Start-Vålerenga 1-6

Det ble en tung kveld for Start i lørdagens kamp mot Vålerenga på Sparebanken Sør Arena. (Foto: Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Lørdag kveld var det klart for årets første storkamp på Sparebanken Sør Arena da Vålerenga tok turen fra Oslo. Østlendingene kommer i likhet med Start fra to strake tap, og begge lag hadde naturlig nok et ønske om å komme tilbake på vinnersporet i dagens kamp.

I denne kampen fikk også Kasper Skaanes, som kom fra Brann på deadline day 4. april, sin første kamp fra start for Start.

Like før kampstart måtte forøvrig Håkon Opdal gi seg. Inn for han kom Benjamin Boujar.

Starts lagoppstilling:

45 Benjamin Boujar

27 Eirik Wichne (Aremu fra 46) - 6 Simon Larsen - 31 Damion Lowe - 2 Elliot Käck

19 Kasper Skaanes (Sandberg fra 70) - 18 Isaac Twum - 5 Adnan Hadzic

10 Tobias Christensen - 22 Kristjan Floki Finnbogason - 7 Kevin Kabran (Bringaker fra 76)

Innbyttere: 1 Sebastian Hornnes Heggland, 4 Afeez Aremu, 3 Espen Hammer Berger, 21 Niklas Sandberg, 11 Aron Sigurdarson, 8 Lars-Jørgen Salvesen og 20 Mathias Bringaker.

Vålerengas lag:

21 Adam Larsen Kwarasey

33 Amin Nouri, 4 Jonatan Tollås Nation, 5 Felipe Carvalho, 25 Sam Adekugbe

27 Samuel Kari Fridjonsson (Ibrahim fra 69), 7 Daniel Fredheim Holm (Agyiri fra 67), 8 Magnus Lekven

11 Bård Finne, 10 Sam Johnson (Godly Michael fra 75), 40 Chidera Ejuke

Innbyttere: 1 Robert Marcus Sandberg, 6 Abdisalam Abdulkadir Ibrahim, 14 Ernest Agyiri, 17 Simen Kristiansen Juklerød, 19 Peter Godly Michael, 22 Ivan Tarek Fjellstad Näsberg, 29 Magnus Retsius Grødem.

• Pause: 1-2

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, 5. runde

• Dommer: Kai Erik Steen, Gneist IL

• Gult kort: Kristjan Floki Finnbogason (56), Start. Chidera Ejuke (77), Vålerenga

• Rødt kort: Simon Larsen (5), Start

• Mål: 0-1 Daniel Fredheim Holm (6), 0-2 Sam Johnson (25), 1-2 Tobias Christensen (29), 1-3 Bård Finne (51), 1-4 Chidera Ejuke (54), 1-5 Samuel Fridjonsson (66), 1-6 Jonatan Tollås Nation (70)

• Tilskuere: 5.007

5. min: RØDT KORT til Simon Larsen, som feller en Vålerenga-spiller som bakerste mann på rundt 20 meter. En svak pasning blir snappet av en VIF-spiller og Larsen feller han idet han er på vei forbi. Forferdelig start på kampen.

6. min: 0-1 Daniel Fredheim Holm sender Vålerenga i ledelsen på det frisparket som Simon Larsen forårsaket.

Etter Larsens utvisning er Adnan Hadzic trukket ned som stopper sammen med Damion Lowe.

21. min: Start får frispark på 22 meter, men forsøket blir det ikke noe ut av.

25. min: 0-2 Sam Johnson scorer i åpent mål etter at Boujar er ute i feltet og bommer på ballen.

29. min: 1-2 Tobias Christensen reduserer for Start fra rundt 15 meter etter å ha plassert ballen kontrollert i hjørnet. Ny spenning i kampen!

31 min: Stor sjanse for Vålerenga etter corner. Heades ganske upresset fra fem meter men Boujar redder.

32. min: Isaac Twum forsøker seg med et skudd fra 18-19 meter, men forsøket går like til side for mål.

34. min: Samuel Fridjonsson på Vålerenga er nære ved å score, men heldigvis for Start går ballen via stolpen og ut.

Pause, hvor Vålerenga leder 2-1.

46. min: I pausen gjør Start et bytte: Eirik Wichne ut - Afeez Aremu inn.

47. min: Start får frispark på 22 meter. Elliot Käck tar dette, og skyter via muren og i nettaket til corner. På corneren kom Damion Lowe seg til en mulighet, men forsøket går til side for mål.

51. min: 1-3 Vålerenga øker ledelsen ved Bård Finne. Boujar gjør først en god redning i forkant, men på returen er Finne og setter ballen i nettet.

54. min: 1-4 Chidera Ejuke setter inn Vålerengas fjerde for kvelden.

60. min: VIF med en ny ball i nettet, men denne gangen markerer dommer for offside.

66. min: 1-5 Samuel Fridjonsson scorer fra rundt 20 meter.

70. min: 1-6 Jonatan Tollås Nation scorer på corner.

70. min: Bytte for Start: Niklas Sandberg kommer inn for Kasper Skaanes.

76. min: Bytte for Start: Mathias Bringaker kommer inn for Kevin Kabran.

89. min: Tobias Christensen kåres til dagens starter.

Slutt: Det ble dessverre en tung kveld for Start, hvor Vålerenga vinner 6-1.

Onsdag venter bortekamp mot Vigør i cupens første runde før Start drar til Trondheim å møte Rosenborg på Lerkendal søndag 22. april før den utsatte 2. runde-kampen mot Stabæk spilles på Nadderud onsdag 25. april.

Neste hjemmekamp for Start er mot Haugesund søndag 29. april klokken 18:00.