Start - Molde 2-3

Det ble en blytung slutt på det som lenge så ut som en veldig positiv kamp mot Molde. FOTO: NTB scanpix

Start tok i mot de regjerende seriemesterne Molde i årets tredje seriekamp. Det ble et møte med blant andre tidligere Start-spiller Tobias Christensen.

I likhet med de tidligere kampene måtte Adeleke Akinyemi, Martin Ramsland, Andri Tryggvason og Isaac Twum stå over kampen på grunn av skade. I tillegg til dette måtte Afeez Aremu stå over på grunn av et kutt i kneet etter en ulykke på sykkel forrige uke og Jonas Deumeland er ute med sykdom.

Mikael Ugland spilte sin første seriekamp fra start, mens Fredrik Repstad Hansen ble tatt ut i troppen for første gang. Sander Sjøkvist debuterte i Eliteserien etter å ha blitt byttet inn for Tønnessen.

Lie Skålevik, Bringaker, Markovic og Bergan startet kampen på benken, etter at alle fire har spilt de første kampene.

Joey Hardarson valgte også å legge om til 3-4-3 for anledningen.

Starts lag (1-3-4-3):

Amund Wichne – Eirik Wichne(Steffen Lie Skålevik, 56), Jesper Daland (Vegard Bergan, 79), Joachim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen(Sander Sjøkvist, 68), Henrik Robstad – Erlend Segberg, Eirik Schulze(Eman Markovic, 45), Kasper Skaanes, Mikael Ugland(Mathias Bringaker, 45) – Kevin Kabran.

Innbyttere: Fredrik Repstad Hansen, Vegard Amundsen Bergan, Adnan Hadzic, Eman Markovic, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Sander Hansen Sjøkvist.

Moldes lag (1-4-3-3):

Andreas Christopher Linde – Martin Bjørnbak, Stian Rode Gregersen, Marcus Holmgren Pedersen (Henry Swenson Wingo, 45), Kristoffer Haugen (Erling Knudtzon, 58) – Tobias Christensen, Eztaz Muzafar Hussain, Fredrik Aursnes – Magnus Wolff Eikrem (Eirik Hestad, 58), Ola Brynhilsen (Eirik Ulland Andersen, 83), Ohikhuaeme Anthony Omoijunfo (Martin Ellingsen, 67)

Innbyttere: Alexandro Marco Craninx, Mattias Kent Mostrom, Martin Skjeldbreid Ellingsen, Erling Knudtzon, Eirik Hestad, Henry Swenson Wingo, Eirik Ulland Andersen.

FAKTA: Start - Molde (2-3)

Pause: 1-2

Sparebanken Sør Arena

Tilskuertall: 200

Eliteserien, runde 3

Dommer: Tore Hansen

Mål: 1-0 Mikael Ugland (18), 1-1 Marcus Pedersen (27), 1-2 Kristoffer Haugen (45), 2-2 Mathias Bringaker (75), (Stian Gregersen (90+5)

Gult kort: Etzaz Muzafar Hussain (33), Kasper Skaanes (42), Joey Hardarson (53), Steffen Lie Skålevik (66), Eman Markovic (72), Eirik Hestad (86), Tobias Christsensen (90+3)

1 min: Himmelen er blå og det er solskinn i Kristiansand. De 200 tilskuerne har slått seg ned på tribunen med god avstand. Det kommer til å bli en tøff kamp mot Molde, som har tatt med seg alle poeng mulig så langt i serien.

3 min: Start får frispark i god posisjon etter at Kabran blir holdt igjen. Frisparket tas av Ugland, men ballen går rett til en Molde-spiller.

9 min: Molde sin første sjanse! Bortelaget spiller seg inn i 16-meteren. Ohi får skyte fra 7/8 meter, men A. Wichne redder skuddet og det blir corner.

14 min: Sjanse til Start! Wichne spiller frem Skaanes som får lagt inn mot Kabran. Molde får avverget til corner.

15 min: Nesten inne! Tønnessen tar et innoverskrudd cornerspark, men keeper får bokset ut ballen.

17 min: Segberg står alene og får ballen. Han skyter fra 20-meter, men ballen går utenfor mål.

18 min: 1-0. MÅÅÅL! Mikael Ugland debuterte fra start og like etter 18 minutter fyrer han til fra 20 meter! Ballen går over keeper og inn i mål.

27 min: 1-1. Molde-spiller Marcus Pedersen kommer på bakre og header ballen inn i mål.

35 min: Det er farlig inne Start sin 16-meteren nå! Molde får spille frem og tilbake før ballen blir blokkert av Jørgensen og går til corner. Molde vinner corner, men A. Wichne får til slutt tak i ballen.

36 min: Så nære! E. Wichne legger inn fra kanten, men etter mye om og men ender ballen hos keeper.

45 min: 1-2! Etter et innlegg header Kristoffer Haugen inn ballen i Starts mål.

Pause: Det har vært en spennende første omgang! Begge lagene har vært farlig frempå foran målene flere ganger. Start har all grunn til å være fornøyd med spillet, men dessverre har Molde vært mer effektive på siste tredjedel.

52 min: Det er mye frem og tilbake med begge lagene nå, men det har ikke vært noen store sjanser for noen av lagene. Start henger litt etter når laget fra Møre har ballen.

75 min: 2-2! HAN GJØR DET IGJEN! Bringaker kommer på bakerste og header ballen i mål nok engang. Assist for Eliteserie-debutant Sander Sjøkvist.

82 min: Etter en litt rolig andre omgang er trøkket på vei opp igjen. Start virker mer gira enn før på å score mål. Publikum bidrar også med god stemning og heiarop. Etter 2-2-målet har Start vært laget som har vært mest offensive.

90+5: 2-3. På overtid får Stian Gregersen ballen i mål etter et frispark. Vi klarer ikke klarere ballen og Gregersen får pirket ballen forbi Wichne og i mål.

Slutt: En brutal slutt på en kamp som var jevn og spennende hele veien. Start gikk offensivt til verks og presset Molde tøft, noe som ga flere gode muligheter. Til slutt var det manglende beslutsomhet i forsvarsarbeidet som gjorde at det ble null poeng.

Neste hjemmekamp er lørdag 27. juni klokken 18.00 mot Odd.

Publisert: 24.06.2020, oppdatert: 27.07.2020
Skrevet av: Amalie Andersen