Start-Kristiansund 2-0

To mål i andre omgang sørget for at Start sikret seg tre svært viktige poeng. (Foto: NTB Scanpix)

Søndag kveld tok Start imot Kristiansund til det første møtet mellom lagene på Sparebanken Sør Arena.

Siden Start slo HamKam i cupen for halvannen uke har Start hatt spillefri grunnet VM-starten. Dette blir dermed Kjetil Rekdals tredje kamp som Start-trener, alle på hjemmebane.

Til denne kampen må Start klare seg uten blant annet Simon Larsen. I tillegg har Kevin Kabran erstattet Kristjan Floki Finnbogason, som er ute med sykdom, mens Erlend Segberg også er inne i startelleveren.

Ettersom Molde slo Stabæk lørdag kveld, vil Start være a poeng med Bærum-klubben på kvalikplass med seier i dagens kamp.

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, runde 14.

• Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar

• Gult kort: Damion Lowe (85), Start Nikita, Baranov (74), Kristiansund

• Rødt kort: Ingen.

• Mål: 1-0 Kevin Kabran (61), 2-0 Mathias Bringaker (88)

• Tilskuere: 4.010

Start stiller slik:
(1-4-3-3)

Jonas Deumeland

Eirik Wichne - Damion Lowe - Henrik Robstad - Elliot Käck

Afeez Aremu (Twum fra 83) - Erlend Segberg - Aron Sigurdarson

Kasper Skaanes (Bringaker fra 74) - Kevin Kabran (Christensen fra 85) - Espen Børufsen

Benken: Benjamin Boujar, Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Tobias Christensen, Isac Twum,  Mathias Bringaker, Niklas Sandberg.

Kristiansund:
(1-4-3-3)

Sean McDermott

Bernt Sørmo (Coly fra 72) - Nikita Baranov - Dan Petter Ulvestad - Christoffer Aasbak

Stian Aamundsen - Amidou Diop - Benjamin Stokke (Sørli fra 85)

Bendik Bye (Kalludra fra 64)- Daouda Bamba - Torgil Gjertsen

Benken: Conny Månsson, Erlend Sivertsen, Aliou Coly, Sondre Sørli, Brent Lepistu, Liridon Kalludra, Pål Erik Ulvestad

Slik var kampen:

3. min: Start vinner høyt i banen og Afeez Aremu finner Sigurdarson på 16 meteren, islendingen avslutter, men rett i en forsvarsspiller.

6. min: Nære for Start og Espen Børufsen på cornet, hvor han skyter like til side for mål fra hjørnet av 16 meteren.

13. min: Kristiansund vinner en corner etter et innleggsforsøk, ballen havner på bakerste stolpe, men Stokke får ikke stokket beina og setter ballen utenfor målet.

24. min: Kasper Skaanes slår inn fra høyre og finner Aron Sigurdarson inne i feltet, men islendingen får ikke til en skikkelig heading og forsøket går til side for mål.

38. min: Damion Lowe nede for telling. Etter en liten tur på sidelinjen er han ute på banen igjen.

43. min: Sigurdarson skyter over mål. Brukbar mulighet for Start.

Pause: En jevnspilt 1. omgang ender med 0-0.

2. omgang

Begge lag stiller uforandret til den andre omgangen.

60. min: Hendelsesfattig første 15 av andre omgang.

61. min: 1-0 til Start! Kevin Kabran får ballen på 15 meter, og gjør ingen ingen feil alene med Kristiansund-keeper Sean McDermott.

64. min: Bytte Kristiansund: Kalludra kommer inn for Bye.

65 min: Børufsen smeller til fra 20 meter, men McDermott redder.

67. min: Kabran kommer på en kontring, men skuddforsøket ender i nettveggen.

70. min: Nære på for bortelaget! Sørmo kommer seg fri på høyrekanten og legger inn i feltet, der er Lowe nære med å styre ballen i eget nett, men Deumeland får avverget.

72. min: Bytte KBK: Coly inn for Sørmo.

74. min: Baranov feller Sigurdarson på en kontring og blir tildelt kampens første gule kort.

74. min: Bytte Start: Bringaker inn for Skaanes.

80. min: Nære på for Kristiansund, men Deumeland leverer noen gode redninger og Start får til slutt klarert.

81. min: Sigurdarson får ballen på fem meter, men sender ballen til side for mål.

83. min: Bytte Start: Aremu ut - Twum inn.

85. min: Gult kort til Starts Damion Lowe.

85. min: Bytte Start: Christensen inn for Kabran.

85. min: Bytte KBK: Stokke ut - Sørli inn.

88. min: 2-0 til Start! Mathias Bringaker får ballen og scorer sitt første seriemål for Start etter flott forarbeid av Tobias Christensen!

90. min: Christensen forsøker seg, men må ta til takke med corner.

Slutt. Start vinner 2-0 og tar tre svært viktige poeng!

Se Henrik Robstad uttale seg om søndagens trepoenger i vinduet under:

Neste kamp for Start er borte mot Ranheim søndag 1. juli. Neste hjemmekamp er mot Stabæk søndag 8. juli klokken 18:00.