen, Jonassen - Edvardsen, Skytte, Lumanza (Kassi fra 65), Kostadinov - Maatsen (Kinoshita fra 76), Normann Hansen.

Innbyttere: Brauti, Øveraas, Vogt, Torgersen, Lundal, Kassi, Vetlesen, Botheim og Kinoshita.

Kampreferat under faktaboksen

Stabæk - Start

• Pause: 0-0

• Nadderud stadion

• Eliteserien, runde 19

• Dommer: Sivert Øksnes Amland

• Mål: 1-0 Kassi (62), 2-0 Kinoshita (81)

• Gult kort: Hanche Olsen, Maatsen (Stabæk), Wichne (Start)

• Rødt kort: Ingen

• Tilskuere: 200

Klart for avspark på en ganske så strøken gressmatte på Nadderud.

5 min: Jevnspilt første fem minutter her, mye dueller og kriging, og lite finspill.

6 min: God kontring der Skålevik snapper ballen og driver frem mot mål. Prøver å spille til Bolaños, men pasningen når ikke frem.

13 min: Vi har fått mer ro med ballen nå og har tatt over initiativet. Får vår første corner for dagen da Tønnessens innlegg blokkeres. Den skrus innover fra Bolaños, og det ender med at keeper med slå ballen bak til ny corner. Den går på bakre stolte, men Sandberg bokser ut.

16 min: Innoverskrudd frispark fra Bolaños klareres, og Markovic fyrer av på volley, via en forsvarer og ut til corner. Corneren klareres ut i returrom til Tønnessen, som fyrer av, langt utenfor. Vi har styrt kampen fullstending de siste fem minuttene.

19 min: Vi biter oss fast på Stabæks banehalvdel og det ender med en ok mulighet for Bergan, men skuddet hans på halv volley fra 16 meter går utenfor.

21 min: Bergans klarering treffer et Stabæk-bein og sender Maatsen alene mot mål, men han er offside.

25 min: Bola med strøken ball på bakre stolpe, Wichne vinner duellen og header inn i feltet. Men Stabæk får klarert. Wichne blir liggende nede, men ser ut til å komme seg på beina. Vi fortsetter å styre kampen her.

28 min: Deumeland med upresis igangsetting som gir Skytte en mulighet fra 18-19 meter. Jonas gjør en god redning, og Wichne får klarert returen til corner rett foran et Stabæk-bein.

31 min: Skålevik fører fra midtbanen og helt frem til 16-meteren før han fyrer av, men skuddet blokkeres.

32 min: Pent angrep der Tønnessen spiller vegge med Bolanos og slår presist inn til Markovic foran mål. Eman må kaste seg litt fremover og får ikke noe ordentlig treff på ballen og den spretter inn til keeper.

38 min: Stygg feilpasning av Tønnessen gir Normann Hansen en gratismulighet. Prøver å curle ballen i krysset fra 16 meter, men skuddet går like utenfor.

40 min: Stabæk som presser på nå, men vi klarer å renske unna. For første gang i kampen har hjemmelaget klart å etablere et trykk mot Start-målet.

Pause: Det står målløst etter en omgang der vi var det førende laget den første halve timen, før Stabæk kom sterkere mot slutten. De mulighetene hjemmelaget har hatt har kommet etter pasningsfeil i våre bakre rekker.

Da er vi igang med andre omgang. Det er ikke foretatt noen bytter i pausen.

50 min: Deumeland med pen dragning inne i feltet, men blir taklet i det han klarerer. Maatsen blir belønnet med gult kort.

56 min: Bolaños slår en strøken crosspasning til Tønnessen, han smeller inn et innlegg på volley og Skålevik kommer først på den, men avslutningen går via en forsvarer og ut til corner.

58 min: Bolaños med innoverskrudd frispark som går forbi alle og spretter like utenfor bortre stolpe. Nære på.

61 min: Fin opprulling som ender med at Wichne slår et innlegg i hånda til en Stabæk-forsvarer, 30 cm utenfor 16-meter. Frispark i farlig innleggsposisjon, men ikke langt unna straffe der altså.

62 min: Presist innlegg fra Bola treffer Skålevik, men kommer ikke høyt nok og stusser ballen utenfor mål.

66 min: Innbytter Kassi får en stor mulighet. Fyrer av fra 12-13 meter, men innbytter Wichne gjør en strålende redning.

68 min: 1-0. Kassi får en ny mulighet og denne gangen dunker han den inn på volley.

72 min: Start gjør to bytter. Skaanes og Kabran kommer inn for Wichne og Markovic.

75 min: Skaanes  med innlegg til Skålevik. Han får tatt ned ballen, men ballen sklir av foten når han skal skyte og skuddet går langt over.

80 min 2-0. Kinoshita dukker opp på bakre stolpe på et frispark og header ballen i mål.

82 min: Tønnessen klemmer til fra drøye 20 meter og får bra treff, men Sandberg gjør en god redning.

88 min: Vi flytter opp folk og prøver oss på flere innlegg, men Stabæk er gode til å renske unna.

Slutt: Det ender med hjemmeseier 2-0 etter en svak andre omgang av oss. To av Stabæks innbyttere dukket opp og scoret de avgjørende målene, mens vi ikke klarte å skape allverdens av store sjanser, til tross for mange innleggsmuligheter. Nok en gang blir vi straffet for at vi ikke klarer å score mål når vi styrer kampen i første omgang.

Neste oppgave er Haugesund hjemme neste helg.