Start - Sarpsborg 1-0

Mathias Bringaker avgjorde kampen på slutten og sørget for en svært viktig Start-seier. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag kveld tok Start imot Sarpsborg til den 25. serierunden i årets Eliteserie. Etter tre strake seirer i serie og cup for Start, ble det sist helg 2-3-tap mot Vålerenga i Oslo. Sarpsborg på sin side kommer fra seks strake tap i Eliteserien. Torsdag ble det derimot en sterk 3-1-seier hjemme mot Genk i Europa League-gruppespillet.

Verdt å merke seg er også at Sarpsborgs Joachim Jørgensen, som neste sesong spiller for Start, starter dette oppgjøret på benken for sarpingene.

Starts (1-3-4-3):

Jonas Deumeland - Espen Hammer Berger, Damion Lowe, Simon Larsen - Eirik Wichne, Afeez Aremu, Erlend Segberg (K), Elliot Käck - Herolind Shala, Adeleke Akinyemi (Bringaker fra 62), Tobias Christensen (Sandberg fra 81).

Innbyttere: Håkon Opdal, Kasper Skaanes, Niklas Sandberg, Adnan Hadzic, Mathias Bringaker, Ibrahim Arafat Mensah, Aron Sigurdarson.

Sarpsborgs lag:

Aleksandr Vasyutin, Jon Helge Tveita, Bjørn Inge Utvik, Joonas Tamm, Joachim Thomassen, Amin Askar, Matti Lund Nielsen (Singh fra 71), Kristoffer Zachariassen, Tobias Heintz, Mikkel Agger (Larsen fra 80, Patrick Mortensen.

Innbyttere: Aslak Falch, Joachim Jørgensen, Gaute Vetti, Kristoffer Larsen, Harmeet Singh, Rashad Muhammed, Jørgen Strand Larsen.

• Tilskuere: 3.837

Kampen er igang. Start med avsparket, og spiller mot supporterfeltet i denne omgangen.

4. min: Sarpsborgs Mikkel Agger får kampens første gule kort for å forhindre en Start-overgang.

12. min: Småskummel mulighet for Sarpsborg og Tobias Heintz, men skuddet fra 17-18 meter går til side for mål.

17. min: Sarpsborg med et par store muligheter. Først er Askar neste alene gjennom, men Simon Larsen presser ham til en dårlig avslutning. Like etter får Käck inn en viktig takling i det en Sarpsborg-spiller kan sette ballen i åpent mål etter et innlegg fra siden.

23. min: Segberg får ballen på 17 meter fra Akinyemi og forsøker seg med et skudd. Ender med hjørnespark som ender med et nytt et som Sarpsborg får klarert.

28 min: Eirik Wichne går i bakken etter en hodeduell i Sarpsborgs 16 meter, men kommer seg på beina igjen. Start har hatt et par muligheter til å skape store sjanser, men den siste pasningen har vært for upresis så langt.

32. min: Store sjanser til begge lag nå i løpet av et halvt minutt. Først er Shala nære å få hodet på ballen på en corner, og få sekunder senere er Sarpsborg inne i 16 meteren på motsatt side. Agger kommer skyter like utenfor fra hjørnet av femmeteren.

33. min: Damion Lowe kommer til heading etter et frispark fra Wichne. Får ikke nok kraft i headingen og keeper Vasyutin redder greit.

35. min: Like etter har Sarpsborg også en stor sjanse. Etter litt klabb og babb i Start-feltet ender ballen hos Heintz som får skyte fra 10-11 meter. Heldigvis for Start går skuddet over.

45. min: PAUSE.

Sarpsborg har virket farligst foran mål, men Start har holdt unna og har også kommet seg til noen muligheter.

2. omgang

46. min: Ingen bytter på noen av algene i pausen.

46. min: Amin Askar feller Shala, og Start får frispark på rundt 30 meter. Det ender med Sarpsborg-frispark i feltet.

57 min: Sarpsborg med god sjanse. Spiller seg ned til linja og slår inn i feltet. Kommer til skudd fra 10 meter, men det går over.

62. min: Start gjør kampens første bytte når Mathias Bringaker kommer inn for Adeleke Akinyemi.

65. min: Så er Sarpsborg fryktelig nære når Mortensen header i tverrligger etter en corner.

68 min: Store sjanser for Start. Trykker på etter et frispark og kommer til skudd to ganger fra kort hold, men begge gangen er det en Sarpsborg-spiller som blokkerer.

72. min: Gult kort til Starts Afeez Aremu.

76. min: Fint innlegg av Christensen på bakre stolpe, men en Sarpsborg-forsvarer kommer like før Wichne på ballen. God mulighet.

81. min: Bytte Start: Christensen ut - Sandberg inn.

88. min: 1-0 TIL START! Mathias Bringaker sender Start i ledelsen etter corner!

89. min: Gult kort til Sarpsborgs keeper Aleksandr Vasyutin i forbindelse med scoringen.

90. min: Minimum tre minutter tillegg.

90. min: Bytte Start: Shala ut - Hadzic inn.

Kampen er slutt og Start tar en svært viktig 1-0-seier!

Førstkommende helg er det landslagsopphold. Neste kamp for Start blir derfor borte mot Tromsø søndag 21. oktober.

Neste hjemmekamp er mot Molde mandag 28. oktober kl. 19:00.