Mjelde må konstatere at det syvende tapet på rad er et faktum

Ny uhyre viktig kamp i bunnen av tabellen. Poenghungeren var stor hos begge lag, og begge jaktet desperat poeng. Start med seks strake tap, men en opptur spillemessig sist mot Godset levde i håpet før kampstart.

Tidlig baklengs
Begge lag gikk offensivt til verks. Haugesund flyttet kjapt spillet opp på Starts halvdel. Bamberg , Diedhiou og Gytkjær var frempå med flere halvsjanser.
Etter ni minutter fikk de hull på byllen. Foran Starts 16-meter tråklet de seg gjennom et nølende og lite resolutt forsvar, og frispilte Kristoffer Haraldseid som lett kunne sette ballen i nota til side for Opdal. Nok en gang var Start havnet under i en tidlig fase av kampen.

Få sjanser
Spillet jevnet seg ut frem mot halvtimen, og ingen av lagene maktet å komme til de store sjansene foran mål. Hoff hadde et direkte skudd etter 25' fra 22 meter som hadde god retning, men strøk utenfor. Det kladdet litt i ballmottaket og presisjonen var ørlite off. FKH var tyngst i de fleste duellene, og det virket farlig når de nærmet seg Starts mål. Men bakerst stod Opdal og tok seg av de skuddene som kom gjennom.

Når Start vant ballen, ble det mye støttepasninger og sidelengs, og få kontruktive, helhjertede gjennombruddsforsøk. Første omgang ebbet ut med det ene scorede målet til FKH.

Start mer offensive
Andre omgang åpnet uten endringer i rekkene. Start fremstod mer fremoverrettede i åpningen av omgangen, og kom med noen fine kombinasjoner som førte til to cornere på rad. På den andre hadde Salvesen en heading som Bråtveit med nød og neppe klarte å slå til ny corner.
Man var mer oppi ballfører og sloss i duellene. Midtbanen var mer med, og når de vant duellene, kunne man sette opp kombinasjonene fremover. Ajer Vassbakk hadde mange fine ballvinninger.

Start kjører
Salvesen fikk en gedigen sjanse etter 60'. Frispilt på femmeter for åpent mål, satte han dessverre ballen over. Utligningen lot vente på seg, men det lå et mål i luften, og FKH hadde mer enn nok med å forsvare seg i lange perioder.

Balltap og scoring i mot
Så skjedde det som ofte skjer. Et balltap på midtbanen gjorde plutselig at en våken Simon Diedhiou kunne frakte ballen over halve Starts halvdel og sette den kontrollert bak Opdal. Fullstendig mot spillets gang.

Stangskudd
Etter 73' dro Stokkelien til på full volley på et innlegg fra Hoff. Ballen traff stanga klokkerent. En serie cornere kom på rad, men ballen ville ikke i mål.

FKH øker
Mjelde gjorde et dobbeltbytte etter 79'. Rasmussen og Aase inn for Saslvesen og Segberg. Og da byttet var gjort, kontret FKH, og Gytkjær kom seg fri på høyre kant. Avanserte gjennom og skjøt i nettet fra skrått hold. 0-3!

Trøstemål
Helt på tampen før Kjensli blåste av, fikk Kristjansson satt inn en redusering. Et skudd i stolpen fra Hoff spratt ut igjen, og Gummi fikk satt inn returen..

Nå er det 14 gaders pause grunnet landslagsspill, og Start må bare utnytte dette maksimalt inn mot høstens siste cup-aktige kamper. Vi vet alle hva som står på spill.