Opdal scorer Enga-Start

Vålerenga-Start 1-1 (1-0)

Håkon Opdal reddet et poeng med både gode redninger og scoring (!).

Start stiller med det samme laget som spilte 0-0 hjemme mot Lillestrøm sist helg. Dermed fikk blant annet 17-åringene Mathias Rasmussen og Kristoffer Vassbakk Ajer fornyet tillit.

Gikk ut lavt

Start gikk ut lavt og lot Vålerenga styre det meste av banespillet. Kampens første sjanse får hjemmelagetpå en dødball etter 10 minutter da Grindheim slår et frispark i treverket. Ballen går ut i feltet hvor Opdal famelr etter ballen. Heldigvis for oss står det fortsatt 0-0.

Etter kvarteret kommer Start til sin første brukbare sjanse da Espen Børufsen slår inn fra venstre og finner Mads Stokkelien som header rett på keeper fra krittmerket.

Etter 19 minutter vinner Daniel Braathen en duell med Gummi på kanten og sender til Daniel Fredheim Holm på motsatt stolpe som setter inn 1-0 for hjemmelaget.

De første minuttene etter scoringen fortsetter Vålerenga å styre kampen.

Etter 29 minutter får Start sin største sjanse sålangt i kampen da Stokkelien får  frispark på hjørnet av 16. meteren. Gummi slår inn i feltet og Michael Christensen er svært nære ved å utligne. Dessvere for Start går ballen like utenfor. Etter dette kommer Start høyere i banen, men sliter med å komme til muligheter.

Etter 38 minutter prøver Rasmussen seg fra distanse. Skuddet går via Wæhler til corner, som blir klarert i første omgang. Start beholder derimot ballen og legges inn på nytt. Der er Vikstøl nære ved å tuppe ballen i mål, men VIF-keeper Burchert fanger ballen i siste liten. Start fortsetter å holde trykket oppe etter dette, og tilriver seg et visst initiativ i kampen.

Men i stedet får VIF og Zahid en gratismulighet i det 44. minutt, men takket være godt keeperspill av Opdal, står det ikke 2-0. Dermed går lagene til pause på stillingen 1-0 til de blå fra Oslo.

Tørre mer

I pausen gjør Vålerenga to bytter der Sander Berge og Melker Hallberg kommer inn for Rasmus Lindkvist og Herman Stengel. Start stiller uforandret. På vei ut til andre omgang sier Borgersen til TV2 at han  er skuffet over første halvdel av første omgang og at laget må tørre mer.

Og i andre omgang står Start høyere i banen, men uten å komme til de helt store sjansene fra starten av omgangen. Etter 58 minutter kommer Austine Ikenna inn for Mads Stokkelien, som ikke fikk det helt til i kampen.

Etter 63 min er Breimyr nære etter et innlegg, men ballen går inn til keeper.

Keeper-scoring

Etter 65 minutter får Start frispark en liten meter inne på egen banehalvdel. Den skal Håkon Opdal ta og ballen får en pen bue og går faktisk rett  i mål (!!!!) og det står 1-1. Burchert i VIF-målet feiberegner ballen noe, men likevel et særdeles sjeldent keeper-mål.

Etter Opdals noe spesielle scoring fortsetter Start å ha et visst initiativ, og kommer til noen halvsjanser. Det medfører riktignok at VIF får kontringsmuligheter, og etter 76 minutter kontrer derimot Vålerenga og setter ballen i mål, men heldigvis for oss avvinkes scoringen for offside

Mot slutten ser det ut til at Start blir noe slitne og VIF presser på for å få en seiersscoring. Men Opdal varter også denne dagen opp med gode redninger. VIF er med andre ord nære på tampen, men Start jobber i land et kjærkomment poeng i bunnstriden.

Neste kamp er hjemme mot Rosenborg søndag 4. oktober kl. 20:00

Stadion:  ULLEVAAL

IK START: (1-4-4-1-1)

Dato : 25. september