Ajer og Aase kjemper mot Odd

Start - Odd: 0-4 (0-3)

Ajer og Aase fikk det tøft mot et drepende effektivt Odd.

Annonse:

Tabellen lyver ikke foran helgens runde. Det har tettet seg til i bunnen, og Start har havnet like over kvalikplassen etter fire tap på rad. Av lagene bak oss var både Tromsø og Mjøndalen innen slagrekkevidde. At Start trengte poeng i dagens oppgjør mot Odd, er å ikke ta hardt i. 
Kristjansson og Børufsen ute med karantener. Dermed duket for flere unge på Starts lag.
Og Odd vet vi er en vrien motstander.

Fæl åpning
Kampen åpnet på verst tenkelige vis for Start. Odd gikk rett opp i sitt første angrep etter avspark, og Start fikk rett og slett ikke stokket beina til å avklare. Ballen spratt fri til Rafik Zekhnini som i fred og ro fikk smelle til fra 12 meter utagbart til høyre for Opdal. Kampuret viste ett minutt spilt. Der var det ikke mange våkne i de bakre rekker! 

Ny kalddusj
Etter 12 minutter fikk Odd sin andre corner. Opdal prøvde å bokse unna, men ballen datt ned bak ham på et sølvfat til Akabueze som bare kunne dytte ballen over streken. Upresset! 

Start var bare sporadisk frempå de første 20 minuttene, og uten å være farlige på mål. Det ble litt temposvakt. Litt nølende. Litt upresist. Litt oppjaget og nervøst.

Etter 25 minutter kom Starts største sjanse så langt i oppgjøret. Salvesen løp seg fri midt på Odds halvdel med en vakker finteflikk, og kom i fart inn i Odds boks. Ajer var på løp motsatt. Salvesen brukte en touch og dribling for mye, og Odd fikk avklart til slutt.

Straffe?
Etter 34 minutter blåste og pekte plutselig dommer Lundby på straffemerket foran Opdal. Owello presset Nordkvelle bakfra i en duell, og Nordkvelle datt som om han var truffet av et godstog. Olivier Occean satte straffen sikkert i nettet. Dermed 0-3, og det så rimelig mørkt ut for Start.

Gavmildt forsvar
Stillingen gjenspeilet dog ikke helt situasjonen ute på banen. Spillet var mye  jevnere.  Men dessverre gjorde vi Odd drepende effektive med vår gavmildhet i bakre rekker. Odd kunne spille avslappet og kontrollerende inn mot pause.

Det måtte tas grep i pausen, og Mjelde valgte å sette inn Mathias Rasmussen for Salvesen. Muligvis kjente han G19-kampen i beina fra fredag.

Start med igjen
Tre minutter ut i omgangen fikk nettopp Rasmussen en kjempesjanse. Ajer Vassbakk la inn fra kant på et stormløp. Rasmussen som kom motsatt valgte å ta innelgget på full volley, og skuddet føk over. Nære på.

Kom til sjanser
Start fortsatte å spille seg til sjanser, og fikk flere frispark i gode posisjoner. Ajer hadde et skrått skudd som strøk like utenfor etter 53'. Rasmussen med nytt skudd fra 17 meter etter 56'. Det lå et mål i lufta, men minuttene tikket uten at det kom, og Odd var fornøyde med tingenes tilstand.

Odd øker
I stedet for at det ble Start som fikk uttelling, var det Odd som økte ledelsen sin fem minutter før slutt. Et innlegg fra Odds venstre flanke ble headet tilbake i feltet av Occean, og innbytter Ole Jørgen Halvorsen møtte og klemte til med et skudd som føk i nota.

I sum leverte Start en mye bedre omgang i andre, men når målene uteblir, hjelper det ikke mye. Ungguttene Rasmussen og den 16-årige debutanten Håbestad fikk sine minutter. 

Det er bare å konstatere at det dette ble det femte tapet på rad, og tabellsituasjonen stadig mørkere. Men - det er fortsatt 30 poeng å spille om.....

Neste kamp ut er borte mot Godset 23. august kl. 1800

 

 Stadion:   SPAREB. SØR ARENA        

IK START: (4-4-1-1) 

  Dato : 16. august

 Tilskuere:
  5207 tilskuere

Håkon Opdal, Jon Hodnemyr, Michael Christensen, Alex De John - Rolf Daniel Vikstøl, Espen Hoff (Markus Håbestad fra 78'), Solomon Owello,  Henrik Breimyr (Erlend Segberg fra 68'), Daniel Aase, Kristoffer Vassbakk Ajer og Lars-Jørgen Salvesen (Mathias Rasmussen fra 46')

 Hoveddommer : fløyte

 Martin Lundby

 Målscorere: football_small

ODD:  (4-4-2)

 0-1: Zekhnini (1')
 0-2: Akabueze (12')
 0-3: Occean str. (35')
 0-4: Halvorsen (86')
 
 


 

Sondre Rossbach, Espen Ruud, Jarkko Hurme, Vegard Bergan, Thomas Grøgaard, Jone Samuelsen (Berg fra 87'), Ardian Gashi, Rafik Zekhnini (Halvorsen fra 59'), Fredrik Nordkvelle, Chkwuma Akabueze (Storbæk fra 75') og Oliver Occean

 Kort

 

 Gule kort:      
 Christensen (61')
 Storbæk (80')
 

 Røde kort:
 Ingen

 
hode 19-Kristoffer Ajer
hode 19-Kristoffer Ajer


Kaptein Ajer og Start fikk det tøft 
mot Odd

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: