Daniel Aase, Start-Mjøndalen

Start - Mjøndalen: 1-1 (0-1)

Status quo og nerve til siste sekund. Ispedd Daniel Aases lille kunstverk av en scoring

Annonse:

Vikstøl var ute med karantene, og Borgersen åpnet med De John i backrekka. Breimyr og Ajer åpnet sentralt, og Mathias Rasmussen fikk den hengende spissrollen.

Kampen var hauset opp som Starts viktigste kamp på årtider, mens spillerne skulle ha det gøy på banen og spille med lave skuldre. Flomlys, oktobermørke og godt oppfyllte tribuner satte en ramme rundt kampen som var Europa-cup verdig.

Start med på krigen i duellene
To minutter ut i kampen kriget Breimyr og Ajer frem en ball og sendte både Stokkelien og Børufsen på et raid som endte med corner. De John knallet til på hodet, men rett på Jørgensen i MIF-målet.
Etter ti minutter var Stokkelien spilt gjennom, men keeper Jørgensen møtte på egen 16-meter og berget situasjonen.

Dødballer
Mjøndalen brukte tid på lange innkast og dødballer i åpningsminuttene. Men det luktet svidd av duellene fra begge lag. Dette ble som forventet. Krig på kniven om hver eneste ball.

Mjøndalen gikk i angrep med mange mann og etterlot seg store rom bak som Start kunne utnyttet. Men MIFs press tvang Starts forsvarere til å slå langt, og dermed upresist. Mye av spillet foregikk etter hvert på Starts halvdel i lange perioder.

Ledelse til gjestene
Og Mjøndalen fikk omsider lønn for presset. På en dødball etter 21' ble det mange hodedueller og småkaos inne i Starts boks, og denne gang fikk Morten Sundli hodet på ballen og forlenget et innlegg i en bue over Opdal og inn ved bakerste stolpe. Nok en gang var vi havnet under. Selv etter å ha kriget godt.

Jevnere
Etter scoringen trakk Mjøndalen seg noe bakover, og Start fikk mer ballbesittelse. Etter drøye halvtimen trodde alle at utligningen lå der. Men etter flere avslutningsforsøk både av Rasmussen og Stokkelien, endte ballen til slutt utenfor. Gode forseringer og offensive driv kom, men vi ble for upresise i de avgjørende pasningene. Særlig Børufsen ble sendt på mange og lange forseringer på venstrekanten, men innleggene hans ble ofte fanget opp av Mjøndalens stoppere. På høyresiden var det mindre bevegelse.

Klokka tikket sakte inn mot pause uten flere scoringer. Borgersen bebudet bytter etter hvert i andre omgang.

Grep i pausen
Borgersen valgte å gjøre grep i pausen, og satte innpå Daniel Aase og tok av Hoff. For Mjøndalen hadde fått kampen inn på sine premisser. Ledelse, og så legge seg kompakte. Gå for kontringer og dødballer. På innkastene sine brukte de lang tid og tørket ball som bare John Arne Riise på sitt beste kunne. Dette måtte brytes opp. Og det var bare én måte å gjøre det på: Presse frem en utligning!

Og Start prøvde. Men det ble mest krig, bom, sprett og dødball. Og innkast.

Aase
Etter 58' viste Aase noe av det han har i seg. Rev til seg ballen og spilte fri Børufsen som kom i god skuddposisjon, men skuddet ble blokkert til corner

Spektakulær utligning
Etter 60' kom utligningen omsider. Og på spektakulært vis. Ballen havnet fri inne i MIFs femmeter, og Daniel Aase var der. Sålerullet rundt med ballen før han frekt hælet den i nettet bak Jørgensen! Aldeles praktfullt!

Neglebiting og Opdal
Siste halvdel av omgangen ble neglebitende. For Mjøndalen var på hugget og kom til flere gode sjanser. Man bakerst stod Opdal som den berømmelige veggen og hadde flere duell-redninger det luktet svidd av. Han tviholdt på det ene poenget Start hadde tilrevet seg. Men begge lag ville ha tre poeng!

I sluttminuttene lå Mjøndalens spillere strødd med kramper og tvang frem opphold i spillet. Og sekundene tikket inn mot kampslutt uten flere mål! Nerve til siste sekund!

Tabellmessig ble det status quo, og vi har fortsatt det ene poenget på Mjøndalen og er et lite poeng bak Tromsø. Det er ikke slutt. Dramaet fortsetter i to uker til. Minst.

Men guttene skal ha honnør for forsøket i dag. De løftet seg flere hakk fra Sandefjordkampen, men det var Mjøndalen som var skarpest på mål.
Og vi fikk med oss Aases lille kunstverk som var verdt inngangsbilletten alene.

Neste kamp ut er borte mot Stabæk 1. november kl. 1800
Det hele avsluttes mot Molde på Sparebanken Sør Arena 8. november.
It ain't over till the fat lady sings!

 

 SP.B SØR ARENA         

IK START: (1-4-4-1-1) 

  Dato : 23. oktober

 Tilskuere:
 8854 tilskuere

Håkon Opdal, Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Jørgen Hammer, Alex De John, Espen Hoff (Daniel Aase fra 46'), Kristoffer Ajer, Henrik Breimyr, Espen Børufsen (Ole Martin Rindarøy fra 80'), Mathias Rasmussen (Andreas Hollingen fra 71') og Mads Stokkelien

 DOMMER : 

  Svein Oddvar Moen

 MÅL: 

MJØNDALEN:  (1-4-4-2)

 0-1: Sundli (21')
 1-1: Aase (60')
 
 
 
 


 

Marco Priis Jørgensen, Ulrik Arneberg, Joachim Olsen Solberg, Erik Midtgarden, Morten Sundli, sanel Kapidzic, Mads Andre Hansen, Christian Andreas Gauseth (Henderson fra 89'), Stian Semb Aasmundsen, Erik Hurtado (Pellegrino fra 77') og Magnus Sylling Olsen

 KORT

 

 Gule kort:        
 Kristjansson (63')
 
 
 

 Røde kort:
 Ingen

 
hode 180 aase
hode 180 aase


Daniel Aase: 1-1

Hode portrett 14 Opdal
Hode portrett 14 Opdal


Flere matchredninger i andre
omgang.

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: