Start-Strømsgodset 1-1

Espen Børufsen fikset Rekdals første Start-poeng. (Foto: NTB Scanpix).

Søndag kveld tok Start imot Strømsgodset til sesongens 13. serierunde, to lag som før kampen er henholdsvis nummer 15 og 12 på tabellen.

Etter å ha brutt en lang rekke uten seier, slo Start Bodø/Glimt 1-0 i den forrige hjemmekampen, en kamp som ble etterfulgt med et 3-1-tap i Molde.

Siden tapet i Molde for to uker siden, ble Kjetil Rekdal 1. juni ansatt som ny trener i Start, og leder her laget for første gang i kamp.

Sist onsdag ga også Tor Ole Skullerud seg som trener i Strømsgodset, noe som gjør at laget ledes av Bjørn Petter Ingebretsen frem til en ny permanent trener er på plass i Drammen.

Til denne kampen må Start klare seg uten Tobias Christensen og Kristjan Floki Finnbogason grunnet karantene. I tillegg er Simon Larsen ute med en skade. Dette har gjort at Rekdal har vært nødt til å gjøre noen endringer på laget.

Start stiller med følgende lag (1-4-2-3-1):

26 Jonas Deumeland

27 Eirik Wichne, 31 Damion Lowe, 15 Henrik Robstad, 2 Elliot Käck

5 Adnan Hadzic, 4 Afeez Aremu

7 Kevin Kabran, 19 Kasper Skaanes (Sandberg fra 87), 14 Espen Børufsen

20 Mathias Bringaker (Sigurdarson fra 59)

Innbyttere: 45 Benjamin Boujar, 3 Espen Hammer Berger, 9 Daniel Aase, 23 Erlend Segberg, 11 Aron Sigurdarson, 17 Gudmundur Andri Tryggvason og 21 Niklas Sandberg.

Strømsgodsets lag:

1 Espen Bugge Pettersen, 3 Jonathan Parr, 5 Jakob Glesnes, 26 Lars-Christopher Vilsvik, 39 Lars Sætra, 6 Henning Hauger, 19 Francisco Santos Da Silva Junior (Pellegrino fra 79), 23 Eirik Ulland Andersen, 93 Tokmac Chol Nguen, 8 Bassel Zakaria Jradi, 10 Marcus Pedersen (Abdellaoue fra 90)

Innbyttere: 20 Pål Vestly Heigre, 4 Kim Andre Madsen, 11 Kristoffer Tokstad, 17 Christopher Lindquist, 28 Marius Christopher Høibråten, 30 Mustafa Abdellaoue, 90 Amahl William D'Vaz Pellegrino.

• Pause: 1-0

• Sparebanken Sør Arena

• Eliteserien, 13. runde

• Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK

• Gult kort: Aron Sigurdarson (81), Start, Tokmac Chol Nguen (54), Strømsgodset

• Rødt kort: Tokmac Chol Nguen (86, to gule), Strømsgodset

• Mål: 1-0 Espen Børufsen (18), 1-1 Marcus Pedersen (52)

• Tilskuere: 4.602

Slik var kampen:

8 min: Strømsgodset med kveldens første sjanse. Ulland Andersen kommer fri i feltet etter et fint veggspill, men Lowe blokkerer skuddet.

18. min: 1-0 Espen Børufsen scorer fra langt ute på venstresiden. Godset-keeper Espen Bugge Pettersen står litt langt ute og ballen går over han og i mål.

28 min: Fin Godset-kontring ender med en avslutning fra Pedersen fra skrått hold. Deumeland redder med beina. Start renser også unna corneren.

41 min: Godset med initiativet en periode nå, og har kommet til et par farligheter. Start ligger dypt og satser på kontringer.

45: min: Godsets Eirik Ulland Ulland Andersen med frispark på 17-18 meter, men Deumeland er nede og avverger.

Dermed går Start til pause med en 1-0-ledelse.

Til 2. omgang stilte begge lag uforandret fra den første omgangen.

52. min: 1-1 Eliteseriens toppscorer så langt denne sesongen, Marcus Pedersen, setter inn utligningen for Strømsgodset.

59. min: Start gjør sitt første bytte for kvelden da Aron Sigurdarson kommer inn for Mathias Bringaker.

62. min: Godsets Ulland Andersen er igjen farlig frempå på frispark, men Deumeland får gitt til corner. Hjørnesparket blir småskummelt, men ender med utspark.

80 min: Stor sjanse til Start. Sigurdarson spiller igjennom til Kabran. Han drar seg fri og skyter med venstre fra syv-åtte meter, men ballen går like over. Starts største sjanse i andre omgang.

86. min: Rødt kort til Tokmac Chol Nguen på Strømsgodset. Er for sein i en duell med Børufsen og får sitt andre gule kort for kvelden.

87. min: Bytte Start: Skaanes ut - Sandberg inn.

89. min: Start kjører på etter utvisningen. Nå er Sigurdarson farlig frempå, men forsøket går over.

Start klarte aldri å utnytte overtallet på slutten, og oppgjøret endte dermed uavgjort 1-1.

Se høydepunkter fra kampen her:

Neste kamp for Start er allerede onsdag klokken 18:30. Da er det HamKam som kommer på besøk i cupens 4. runde.

Neste seriekamp er hjemme mot Kristiansund søndag 24. juni.