Stabæk - Start 1-1

Det endte uavgjort på Nadderud. Her er vår kamprapport. Foto: NTB scanpix

Start og Stabæk gikk til kampen med tre poeng hver, og plasseringer på siste og nest siste plass i Eliteserien.

Start stod med fire strake tap etter den flotte serieåpningen der vi vant 4-1 mot Tromsø.

Etter 0-2 mot Rosenborg på Lerkendal søndag reiste laget rett til Oslo, og ladet opp til kampen der, for å slippe ekstra reising.

Lagene

Mark Dempsey gjorde et par endringer på laget som møtte Rosenborg tre dager tidligere. Simon Larsen var tilbake fra suspensjon og tok plass i midtforsvaret, mens Floki Finnbogason og Tobias Christensen også fikk muligheten fra start.

Starts lag:

Jonas Deumeland (Boujar fra 55 min)

Damion Lowe, Espen Hammer Berger, Simon Larsen, Elliot Käck

Afeez Aremu , Isaac Twum, Tobias Christensen

Kasper Skaanes (Bringaker fra 41 min), Kristjan Floki Finnbogason, Aron Sigurdarson

Innbyttere: Benjamin Boujar, Eirik Wichne, Niklas Sandberg, Adnan Hadzic, Lars-Jørgen Salvesen, Mathias Bringaker, Kevin Kabran.

Stabæks lag:

Mande Sayouba - Ronald Hernandez, Andreas Hanche-Olsen, Vadim Demidov, Jeppe Arctander Moe - Hugo Vetlesen, John Hou Sæter, Tonny Brochmann  Ola Brynhildsen - Ohi Omoijuanfo, Franck Boli (Rønning Ovenstad fra 73 min).

Innbyttere:  Simen Kjellevold, Steinar Strømnes, Daniel Granli, Emil Bohinen, Tobias Børkeeiet, Oscar Aga, Martin Ovenstad

STABÆK - START 1-1

• Pause: 0-0

• Nadderud Stadion

• Eliteserien 2. runde (utsatt kamp)

• Dommer: Tommy Skjerven

• Gult kort: Tobias Christensen (67), Isaac Twum (85), Kevin Kabran (87), Damion Lowe (92), Jeppe Moe (87)

• Rødt kort:

• Mål: Ohi Omoijuanfo (69), Aron Sigurdarson (82)

• Tilskuere: 3053

6 min: Skaanes blir spilt fint igjennom, går forbi keeper og får ballen helt nede ved linja. Slår inn mot Floki, men Stabæk får klarert.

10 min: Jevnspilt kamp så langt, uten de store sjansene.

15 min: Kasper Skaanes blir liggende å vri seg i smerte etter å ha blokkert et innlegg. Kommer inn igjen etter et par minutter med behandling på sidelinjen.

24 min: Kasper Skaanes skaper farligheter med sine løp. Driver fremover med ballen, spiller til Sigurdarson som skjærer inn og skyter, men skuddet blir blokkert.

28 min: STOR sjanse til Start. Fin kontring der Tobias Christensen trer igjennom Floki, men islendingen skyter like utenfor målet.

35 min: Damion Lowe og Espen Hammer Berger bytter posisjon. Lowe nå stopper, og Hammer Berger høyre back.

38 min: Sigurdarson kommer rundt på siden og legger inn i feltet. Skaanes går opp alene, men kommer ikke over ballen og headingen går over. God mulighet for Start.

41 min: Bytte. Kasper Skaanes må dessverre gi seg. Inn kommer Mathias Bringaker.

Pause: En jevn omgang på Nadderud, der Start har hatt de største sjansene. Den desidert største var da Floki Finnbogason kom helt alene med keeper, men skjøt like utenfor.

2. omgang: Start med flere dødballer i farlig situasjoner i starten av omgangen, men Stabæk rydder unna.

49 min: Frispark fra 25 meter. Sigurdarson treffer bra, men Sayouba slår ballen til corner.

51 min: Stabæks største sjanse til nå. Kontrer hurtig og ballen havner hos Ohi som skyter utenfor fra 16 meter.

55 min: Keeperbytte. Deumeland må gå ut med en skade, inn kommer Benjamin Boujar. Tyskeren blir skadet i sin andre kamp for klubben.

64 min: Bringaker spilles igjennom, blir holdt og faller inn i Stabæks keeper. Ropes på straffe, men det dømmes frispark til Stabæk.

67 min: Tobias Christensen får kampens første gule kort.

69 min: 1-0. Stabæk scorer. Boujar redder først et skudd, men får ikke tak i returen. Ohi plukker ballen og skyter ballen i mål fra skrått hold.

73 min: Bytte hos Stabæk. Ut går Boli, inn kommer Rønning Ovenstad.

79 min: Stor Stabæk-sjanse. Brynhildsen utnytter rot i Start-forsvaret og kommer helt alene. Skyter utenfor.

82 min: 1-1. Aron Sigurdarson utlikner!! Twum vinner ballen fint, spiller gjennom islendingen og han er iskald alene med keeper.

87 min: Frispark i farlig posisjon etter at Jeppe Moe feller Bringaker. Gult kort til Moe også. Frisparket klareres.

88 min: Kabran stopper en overgang for Stabæk og får gult kort.

92 min: Gult kort til Lowe som er for sein i en takling helt oppe i Stabæks straffefelt.

Slutt: Det ender 1-1. Stabæk tok ledelsen, men vi utlikner veldig fortjent omtrent ti minutter før slutt.