Mjøndalen - Start 1-0

Vi klarte ikke finne veien til mål i Mjøndalen og måtte reise tomhendte hjem. Foto: NTB scanpix

I serierunde 28 var det klart for nok en "skjebnekamp", denne gang mot Mjøndalen. Hjemmelaget måtte nærmest vinne for å ha håp om å overleve i divisjonen, mens Start med seier ville være sikret å ikke rykke direkte ned.

Start tok årets første seier mot nettopp Mjøndalen i august, og har levert langt bedre i andre halvdel av sesongen.

Mjøndalen spilte 1-1 mot Haugesund i midtuken, mens kampen mellom Start og Bodø/Glimt endte med samme sifre.

Start måtte klare seg uten El Makrini som var suspendert, mens Mjøndalen hadde både Mokani, Liseth og Aasmundsen ute med karantene.

Starts lag: (1-4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Joackim Jørgensen (Bergan fra 60), Kristoffer Tønnessen - Erlend Segberg, Eirik Schulze, Kasper Skaanes (Ramsland fra 60) - Christian Bolanos (Bringaker fra 71), Eman Markovic (Robstad fra 88), Kevin Kabran

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Vegard Bergan, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Martin Ramsland

Mjøndalens lag (1-4-5-1):

Vieira - Skaar Eriksen, Nakkim, Solholm Johansen, Dragsnes - Brochmann (Sell fra 76), Gauseth, Twum, Rønning Ovenstad (Solberg Olsenfra 83), Brustad (Olden Larsen fra 65) - Ibrahim (Jansen fra 84)

Innbyttere: Thomas, Jansen, Sell, Olsen Solberg, Olden Larsen, Hellum, Bækken, Bamenye, Stavås Skistad

• Eliteserien runde 28

• 6. desember 2020

• Consto Arena

• Dommer: Tom Harald Hagen

• Mål: 1-0 Ibrahim (47)

• Gule kort: Twum, Jansen (Mjøndalen), Hardarson (Start)

• Tilskuertall: 200

Slik var kampen:

5 min: Gode sjanser for Mjøndalen, ballen heades frem og tilbake foran mål og til slutt får Ibrahim en god skuddmulighet, men avslutningen går utenfor.

6 min: Mjøndalen med innlegg fra venstre som setter Deumeland på prøver, men tyskeren får slått ballen unna.

8 min: Skaanes etter ballen i mål etter et flott angrep, men avblåses for offside. Den så hårfin ut.

12 min: Kabran dribler seg forbi på venstresiden og slår inn foran mål, der venter Bolanos og han prøver å flikke den i mål, men den går like over.

14 min: Markovic går til linja og slår inn, men det blokkeres til corner. Den tas kort. Etter mye frem og tilbake kommer vi til et nytt innlegg, hardt foran mål fra Wichne, men igjen klareres det til corner. Vi som styrer kampen nå.

17 min: Dragsnes kolliderer med Wichne og får frispark i god posisjon. Wichne blir liggende nede, men kommer seg opp etterhvert. Frisparket går rett i muren.

19 min: Mjøndalen med langt innkast, og vi klarer ikke klarere. Ender med en ok mulighet for Brochmanm men Deumeland redder skuddet fra skrått hold.

21 min: God kontringsmulighet når Wichne får løpe over nesten hele banen, men innlegget hans går rett i en forsvarer.

25 min: Frispark i meget god posisjon etter at Markovic blir felt på vei inn i feltet.

26 min: Bolanos prøver å skru den over muren, men den går i et Mjøndalen-hode.

31 min: Brustad kommer til en god mulighet etter et innlegg på høyre, men headingen går like utenfor.

40 min: Hardarson får gult kort for protester. Treneren vår middels fornøyd med at dommeren overser at Twum, som har gult fra før, feller en spiller bakfra når vi er på vei fremover.

42 min: Ibrahim får ballen på 14-15 meter og skyter hurtig, men via Daland og ut til corner. Cornerer spretter frem og tilbake på femmeteren, men til slutt får vi klarert. Der er vi heldige!

Pause: Det står målløst, og det er nesten rart med tanke på sjansene. Vi får et mål tvilsom annulert, mens Mjøndalen har flere store muligheter. Mjøndalen startet best, så var vi det førend laget en periode, før hjemmelaget kom sterkt mot slutten igjen.

2.omgang: Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

47 min: 1-0. Mjøndalen tar ledelsen med Ibrahim. Er først på returen etter at Deumeland stopper skuddet fra Brochmann.

51 min: Igjen blir det farlig nå Mjøndalen kaster langt inn i feltet, det ender med et skudd fra Ibrahim som går like over.

54 min: Vi har vår første mulighet i andre omgang. Spilles oss inn i feltet, men det blir trangt og vi klarer ikke få til noen avslutning.

69 min: Gauseth får ballen inne i feltet, drar seg fri og fyrer av, men skuddet går via en Start-spiller og ut til corner.

70 min: Mjøndalen biter seg fast og spiller ballen innenfor 16-meteren, men  det ender med et skudd og ny corner.

76 min: Innbytter Sell er nære på når Mjøndalen slår et innlegg gjennom feltet, men Sell når ikke frem og Wichne får rensket unna.

80 min: Endelig får vi litt trykk på dem. Får mange innlegg men hjemmelaget rensker unna det som kommer foreløpig.

81 min: Kabran fyrer av fra langt hold og treffer bra, men keeper får bokset den unna.

82 min: Så skyter vi i tverrligger fra tre meter! Segberg får ballen rett foran mål og skal bare sette den nettet, men den går i tverra og ut.

85 min: Vi trykker og trykker på, men Mjøndalen forsvarer seg bra når det slås innlegg i boksen.

87 min: Schulze fyrer av i nettveggen fra skrått hold!

90+4 min: Mjøndalen har klart å dra ned tempoet og få tiden til å gå de siste minuttene. Klarer vi en siste mulighet?

Slutt: Det ender med tap. Mjøndalen vinner, alt i alt fortjent. Vi trykker på mot slutten, men uten å skape mange store sjanser. Vi var fryktelig nære da Segberg skjøt i tverrligger fra kort hold, men mål ble det ikke. Nå må vi bare mobilisere inn mot onsdagens hjemmekamp!

Neste kamp er hjemme mot Brann førstkommende onsdag.