Her er vår nye trener

Kjetil Rekdal skal lede Start de neste årene. Foto: NTB scanpix/Tor Erik Schrøder

Annonse:

Start har inngått en avtale med Kjetil Rekdal om å bli ny hovedtrener i Start. Han tar dermed over etter Mark Dempsey, som gikk av som trener 18. mai.

- Jeg har alltid likt meg på Sørlandet, og så har jeg vært med på å snyte Start for både cupgull og seriegull, så det er kanskje på tide å gi noe tilbake.
Sørlandet har et enormt potensialet, det trigget meg, det samme gjorde tabellposisjonen, sa Rekdal under pressekonferansen på Sparebanken Sør Arena.

- Jeg ble enda mer trigga da jeg møtte Tor Kristian (Karlsen), Christopher (Langeland), Morten (Djupvik) og Frode Fagerli (styremedling/eier i Start En Drøm), og hørte deres planer på lang sikt. Potensialet her er stort. Det er en fantastisk arena her, og det er en drøm å få oppleve en full arena her.

Se hele pressekonferansen her:


Rekdal har jobbet som ekspertkommentator i Discovery siden han ga seg som sportssjef i Vålerenga i februar 2017. Før det har han vært trener i Vålerenga i to perioder, over til sammen nesten ti år. Han har også vært trener i Aalesund, Kaiserslautern og Lierse. Som trener har han vunnet både seriegull og NM-gull med Vålerenga, i tillegg til to NM-gull med Aalesund.

Rekdal kan også se tilbake på en av norsk fotballs mest imponerende karrierer på det norske landslaget, samt proffspill i Tyskland, Belgia og Frankrike.

Han spilte 83 landskamper og scoret 17 landslagsmål fra han debuterte i 1987 til han spilte sin siste landskamp i 2000.

Han huskes nok aller best for at han scoret vinnermålet da Norge slo Brasil i VM i 1998, men han scoret også Norges eneste mål i VM 1994.

49-åringen skal nå bruke sin erfaring og kompetanse i Start de neste årene. Rekdal har skrevet under en kontrakt ut 2020.

Det er sportslig leder Tor-Kristian Karlsen i Start glad for.

- Dette er en mann som kjenner norsk fotball, og har veldig god oversikt over Eliteserien. 
Han er kjent som en mann som bygger et lag bakfra. Vi har kanskje forsøkt å bygge et lag litt i andre enden. I den situasjonen vi er i, og da det viste seg at Kjetil var interessert, så var det veldig naturlig å ta et møte med ham, sier Karlsen.

rekdal start NTB scanpix3
Starts nye trener Kjetil Rekdal under pressekonferansen fredag kveld. Her sammen med sportslig leder Tor Kristian Karlsen (t.v.), mediesjef Ole G Sørensen (i midten) og Christopher Langeland (arbeidende styreleder i Start En Drøm).Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm, var også strålende fornøyd med å få en fotballprofil som Rekdal inn i klubben.

- Det er fantastisk å få en slik fotballpersonlighet til klubben. Vi ønsker å inspirere barn og unge på Sørlandet til å realisere sine drømmer og visjoner. For min egen del har jeg en stor drøm om å komme til cupfinalen, og Kjetil har jo vært i cupfinalen fem ganger og vunnet alle!

Første oppgave for Rekdal blir hjemmekampen mot Strømsgodset søndag 10. juni kl. 18.00, før cupkampen mot Ham Kam venter allerede onsdagen etter.

Annonse fra Obos-ligaen: