Strømsgodset - Start: 2-1 (1-1)

Tidlig ledermål fra Vikstøl, men Godset hadde marginene på sin side.

Start i desperat poengnød gikk ut i 4-5-1 mot Godset, som har hentet hjem Marcus Pedersen. Mjelde hadde satt Stokkelien rett inn på laget sammen med den andre nykommeren, Jørgen Hammer. Mjelde hevder at det er kommet mer energi inn i laget, men Marienlyst har ofte vært en vrien bane for Start.

Overganger
Start la seg dypt, men viste tidlig at de kunne komme på overganger. Allerede etter tre minutter hadde vi en god sjanse med flere avslutninger på mål. Blant andre, Breimyr.

Ledelse ved Vikstøl
Uttellingen kom på et angrep etter syv minutter. Et langt innkast ble headet videre inn i feltet, og Vikstøl fikk hodet på stussen, og ballen havnet i nettet! En flott start på kampen.

Godset presset på
etter scoringen, men Start lå dype og slapp ikke Godset til de store sjansene. Men å bli liggende så dypt over tid er risikabelt. Men Start klarte å variere. Kom på overganger på høyre ved Aase og Hodnermyr, og Ajer kom også med fremover. Det gav håp om flere mål. Stokkelien var nære på etter 28', men det ble blåst for off-side.

Store sjanser
Etter 38' fikk Godset sin største sjanse i kampen. Et overlegg ble møtt av Wikheim på lengste, men han satte ballen høyt over fra tre meter! Like etter var Stokkelien alene gjennom, men nok en gang ble han avblåst for off-side.

Utligning
Wikheim slo et innleggmot nærmeste stolpe. Hammer var på plass og skulle klarere på hodet. Men istedet for å få ballen utover, gled den av på hodet og ble stusset over en perpleks Opdal som stod klar bak ham til å fange ballen. Kjedelig!

Dermed 1-1 til pause.
Godset hadde hatt det meste av spillet, men Start var farlige på sine overganger.

Mjllde gjorde ingen endringer i pausen. Mer av det samme, var meldingen.

Samme mønster
Fem minutter ut i omgangen var Godset farlig frempå, men Opdal og forsvaret fikk klarert til slutt. Fem minutter etter det, hadde Start en kanonsjanse, men et innlegg fra høyre skled gjennom hele feltet uten at noen klarte å få satt ballen over streken.

Dobbeltbytte og straffe
Med snaue halvtimen igjen, gjorde Mjelde et dobbeltbytte. Hoff og Sandnes inn for Aase og Breimyr. Og rett etter byttet serverte dommer Moen straffe til Godset. Markus Pedersen satte straffen trygt i mål, og vertene i føringen.

Offensiv
Sitt siste bytte gjorde Mjelde etter 74'. Byttet inn Salvsen for Børufsen. Det måtte tenkes offensivt, dersom det skulle bli poengfangst. Start flyttet seg høyere i banen og presset på, men de store målsjansene uteble. Og spillet åpnet samtidig for overganger til Godset.

Ajer fikk en god sjanse etter 84' da han ble frspilt av Hoff.  Han prøvde et skudd, men det ble for upresist, dessverre. Godset kontrollerte kampen inn, og Godset var vel nærmere 3-1 enn vi var 2-2.

Men vi leverte en kamp som var bedre enn sist, og viste at det er offensive kvaliteter i laget. Godset måtte ha hjelp av en uheldig Hammer med sola i ansiktet og en idømt straffe for å få ballen i mål. Med resultatene fra de andre kampene, er situasjonen i bunnstriden uendret.