Start - Ranheim 0-0

Det endte 0-0 mot Ranheim. (Foto: NTB Scanpix)

Starts første hjemmekamp denne høsten er mot Ranheim. Laget fra Trøndelag har imponert alle denne sesongen ved å henge med helt i toppen av tabellen. Start kom fra et 1-4-tap mot serieleder Brann i forrige runde, mens Ranheim tapte 1-3 for Rosenborg.

Før kampen lå Ranheim på sjetteplass, mens Start lå som nummer 15

Laget

Kjetil Rekdal har valgt å gi nykommer Herolind Shala sin debut fra start. Shala kom inn i andre omgang mot Brann sist.

Ellers er det gledelig å se Damion Lowe tilbake, mens Espen Børufsen og Afeez Aremu er blant de som må stå over på grunn av skade.

Her er laget 1-4-3-3:

Jonas Deumeland

Simon Larsen, Damion Lowe, Henrik Robstad, Elliot Käck

Kasper Skaanes (Sandberg fra 45), Erlend Segberg, Aron Sigurdarson

Tobias Christensen (Bringaker fra 70), Kevin Kabran, Herolind Shala

Innbyttere:

Håkon Opdal, Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Eirik Wichne, Isaac Twum, Mathias Bringaker, Niklas Sandberg

Ranheims lag (1-4-3-3)

Even Barli - Aleksander Foosnæs, Christian Eggen Rismark (Furu fra 40 min), Daniel Kvande, Aslak Fonn Witry - Mads Reginiussen, Eirik Valla Dønnem, Kristoffer Løkberg - Erik Tønne, Micahel Karlsen, Joachim Olufsen (Helmersen fra 80)

Innbyttere:

Magnus Lenes, Ivar Furu, Øyvind Alseth, Sondre Sørløkk, Sivert Solli, Andreas Helmersen

• Pause: 0-0

• Sparebanken Sør Arena, 18. serierunde

• Dommer: Espen Andreas Eskås

• Gult kort: Start: Elliot Käck (57), Niklas Sandberg (80). Ranheim: Aslak Fonn Witry (57)

• Tilskuere: 3714

Slik var kampen:

7 min: Rolig start på kampen.

11 min: Tobias Christensen blir liggende nede etter en knalltøff takling av Foosnæs. Dommer nøyer seg med tilsnakk til Ranheim-backen.

12 min: Første halvsjanse. Segberg løfter gjennom til Kabran, men han får ikke avsluttet. Ballen spretter opp inne i feltet, og det ender med en ufarlig heading fra Sigurdarson.

16 min: Start trykker på nå, men har ikke kommet til noen klare avslutninger ennå.

21 min: Ranheims første sjanse, kommer til heading etter en corner, men ballen går et godt stykke utenfor målet.

22 min: Kabran spilles alene gjennom, men keeper Barli når ballen akkurat før svensken.

25 min: Christensen skjærer innover, finter seg fri og fyrer av fra 25 meter. Ballen går noen meter over mål.

27 min: Store Start-sjanser her nå! Først dribler Sigurdarson seg inn i feltet og slår hardt inn. Kabran er millimetere fra å komme først på ballen. Like etter får Christensen ballen helt alene på bakre stolpe. Han prøver seg på en akrobatisk volley, men skuddet går over!

28 min: Så Ranheim veldig nære. Ruller opp et fint angrep på venstresiden og innlegget styres en liten halvmeter utenfor av.

35 min: Christensen stiger høyest til værs på et innlegg fra Simon Larsen. Får ikke presset headingen ned, og ballen daler ned oppå nettaket.

39 min: Rismark Eggen ligger nede og det blir en pause i spillet. Midtstopperen må ut, inn kommer Erlien Furu.

41 min: STOR Start-sjanse. Segberg spiller fint igjennom Shala på høyre, han slår ballen forbi keeper og inn i feltet. Der kommer Sigurdarson, men avlutningen blir for løs og en Ranheim-spiller kan redde på streken ganske enkelt.

43 min: Skaanes finter seg inn i feltet og avslutter med venstrefoten, men Barli redder greit.

Pause: Start har vært det førende laget mesteparten av omgangen, og skapt de fleste sjansene. Men Ranheim har også vært farlig frempå.

Start gjør ett bytte i pausen, Niklas Sandberg kommer inn for Kasper Skaanes.

49 min: Segberg går høyest på et frispark fra Sigurdarson. Får ikke skikkelig kontakt med ballen og headingen går utenfor.

57 min: Kampens første gule kort. Witry klipper ned Käck bakfra og hindrer en kontring. Soleklart gult. Så får Käck gult for reaksjonene hans på taklingen.

68 min: Løkberg vinner ballen og avanserer fremover. Drar til fra rundt 20 meter, men til side for Deumelands mål.

73 min: Ranheim kommer på en overgang, ender med et innlegg som Karlsen får hodet på. Headingen går rett på Deumeland.

74 min: Sigurdarson drar til fra 22 meter, skuddet er hardt men rett på keeper som bokser ballen ut.

84 min: Shala drar til fra 16 meter på volley, etter at en corner blir headet ut. Treffer bra,men ballen suses utenfor målet.

85 min: Stor sjanse til Ranheim. Ballen slås inn i feltet og lander i beina på Karlsen, men skuddet hans blir blokkert.

Slutt: Det ender 0-0 her på Sparebanken Sør Arena. En jevn kamp, som nok hadde trengt et mål for å ta fyr. Andre omgang blir ganske tam. Ett poeng til hvert av lagene var trolig rettferdig.