Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 - Start: 3-1 (2-0)

Opdal må konstatere at det åttende tapet på rad er et faktum

Annonse:

Ny uhyre viktig kamp i bunnen av tabellen. Rett før avspark i kveld hadde tabellnaboene Mjøndalen og TIL spilt uavgjort, og Start lå dermed på direkte nedrykksplass. 
Borgersen og Andersson gikk til sin første kamp som trenere etter at Mjelde kastet kortene. Etter ei knapp uke med terping og samtidig med energipåfyll, var det med en viss spenning vi gikk kampen i møte. 

Lite endringer i laget
Laguttaket ga ikke bud om de store endringene. Men Borgersen håpet på offensive hoder i spillergruppen.

Tidlig baklengs
Kampen var bare tre minutter gammel da vertene fikk et langt innkast. Martin Wiig stusset ballen videre inn på bakerste stolpe, og en våken Patrik Mortensen fikk pirket ballen i nettet. En heller dårlig åpning på kampen for Borgersens gutter. 

Start kom seg til hektene, og jobbet iherdig i ballpresset og prøvde å gå offensivt til verks. Uten å komme til press direkte på mål.

Ny kalddusj
Men så smalt det nok en gang: Trondsen vant ballen sentralt og satte opp et kontraløp over hele Starts halvdel, og han la ut til Tokstad på høyre kant som fikk stå umarkert i boksen og smelle til med et skrått skudd som glapp forbi Opstad og i mål. Et skudd som Opdal vanligvis ville stoppet. Startlaget hadde det blytungt med 0-2 etter drøye kvarteret. Ville de klare å komme tilbake?

Stillingskrig
Det neste kvarteret ble et stort gjesp. Start tettet til bakover, men det meste av spillet foregikk på midten av banen uten av noen av målene ble truet. Start gikk mer på tvers enn i lengderetningen, og viljen til å ville gå av et ledd på vegen fremover syntes å være fraværende. Klokka tikket inn mot pause, og Sarpsborg 08 var fornøyde med stillingen. 

Start trengte en helt annen energi med seg inn i andre omgang. For det ble tamt fremover i første, og Sarpsborg fikk to heldige mål uten å skape mye mer.

Mer av det samme
Andre omgang åpnet i samme spor som slutten av første. Mye spill sentralt og lite truing på mål fra begge lag. Børufsen hadde et raid etter 50' og kom med et fint innlegg, men hverken Stokkelien og Salvesen stod på rett fot. Klokka tikket, og vi fikk følelsen av at Sarpsborg kontrollerte oppgjøret med sine to mål. Start måtte komme med noe nytt som brøt opp mønsteret. 

Et nytt skudd i snuden
Det gikk som det måtte. Sarpsborg rullet opp et angrep i mange trekk, og Martin Wiig fikk ballen servert til slutt rundt straffemerket, og han satte ballen i nettet på utsiden av Hammer og i nettet.

Redusering
Det kom et par bytter, og så nærmest ut av intet etter 79' fikk Start et frispark skrått på høyre side. Børufsen tok frisparket, og gikk for direkte skudd. Ballen endte i nettet, og Børufsen ble kreditert scoringen.

I sluttminuttene trillet Sarpsborg ball bak, og Start fikk ikke spillet sitt inn på motstanderens mål. Dermed ble det nok et surt nederlag i Østfold. Start satt igjen med en smultring, og også plassert  på 15. plass og direkte nedrykk. Ingen god debut for Borgersen, og det ser vrient ut å skulle klare å snu dette. Åttende strake tap er et faktum. Syv kamper igjen.

Neste kamp ut er hjemme mot LSK 19. sept. kl. 1530

 

 Stadion:   SARPSBORG STADION         

IK START: (4-4-2) 

  Dato: 13. september

 Tilskuere:
  3485 tilskuere

Håkon Opdal, Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen Jørgen Hammer, Robert Sandnes, Espen Hoff (Daniel Aase fra 85'), Kristoffer Vassbakk Ajer, (Erlend Segberg fra 73') Henrik Breimyr, Espen Børufsen Mads Stokkelien og Lars-Jørgen Salvesen (Mathias Rasmussen fra 62')

 Hoveddommer : fløyte

 Anders Johansen

 Målscorere: football_small

SARPSBORG 08:  (4-1-2-1-2)

 1-0: Mortensen - (1')
 2-0: Tokstad - (16')
 3-0: Wiig - (66')
 1-3: Børufsen - (79')

  


 

Duwayne Kerr, Amin Askar, Kjetil Berge, Andreas Nordvik, Alexander Groven (Maguire fra 46'), Steffen Ernemann, Kristoffer Tokstad, Anders Trondsen, Bojan Zajić (Kachi fra 89'), Patrick Mortensen og Martin Wiig (Kovacs fra 78')
 

 Kort

 

 Gule kort:      
 Groven (45')
 
 

 Røde kort:
 Ingen

 
Hode portrett 14
Hode portrett 14


Espen Børufsen: 1-3
 

 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: