Viking - Start 4-1

Vi klarte ikke utnytte det store overtaket vi lenge hadde, og så straffet Viking oss kraftig. NTB scanpix

Start lå på 13. plass før dagens kamp etter den imponerende borteseieren mot Odd i forrige runde. Dermed ble den vond rekken med kamper på bortebane også brutt.

I Stavanger hadde det vært mye kaos i dagene inn mot kampene etter at trener Bjarne Berntsen fikk beskjed om at han er ferdig etter sesongen. En avgjørelse mange av deres supportere var meget misfornøyd med.

Hjemmelaget måtte klare seg uten tre suspenderte spillere, i tillegg til at Vevatne og Jefferson de Souza er i karantene etter å ha hatt nærkontakt med en corona-smittet.

På Start-laget fikk Ramsland sjansen fra start igjen, mens Bolanos, som har slitt med en skade hele uka, tok plass på benken.

I oppgjøret tidligere i år ble det 1-1.

Lagoppstillinger

Starts lag (1-4-3-3:

Jonas Deumeland - Eirik Wichne, Jesper Daland, Joackim Jørgensen, Kristoffer Tønnessen - Mohamed El Makrini (Bringaker fra 74), Erlend Segberg, Eirik Schulze (Skålevik fra 74), Eman Markovic, Kevin Kabran, Martin Ramsland (Skaanes fra 66)

Innbyttere: Amund Wichne, Henrik Robstad, Vegard Bergan, Kasper Skaanes, Steffen Lie Skålevik, Mathias Bringaker, Martin Ramsland

Vikings lag (1-4-3-3):

Iven Austbø - Sondre Flem Bjørshol (Østensen fra 75), Henrik Heggheim (Paulsen fra 87), Axel Andrésson, Sebastian Sebulonsen - Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Samúel Fridjónsson - Yann-Erik de Lanlay (Høiland fra 77), Veton Berisha (Auklend fra 77),  Zymer Bytyqi

Innbyttere : Arild Østbø, Michael Crowe, Tommy Høiland, Even Østensen, Sondre Auklend, Kristoffer Paulsen

Kampreferat under faktaboksen.

Viking - Start 4-1 (1-0)

• 26. serierunde Eliteserien

• SR-bank Arena

• Tilskuere: 600

• Dommer:

• Mål: 1-0 Sebulonsen (21), 2-0 Fridjónsson (61), 3-0 Torsteinbø (70), 4-0 Torsteinbø (73), 4-1 Kabran (90)

• Gule kort: Bytyqi,

Slik var kampen:

1 min: Vi er igang i Stavanger. Vi spiller i helgult for anledningen.

7 min: Jevn start på kampen der begge lag har hatt skuddforsøk fra distanse, men ingen store sjanser så langt.

10 min: Kampens største sjanse så langt. Viking kontrer kjapt og Berisha får en god mulighet, men Daland får en tå på ballen når han skal avslutte og skuddet går utenfor.

12 min: Strålende angrep ender med at Kabran smeller ballen i tverrligger! Spiller oss pent frem på høyresiden og legger tilbake i feltet, og der står vår store formspiller klar. Fryktelig nære sitt tredje mål for sesongen der!

13 min: Ny god mulighet for Kabran. Blir spilt frem og ender en mot en mot Heggheim, drar seg forbi og fyrer av med venstrefoten, men skuddet går over.

20 min: 1-0. Hjemmelaget tar ledelsen etter en corner. Sebulonsen utnytter at vi ikke får klarert innlegget og nikker ballen i mål.

24 min: Markovic drar seg innover i banen og skyter med venstrebeinet, men keeper har god kontroll på den.

25 min: Fryktelig tabbe fra vår side og plutselig er Bytyqi alene gjennom, men Deumeland gjør en god og viktig redning!

28 min: Kabran kommer fri på høyresiden og kan finne Schulze foran mål. Ser ut som han prøver et skudd fra skrått hold, men treffer ikke rent og ballen fyker over. God mulighet.

30 min: Igjen trykker vi fremover på høyresiden. Men Markovic spiller til en offsideplasser Wichne. Kunne blitt farlig om han hadde funnet en av de mange Start-spillerne i boksen der.

33 min: Vi fortsetter å trykke på, og kommer frem på vår høyreside gang på gang. Viking har rensket unna innleggene så langt.

35 min: Kabran drar seg forbi backen og inn i feltet. Slår inn og ballen ender hos Ramsland som snur seg og fyrer av. Skuddet går over. Vi styrer kampen her nå og jakter utlikningen.

38 min: Ballens spretter frem og tilbake innenfor femmeteren og Austbø redder et skudd fra Ramsland med en god beinparade. Nærmer oss nå.

40 min: Markovic fyrer av fra 22 meter, like utenfor. Spill mot ett mål her nå. Gang på gang spiller vi oss til gode muligheter, men fortsatt ingen mål.

42 min: Nytt godt angrep! Kabran legger ballen på tvers til Wichne som fyrer av mot lengste kryss, men Austbø får en hånd på ballen og vipper den over!

Pause: Det står 1-0 etter en omgang der vi har styrt det meste, men ikke maktet å få ballen i mål. Viking utnyttet en feil og satte inn 1-0 på en corner, og hadde en stor sjanse til. Etter det har det vært et nærmest konstant press mot Viking-målet. Litt udyktighet i de avgjørende øyeblikkene, en god keeper og litt marginer i mot gjør at vi ikke har fått mål.

viking start ntb scanpix
Kevin Kabran var nære mål da han smalt ballen i tverrliggeren. Foto: Carina Johansen / NTB

47 min: Vi fortsetter trykket mot Viking-målet i starten her. Daland får en god mulighet når et innlegg heades ut til ham, men han klarer ikke styre volleyskuddet med venstrefoten på mål.

50 min: Bytyqi fyrer av fra 17 meter etter at vi gir bort ballen i bakre rekker. Deumeland gjør en god redning og det blir corner. Den rydder vi unna.

51 min: Bell prøver et skudd fra 18-19 meter, via en spiller og ut til corner. Viking som presser nå.

51 min: Viking får en stor sjanse når vi mister ballen på vei frem, men et svakt innlegg gjør at de ikke kommer til avslutning. Litt for mange brudd i mot her nå.

57 min: Utrolig dobbeltsjanse! Først spilles Markovic alene med keeper, men Austbø gjør en god redning. Like etter slår Kabran inn foran mål og Schulze er centimetere unna å få beinet på ballen!

59 min: Kabran drar seg forbi og slår innlegg foran mål, men Viking klarerer til corner.

60 min: Etter en god Viking-periode har vi tatt over igjen de siste minuttene, og det er nesten utrolig at ikke vi har scoret i denne kampen ennå.

61 min: 2-0. Så kommer Viking frem og øker ledelsen. Deumeland redder et skudd fra Bytyqi, men Fridjónsson setter inn returen.

66 min: Viking kommer raskt på en kontring og det er nesten utrolig at ikke de scorer. Bell skyter først i stolpen fra 7-8 meter, før han setter ballen over fra 2-3 meter når den spretter rett ut i beina hans igjen.

69 min: 3-0. Nytt skudd fra Bytyqi, ny retur og Torsteinbø setter ballen i tomt mål.

71 min: 4-0. Fullstendig kollaps etter at vi lenge var gode her. Torsteinbø header inn en corner med bakhodet.

79 min: Viking kontrer etter en corner og Bytyqi kommer igjennom, men Deumeland er fint ute og redder.

86 min: Etter de ti blytunge minuttene der Viking satte inn tre mål har vi kommet oss til hektene igjen.

90 min: 4-1. Kevin Kabran setter inn et trøstemål. Innlegg fra høyre og Kevin tar ballen ned, vender opp og setter den fint i mål.

Slutt. Det ender med 4-1. Viking straffer oss hardt og scorer tre raske mål midtveis i andre omgang. At vi kun scorer ett mål i denne kampen er egentlig ganske utrolig. Vi gratulerer Viking med seieren, og så må vi bare hjem og øve før onsdagens kamp mot serievinnerne.

Neste oppgave er serievinnerne Bodø/Glimt på Sparebanken Sør Arena førstkommende onsdag