Tap på Nadderud

Stabæk - Start: 3-2 (1-1)

Det ble til slutt tap på Nadderud etter annullerte mål og spennende fight, og dermed kamp om kvalikplass

Start spiller med kniven på strupen for å unngå nedrykk. Med to kamper igjen, var dette selvsagt en uhyre viktig match. Men selv om man henger etter neglerøttene på gesimsen i 11. etasje, var det fortsatt håp! Spenning også i hvordan nedrykksrivalene stod seg. Og for én gangs skyld gikk alle kampene samtidig! Noe som burde vært et must hele sesongen!

Borgersen hadde funnet plass til Daniel Aase i startoppstillingen, og flyttet Hollingen frem. Dermed Ajer Vassbakk og Breimyr sentralt på midten, og Stokkelien på topp. Kristjansson ble hjemme i forbindelse med nær forestående fødsel, og De John tok dermed høyrebackplassen. Vikstøl tilbake som kaptein.

Gjensyn med både Annan og Asante - dessverre på motsatt halvdel.

Stabæk trillet ball fra avspark
Stabæk hadde mye ball de første minuttene, men Start var med og la linja like inn på egen halvdel. Borgersen hadde før avspark bedyret en noe mer primitiv tilnærming til matchen. Men laget måtte for all del ikke bli liggende så dypt at vegen frem ble for lang ved brudd.

Nesten selvmål
Etter 8' hadde Hammer en alldeles nifs avklaringsheading mot eget mål, og stupheadingen gikk via egen stolpe og ut! Gullhår!

Start snytt for scoring
12 minutter ut i kampen satte Ajer opp en overgang og slo en blindpasning inn til Hollingen som nettet. Linjenmannen viftet med flagget, men reprisen viste at Hollingen var perfekt on-line!

Ajer het i toppen
Ajer kom på en overgang etter 20' gikk og gikk, mens medspillere posisjonerte seg rundt ham. Han dro seg inn i boksen og inn i feltet og valgte å skyte selv. Dessverre med et dårlig treff. Der kunne det stått ledelse til Start for andre gang i kampen!

Opdal én mot én igjen!
Asante hadde et brudd etter 25' og kom alene mot Opdal. Igjen var Opdal suveren én mot én og reddet skuddet fra Asante! For en keeper vi har!

Markeingssvikt
Kampen stod og vippet inn mot halvtimen spilt, men så fikk hjemmelaget corner. Cassi møtte corneren, og fikk stå umarkert i feltet bak backrekka vår. Han drylte til hardt og flatt, og ballen gikk kontant i nota. Men 1-0! Det kjentes en smule ufortjent, for det var Start som hadde hatt de feteste sjansene så langt. Og med et feilaktig annulert mål! Forbasket!

Utligning
Frem mot pause var kampbildet at Stabæk trillet ball uten å komme til de store sjansene, og Start jaktet overganger. Etter 43' fikk Ajer en god sjanse til å spille Stokkelien fri, men nok en gang havnet Stokkelien i off-side!
Minuttet etter var Vikstøl oppe på venstre, la pent inn, og der møtte Stokkelien med bredsiden og dundret inn utligningen sekunder før dommer Johansen blåste av omgangen! Endelig nettkjenning for Stokkelien! Håpet lever!

Nå gjaldt det å holde fokuset i andre omgang! Holde trøkket oppe og ikke bli liggende for lavt.

Ledelse!
Start fikk corner etter  og har vel ikke scoret på corner siden Vikstøl en gang i hine hårde. Men corneren gikk inn fra Hollingen og der stod nettopp Vikstøl og han gikk opp på tre meter og fikk hodet på ballen. Netting! Herlig av kaptein Vikstøl!  2-1 og på trygg plass i spillende stund! For en thriller dette ble. To kjappe fra Start, og stigende selvtillit.

Stabæk utligner
Granli gled opp og satte opp Issah som vendte opp på elleve meter og dunket inn utligningen. Etter en periode med hawaii-fotball. Stabæk fikk blod på tann! Skulle det glippe igjen?

Hoff inn
Borgersen satte innpå Hoff for Aase etter scoringen, men Stabæk fortsatte å rulle opp angrep. Men det ble ikke helt farlig på mål. Start på sin side virket rystet av utligningen, og de mange bra gjennombruddene uteble. Trøkket på bruddene var ikke det samme som i første omgang.

Slo langt bakfra
Mer og mer endte Start med å slå langt opp bakfra, og satte dermed Stabæk i en komfortabel kampfase. De vant angrep på angrep, mens Start havnet mer og mer bakpå. Det kunne fort endt opp med flere Stabæk-mål, og null poeng. Ønsket Start kun å trygge inn ett poeng?

Et par cornere på 80' til Start kunne endret situasjonen, men det ble ikke uttelling.

Ledelse til vertene
I stedet er det Stabæk som scorer på en corner. De tok den kjapt, en kort variant, la inn, og Ville Jalasto fikk stå alene og umarkert på 11 meter og smelte til direkte i nettet.

Start resignerte
Start virket resignerte etter dette, og poeng syntes fjernt. Nyhetene om at Tromsø så ut til å vinne sitt oppgjør, og at Mjøndalen utlignet like før slutt i sin kamp, men  Aalesund scoret i sluttsekundene i kampen mot MIF, og Start hadde dermed fortsatt det ene poenget på MIF.
Det ble dermed kvalikplassen det stod om i siste serierunde. Start eller Mjøndalen!

Dessverre ble et par linjedommeravgjørelser muligens utslagsgivende!

Start møter Molde - Mjøndalen møter Viking! Neglebiting ventes!