Fram Larvik - Start 1-0

En svak kamp endte i stor skuffelse. Start er ute av cupen allerede i 1. runde.

Onsdag 1. mai er det klart for første runde i NM og Start har tatt turen til Larvik. Fram Larvik stilte med fire tidligere Start-gutter, Philip Sandvik Aukland Sindre Osestad, Fredrik Dahl og Henrik Byklum.

Joey Hardarson valgte å legge om formasjonen i forkant av kampen.

Starts lag (1-3-5-2):

Alexander Pedersen - Espen Hammer Berger, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad - Eirik Wichne (Sigurdarson fra 64), Isaac Twum, Afeez Aremu (Segberg fra 85), Tobias Christensen, Adnan Hadzic (Skaanes fra 71) - Mathias Bringaker, Kristjan Floki Finnbogason

Innbyttere: Jonas Deumeland, Jesper Daland, Erlend Segberg, Kasper Skaanes, Gudmundur Andri Tryggvason, Aron Sigurdarson, Kristian Lien

Fram Larviks lag 4-5-1:

Stenild Nielsen - Gudjonsson, Sandvik Aukland (Solberg Nilsen fra 75), Lie, Dahl - Pereira, Byklum, Bjørntvedt Olsen, Osestad, Breistøl - Ndiaye.

Innbyttere: Tallaksen, Tollefsen, Jacobsen, Solberg Nilsen, Dyngeland, Pietron, Zahid

Slik var kampen:

1. omgang:

En lite velspilt omgang på en humpete gressmatte. Fram er nærmest på et par farlige dødballer, mens Start-spillerne sliter med å spille seg til klare målsjanser. Den største sjansen kommer etter 16 minutter da en corner havner hos en umarkert Fram-spiller på bakre stolpe, men han skyter over fra god posisjon. Fram er det førende laget i første del av omgangen, mens Start tar mer over etterhvert. Til tross for flere dødballer i gode posisjoner så klarer ikke Start å komme seg til noen farlige avslutninger.

2. omgang:

Andre omgangen fortsetter som den første avsluttet, med mange dueller, lange baller og dødballer. Etter 65 minutter tar hjemmelaget ledelsen. Det er den tidligere Start 2-spilleren Henrik Byklum som banker inn et frispark fra 23 meter. Etter 68 minutter spiller Start seg fint frem på venstresiden, men Bringakers innlegg snappes av Frams keeper.

Start trykker mer og mer på mot slutten av kampen og Aron Sigurdarson kommer til en god mulighet, men den danske keeperen i Fram-målet gjør en fantastisk beinparade og hindrer utlikning.

Mot slutten av kampen sender Start frem alt av spillere, til og med keeper Pedersen, men Fram klarer å rydde unna.

Dermed ender kampen 1-0 til Fram, og Start ryker ut av cupen allerede i 1. runde. En fryktelig skuffende kamp.

Første mulighet for å reise seg igjen er førstkommende søndag. Da er det seriekamp for Start hjemme mot Strømmen. Kampen starter klokken kl. 18.00.