Kristiansund - Start 3-2

Først kom vi sterkt tilbake og snudde fra 1-0 til 1-2, men mot slutten var det igjen ineffektivitet foran mål som gjorde at KBK stakk av med seieren. (Foto: NTB Scanpix)

For tredje gang på to uker reiste Start-gutta til Møre og Romsdal, og etter to tap var motivasjonen stor før møtet med KBK.

Start og KBK har kun møtt hverandre to ganger tidligere i Eliteserien, der vi har en seier og en kamp endte uavgjort.

Før kampen lå Start på kvalikplassen, mens KBK lå på femteplass.

Joey Hardarson måtte klare seg uten Martin Ramsland, som fortsatt ikke er helt kvitt sine lyskeproblemer, og Afeez Aremu som heller ikke er helt klar. Sander Sjøkvist, Gudmundur Andri Tryggvason og Henrik Gjesdal er også skadet. Mathias Bringaker er ute en stund til med ankelskaden han fikk mot Aalesund, mens Erlend Segberg måtte kaste inn håndkleet dagen før kamp, også han med problemer i ankelen.

Dermed reiste Hardarson kun med 17 mann til Kristiansund ettersom unggutter som Ujkani og Eftevaag har trent med Start 2 denne uka og dermed ikke kan gå inn i A-lagstroppen uten å ha 48 timer karantene først pga corona-protokollen.

Lagoppstillinger:

Starts lag (1-4-3-3):

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Vegard Bergan, Kristoffer Tønnessen  - Joackim Jørgensen (Skålevik fra 82), Isaac Twum (Skaanes fra 60), Eirik Schulze - Eman Markovic, Kevin Kabran, Mikael Ugland (Børufsen fra 66)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Kasper Skaanes, Espen Børufsen, Adeleke Akinyemi, Steffen Lie Skålevik

Kristiansunds lag (1-4-2-3-1):

Holmen Johansen - Sørmo, Psyché, D. Ulvestad (Coly fra 75), Aasbak (Sivertsen fra 33) - P. Ulvestad, Diop (Hopmark fra 40) - Bye (Kastriati fra 75), Kalludra (Skarsem fra 46), Pellegrino - Faris

Innbyttere: Mbaye, Coly, Sivertsen, Askar, Diagne, Hopmark, Skarsem, Kastrati

Fakta:

Kristiansund - Start 3-2 (1-0

Kristiansund  - 9. august 2020

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad

Tilskuere: 200

Mål: 1-0 Bendik Bye (13), 1-1 Kasper Skaanes (66), 1-2 Kasper Skaanes (72), 2-2 Pellegrino (74), 3-2 Coly (82)

Gule kort: Mikael Ugland (Start)

Kampen er i gang og Start spiller i helgult i dag.

1 min: Markovic drar seg til linja og prøver et innlegg, men det blokkeres.

3 min: God sjanse etter et flott angrep. Kabran spilles fri og han drar seg flott inn i banen. Prøver å curle ballen i hjørnet fra 16 meter, men skuddet går utenfor.

4 min: Markovic fyrer av fra 20-25 meter og tvinger frem en god redning fra Holmen Johansen. Frisk start fra våre gutter her.

9 min: KBK med sin første mulighet. Ruller fint om opp og Diop kommer til avslutning fra 13 meter. Skyter utenfor.

13 min: 1-0. Et skudd går via en Start-forsvarer og lander plutselig i beina på Bendik Bye på bakre stolpe. Han slenger seg frem og klarer å sette ballen å mål fra skrått hold. Etter en god start på kampen fra Start-gutta er det altså hjemmelaget som tar ledelsen.

20 min: Vi prøver å skape noe mot et kompakt KBK-lag, men til nå har vi ikke klart å bryte gjennom bortsett fra Kabrans store sjanse etter 3 minutter.

22 min: Pellegrino skjærer inn i feltet og prøver et skudd, men det går langt over.

23 min: God sjanse når Markovic prikker inn et innlegg til Ugland inne på fem meter. Prøver å heade men treffer ikke skikkelig. Hadde trolig tid til å ta ned ballen på brystet og avslutte med beina der.

28 min: Ugland mister ballen sentralt to KBK kontrer kjapt og sender Pellegrino i gjennom, men Deumeland gjør en meget god redning og hindrer 2-0.

30 min: Jevnspilt første halvtime der vi har hatt  to-tre gode muligheter. Men som så mange ganger før denne sesongen er det motstanderne som er mest effektive og scorer på sin første sjanse. Etter scoringen har KBK vært farlige på kontringer.

40 min: KBK har måtte gjort to bytter pga skader denne omgangen. Diop og Aasmark har begge måtte gi seg. Hopmark og Sivertsen har kommet inn.

Pause: Vi ligger under med ett mål i en omgang der vi har hatt mye ball og også skapt et par gode muligheter. 65 prosent ballinnehav er ikke ofte vi har på bortebane. Så var det det med å score på mulighetene da... Vi har to gode muligheter før KBK er i nærheten av vårt mål, men vi er ikke kliniske nok foran mål.  KBK  var effektive og scoret på sin første. Siden har de vært farlige på kontringer, mens vi har fortsatt å ha ballen mest.

NTB_BwgcAcfemAk
KBK tar ledelsen 1-0. Foto: NTB scanpix

2. omgang: KBK gjør et bytte i pausen. Skarsem kommer inn for Kalludra, og dermed har KBK gjort tre bytter allerede.

50 min: Kabran med innlegg fra høyre som Twum prøver å flikke videre. Går via en forsvarer og inn til keeper. Andre omgang har fortsatt slik den første sluttet. Vi har ballen og prøver å bryte igjennom KBK-forsvaret, mens hjemmelaget kontrer hurtig når de får muligheten.

51 min: Farlig da KBK kommer til heading på en corner, men Start klarer å rydde unna.

52 min: Tønnessen prøver seg på et frekt skudd fra 40 meter, keeper må slå ut til corner.

56 min: Pent Start-angrep ender med et innlegg fra Ugland som Holmen Johansen får slått ut. Like etter kontrer KBK og Faris løper fra alt og alle og fyrer av, men skuddet går over mål.

66 min: JAAA! Så kommer 1-1! Et herlig innlegg av Wichne finner innbytter Skaanes, som tar en strålende førsteberøring og setter ballen kontrollert i lengste hjørnet med sin andre berøring!

68 min: KBK nære på etter et frispark! Deumeland bokser innlegget ut og ballen treffer Bye i hodet. Men vi får klarert unna.

69 min: Så stormer vi i angrep igjen. Igjen er det Wichne som kommer frem, men innlegget klareres til kast. Det kastes langt, men hjemmelaget får rensket unna.

71 min: 1-2! Skaanes har snudd dette! En strålende kontring der Schulze slår inn til Skaanes, han header i stolpen. Kabran plukker returen og slår inn foran mål og der dukker Skaanes opp og setter ballen i mål! For et innhopp!

74 min: 2-2. Pellegrino plukker opp en klarering på 16 meter og banker ballen i krysset. Flott scoring, men utrolig irriterende å slippe inn så kort tid etter at vi gikk opp i ledelsen.

81 min: 3-2. Coly står plutselig helt alene i feltet på bakre stolpe og header

88 min: Pellegrino er nære med å drible seg helt igjennom, men Bergan og Daland får hindret ham i siste liten.

90 min: Strålende forarbeid av Wichne og Skålevik header mot mål, men keeper får slått den til corner. God mulighet!

91 min: Stor sjanse! Schulze med smart stikker til Kabran. Han får avsluttet med venstrefoten fra 8-9 meter, men keeper gjør en god redning! Fryktelig nære!

Slutt: Det ender med et nytt surt tap etter en kamp der vi kom sterkt tilbake etter å ha havnet under tidlig. Dessverre slo KBK kjapt tilbake etter at vi gikk opp i 2-1-ledelse. Mot slutten hadde vi to gode muligheter til å utlikne, men KBK-keeperen reddet begge. Igjen spiller vi jevnt mot et bra lag, igjen har vi muligheter til å komme tilbake, men fasit er at det ikke blir noen poeng.