Ohi scorer

Stabæk - Start: 3-0 (2-0)

Start ble senket 3-0 på Nadderud. To av målene fra Pedersens tidligere elev

Start er dømt til Obos-liga neste år, men i årets siste serierunde er det nedrykkstruede Stabæk som kan få unngjelde. Kampen om nedrykksplassene var spennende. Stabæk, Tromsø, Glimt og LSK var alle utsatte.

Vikstøl inne sentralt etter karantene. Skogmo ute. Hollingen og Segberg sentralt på midt, med nysignerte Børufsen og Bojang på flankene. Salvesen og Antwi nok en gang på topp.

Forholdene på Nadderud var alt annet enn innbydende med kuldegrader og hard bane, men tross forholdene helt akseptabelt å spille på.

Rolf Daniel Vikstøl måtte konstatere tap i årets siste match

Stabæk hadde høye skuldre, men viste aggressivt spill i åpningen. Start var noe nølende i fremdriften, og Stabæk var tett på ballfører. Likefullt fikk Start lengre perioder med ball på Stabæks halvdel, men kom ikke til målsjanser de første 10'. Bojang og Antwi fikk en halvsjanse etter 9', men Sayouba i Stabækmålet avverget.

Store rom
Start fikk en corner etter 15', men nok en gang havnet ballen i klypene til Sayouba. Nyheten på Nadderud om TILs to kjappe scoringer mot Odd dempet temperaturen en smule, og heiste skuldrene til hjemmelaget enda et hakk. Start fikk store rom i perioder, men maktet ikke utnutte dem. Presisjon var nøkkelen, og den hadde ikke Start frem til 20' var spilt.

Scoring
Bojang kom til flere gode gjenvinninger og vendinger samt initiativ fremover på høyreflanken. Antwi brukte farten ved anledninger, og skaffet et par resultatløse cornere. Her har Start et forbedringspotensiale. Presisjon og killerinstinkt.
Etter 28' kom et langt fremspill fra Grossman mot Omoijuanfo som løp ballen frem med skulderen og stusset den i mål bak Opdal. Vertene i føringen.

Øker ledelsen
Stabæk fikk en corner få minutter etter, og helt sentralt midt foran mål kom Omoijuanfo høyest i hodeduell med Salvesen. Headingen snek seg over streken, og dermed 2-0. Her var flere i forsvaret på feil sted. Stabæk, LSK og Glimt hakk i hæll på hverandre. Målforskjellen kunne også bli avgjørende.

Wichne inn
Bojang fikk en smell og måtte byttes ut. Wichne kom inn fire minutter før pause. Start fikk opp en overgang etter 42', anført av Hollingen, men han gjorde en svak avgjørelse og blåste skuddet over mål selv. Mange alternativ var med på stormløpet. Begge lag manglet presisjon foran mål, men Stabæk var effektive på de sjansene de kom til og scoret to mål ved Pedersens tidligere elev i Jerv.

Start hadde en jobb å gjøre i andre omgang.

Andre omgang
Ingen bytter i andre omgang fra avspark. Start gikk ut høyt og presset ballfører, men vi etterlot en del åpninger og luker bakover som skapte farligheter, og presisjonen fremover manglet en del. Men tempoet og angrepslysten dabbet noe av frem mot 60', og kampen ble ikke videre velspilt en periode. Stabæk i spillende stund på kvalikplass.

Start fikk en kanonovergang ved De John etter 63'. Etter et langt raid fra De John endte ballen via klikk-klakk hos Børufsen som kunne smelt ballen i nettet. Men treffet på ballen ble ikke presist nok.

Offensivt bytte
Daniel Aase kom inn for De John etter 70', samtidig som Stabæk fikk nyheten om at også LSK scoret. Dermed Glimt eller Stabæk på kvalikplass eller direkte nedrykk! En scoring fra Start i denne fasen ville sette nervene i full fyr hos hjemmefansen.

Spikeren i kista
Alanzinho ble byttet inn etter 76'. Minuttet etter fikk Stabæk en dødball. Den havnet ute på 19 meter hos innbytteren som på feinschmeckervis ble slått inn med distinkt underskru rett under Opdals tverrligger. Dermed ble Alanzinhos kronerullingspenger særdeles viktige for Stabæk. 3-0.

Klokka tikket inn mot serieslutt, og Start så ikke ut til å komme nær en redusering. Edvartsen blåste av for full tid, og Stabæk fikk et par nervepirrende sekunder før sluttresultatet fra Lerkendal ankom. Men faktum ble at Stabæk må ut i kvalikrunder, og Glimt slo følge med Start ned i Obos-ligaen.

Da var årets serie over. Start retter blikket mot oppkjøringa inn mot neste års tilværelse i Obos-ligaen.