Tromsdalen - Start 1-2

Fra sidelinjen fikk Steinar Pedersen se Simon Larsen sikre seieren med straffescoring på overtid.

Start møtte søndag ettermiddag nyopprykkede Tromsdalen i Tromsø. Her fikk Benjamin Boujar sin første obligatoriske kamp fra start, ettersom Håkon Opdal ikke ble klar etter smellen han fikk mot Åsane sist helg.

Vi fulgte kampen slik:

Start begynte med ballen og gikk aggressivt ut og kom blant annet til kampens første corner, allerede etter 20 sekunder. Corneren ble det ikke noe ut av. Etter at Start kjørte de første par minuttene av oppgjøret, jevnet det seg mer ut, uten at noen av lagene kom il de store sjansene.

Innledningsvis ble det også idømt flere dødballer til begge lag, uten at de kom noe farlig ut av det.

Etter kvarteret kommer hjemmelaget på et farlig løp, og en god mulighet, met Start fikk avverget til corner, som det ikke ble noe ut av. Og etter 19 minutter får Tromsdalen en ny god mulighet ved Anders Jenssen, som nok en gang blir avklart til corner, som det ikke kom noe farlig ut av.

Scoring

Så, etter 24 minutter kommer Espen Børufsen på løp og skyter fra 16-17 meter, i tverrliggeren og ut. På returen er Daniel Aase på plass og sender Start i ledelsen.

Etter scoringen til Aase får Start mer kontroll på oppgjøret.

Etter 38 minutter kommer Start til en god mulighet ved Niels Vorthoren, men keeper får slått ballen ut til Espen Børufsen, som ikke makter å få noe ut av det.

Idet klokka passerer 45 minutter, får Espen Børufsen vist frem skuddfoten på nytt, men dessverre går ballen til siden for mål.

Dermed går Start til pause med en 1-0-ledelse, etter Daniel Aases scoring i det 25 minutt, i en omgang Start begynte bra, men hvor Tromsdalen spilte seg inn i kampen. Etter at Start tok ledelsen, har de gule og svarte hatt relativt god kontroll på oppgjøret.

2. omgang

I 2. omgang startet begge lag uforandret fra den første omgangen, og det var Tromsdalen som begynte å presse høyt. De kom til en god mulighet etter rundt et minutt, men uten å få satt inn en utligning.

Etter 48 minutter lager Simon Larsen frispark på rundt 20 meter, og her utligner Mathias Dahl Abelsen direkte på frisparket.

Etter utligningen fortsetter Tromsdalen å ha et visst press.

Utover omgangen jevner kampen seg derimot mer ut, og spillet går frem og tilbake.

En liten gjeng Start-supportere er også på plass på TUIL Arena, og har vært mer hørbare enn hjemmefansen.

Avgjørelsen

De siste 15-20 minuttene var det Start som jaktet seiersmålet, men slet med å komme til de store sjansene.

På overtid fikk derimot Tobias Christensen ballen innenfor 16 meteren, ble felt og dommer Borgersen pekte på straffemerket. Fra krittmerket var kaptein Simon Larsen sikker, og sørget for at Start vant oppgjøret 2-1 i Tromsdalen.

Førstkommende onsdag møter Start Randesund på bortebane i 1. runde i cupen. Neste seriekamp for Start er borte mot Bodø/Glimt tirsdag 2. mai.

Kampfakta

Tromsdalen - Start 1-2 (0-1)

TUIL Arena

Obosligaen, 4. runde.

Tilskuere: 250

Dommer: Kim Rune Østerlie Borgersen, Austad FK.

Målscorere: 0-1 Daniel Aase (25), 1-1 Mathias Dahl Abelsen (49), 1-2 Simon Larsen (90, straffe)