Tromsdalen - Start 1-3

Start tok en etterlengtet og viktig seier i nord. Foto: NTB scanpix

Start tar den lange turen nordover til Tromsdalen og den siste seriekampen før den lille sommerpausen. Start kommer fra to strake tap og trenger virkelig en seier for å melde seg på i opprykkskampen igjen.

Tromsdalen har vist oppadgående form i det siste, og slo også Sarpsborg ut av cupen, men de står fortsatt uten seier i OBOS-ligaen i år.

Adnan Hadzic ble skadet i skulderen i sist kamp og må stå over. Det samme gjør langstidsskadde Jesper Daland, Espen Børufsen og Adeleke, mens Damion Lowe fortsatt spiller Gold Cup med Jamaica.

Starts lag:

Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Joackim Jørgensen, Espen Hammer Berger, Henrik Robstad – Afeez Aremu, Erlend Segberg – Kasper Skaanes (Ugland fra 82), Tobias Christensen (Twum fra 78), Aron Sigurdarson – Kristjan Floki Finnbogason (Bringaker fra 55)

Innbyttere:

Alexander Pedersen, Mikael Ugland, Isaac Twum, Sander Sjøkvist, Mathias Bringaker.

Tromsdalens lag:

Erik Arnebrott - Kristoffer Hay, Thomas Braaten, Håkon Kjæve (Nilsen Tangen fra 67), Lars Henrik Andreassen (Anders Karlsen fra 60), Lasse Berg Johnsen, Sander Finjord Ringberg, Håvard Bergstedt Lysvoll, Tomas Kristoffersen, Thomas Kind Bendiksen, Gabriel Andersen

Innbyttere:

Teodor Nilsen, Robin Lorentzen, Andreas Arntzen, Adrian Sandbukt, Anders Karlsen, Harald Nilsen Tangen, Sebastian Tounekti.

Se videosammendrag og bildeserie nederst i saken.

1 min: Kampen er igang i solskinnet i Tromsdalen. Det er likevel ikke mer enn 7-8 grader i lufta.

7 min: Stor Start-sjanse etter et flott angrep. Segen strør ut til Wichne, han legger inn til Sigurdarson som header ned til Christensen. Han prøver å pirke ballen forbi keeper fra nært hold, men den går via keeper og ut til corner.

10 min: MÅL! 0-1. Aron Sigurdarson! Spilles vakkert fri av Tobias Christensen, skjærer inni feltet og setter ballen i lengste hjørne!

13 min: God mulighet for TUIL. Et langskudd reddes av Deumeland, men han gir en farlig retur. Heldigvis redder vi returen på streken.

26 min: Nære 0-2 når Sigurdarson skjærer inn i feltet, skyter mot lengste hjørnet men ballen tar i en fot og går i stedet like utenfor nærmeste stolpe.

28 min: Christensen trer Skaanes vakkert igjennom, men TUIL-forsvaret får en tå på ballen idet Skaanes prøver å dra seg fri.

38 min: Start har ganske god kontroll på kampen i øyeblikket, og med litt bedre presisjon kunne vi ledet med ett eller to mål til.

40 min: Ringberg prøver seg fra langt hold, men Deumeland har god kontroll og holder ballen i fast grep.

44 min: Sigurdarson slår en smart stikker igjennom til Christensen, men han blir taklet idet han skal dra seg forbi siste forsvarer inne i TUIL-feltet.

Pause: Vi går til pause med 0-1-ledelse, og det er veldig fortjent. Burde nok ha scoret et mål til eller to, og punktert kampen, men vi får satse på at det kommer flere mål i andre omgang. Tromsdalen har prøvd seg på noen langskudd, men Deumeland har stort sett hatt god kontroll.

50 min: Tromsdalen har hatt ballen i starten av omgangen, vi ligger ganske dypt i banen.

51 min: Christensen prøver seg med venstreslegga fra 25 meter. Treffer bra, men skuddet går en meter over venstre kryss.

52 min: 1-1. Så utlikner hjemmelaget. Kommer opp på høyresiden og slår ut 45 grader. Skuddet går rett på Deumeland, men han blir forstyrret av Gabriel Andersen som står like foran ham. Andersen får tak i ballen og setter den i mål, mens Start-spillerne roper på offside.

54 min: 1-2 ! Så slår vi tilbake umiddelbart! Aron Sigurdarson gjør som få kan bedre enn ham. Skjærer innover og banker ballen opp i lengste kryss fra 17-18 meter! Klassescoring!

55 min: Start gjør et bytte. Finnbogason går ut, inn kommer Bringaker.

61 min: Kristoffersen med et bra forsøk på frispark, men Deumeland gjør en god redning.

63 min: MÅÅÅL! 1-3. Kasper Skaanes spilles frem av Sigurdarson og han drar seg flott forbi sistemann og setter ballen sikkert i mål.

67 min: Rødt kort! Christensen felles når han avanserer fremover. Det ser ut som Håvard Lysvoll sparker til Christensen når han ligger nede, og dommer fisker opp det røde kortet umiddelbart. Christensen får gult kort, usikkert for hva.

72 min: Christensen går ned i straffefeltet etter å ha driblet litt frem og tilbake i jakten på en god skuddposisjon. Dommer vinker spillet videre.

75 min : Gode muligheter for 1-4 nå. Christensen prøver å chippe igjennom Skaanes, ballen havner til slutt hos Wichne som drar seg innover i feltet, men han prøver en pasning istedet for et skudd og TUIL får klarert unna.

80 min: Sigurdarson er ikke fornøyd med to mål og prøver seg igjen. Treffer ikke like godt denne gangen.

85 min: Igjen prøver Sigurdarson seg fra 18-19 meter, men denne gangen er skuddet ganske svakt.

90 min: Ikke noe festfotball fra noen av lagene de siste fem minuttene. Hjemmelaget har gitt opp, mens Start virker fornøyd med å kontrollere inn 1-3.

90+1 min: Så vinner Bringaker ballen og drar seg innover i feltet. Slår ballen inn foran mål, men Ugland er litt for sent ute til å sette ballen i det åpne målet.

Slutt: Det ender 1-3 i siste kampen før sommerpausen. Vi vinner veldig fortjent og kunne fort ha scoret flere mål. Igjen er det Aron Sigurdarson som er vår store spiller offensivt, med to mål og en målgivende pasning. Islendingen var et konstant uromoment og Tromsdalen hadde rett og slett ikke noe å stoppe ham med. Etter at hjemmelaget også ble redusert til ti mann så var det aldri tvil om hvem som kom til å vinne kampen.

Dermed kan vi ta sommerpause med en god følelse, før høstjakta begynner med hjemmekamp 21. juli mot Ham Kam.

Bilder fra kampen. Alle foto: NTB scanpix

Tromsdalen - Start 1-3 (0-1)

• TUIL Arena

• OBOS-ligaen 13. runde 2019

• Dommer: Daniel Higraff

• Mål: 0-1 Aron Sigurdarson (10), 1-1 Gabriel Andersen (53), 1-2 Aron Sigurdarson (54), 1-3 Kasper Skaanes (63)

• Gult kort: Lasse Berg Johnsen, Tobias Christensen, Mikael Ugland

• Rødt kort: Håvard Lysvoll (67)