Målfest på Aspmyra

Bodø/Glimt - Start: 5-1 (2-1)

Glimt og Sørloth ydmyket Start på Aspmyra

Annonse:

Tabellen har virkelig tettet seg til i bunnen, og Start ligger plutselig temmelig utsatt til med ryggen ubehagelig nær streken etter flere tap. Derfor var det uhyre viktig å sanke poeng mot motstander Glimt. Men Glimt er en vrien motstander på eget gress, så vi var rimelig spente på hvordan kampen ville arte seg etter en heller laber bortekamp mot Aafk forrige helg.

To kjappe
Etter 10 minutter satte Børufsen i gang Ajer som la inn fra venstre foran mål, og der steg Lars Jørgen Salvesen opp og satte ballen i nota med hodet. Start viste bra bevegelse og var offensive.
Så skjedde det som ikke skal skje: Motstanderen går kontra og scorer. Et raskt angrep på venstre endte med et innlegg på bakre stolpe der amerikaneren Valentin la tilbake ut i feltet til Sørloth som banket til fra fem meter. Dermed like langt.

Megasjanse til Glimt
Salvesen og Ajer var nære på å gi Start ledelsen i minuttene som kom, men det ble bare nesten. Kampen roet seg noe ned, men etter 24 minutter fikk Trond Olsen en megasjanse da han kom alene mot Opdal etter en lei feilheading fra Owello. Opdal reddet !

Salvesen og Ajer jaktet på åpne rom fremover, men ble kanskje for lite direkte i enkelte situasjoner der man med fordel kunne avsluttet angrepene med skudd. Sistepasningene ble også ørlite upresise, men tendensen var positiv med gode bevegelser.

Direkte frispark
I siste spilleminutt før pause fikk Glimt et frispark fra 18 meter. Børufsen hadde fått sitt femte gule kort etter taklingen som førte til frisparket. Trond Olsen tok frisparket og banket ballen til side for en noe snodig oppstilt mur hardt og direkte i nota. Dermed Glimt til ledelse etter 1. omgang, og Børufsen må stå over mot Odd.

Trangt og tett
Glimt åpnet andre omgang friskest. Asemi kom til en god skuddsjanse umiddelbart, men nok en gang holdt Opdal Start inne i oppgjøret med en god redning. Glimt angrep med åtte mann hver gang de vant ballen, og rygget kollektivt når Start erobret ball. Dermed fikk ikke Start ro over spillet, og ble mer eller mindre tvunget til å slå unna uten god adresse.

Øker ledelsen
Etter 64 minutter hadde Glimt ballen i nettet, men det ble avblåst for off-side. Heldigvis for Start. Og minuttet etter fikk Glimt hull på Starts mur. Sørloth dro seg på tvers foran Start bakre firer og fyrte av et vendt skudd rett i nota.

Bytter
Mjelde gjorde to bytter tyve minutter før slutt. Erstattet Salvesen med Daniel Aase, og satte inn De John for Sandnes. Vikstøl ut på venstre. 
Daniel Aase fikk sjansen på et frispark etter 72', men skuddet traff stolpen og ut.

Hat-trick
Start kom seg litt høyere i banen etter byttene, men det var Glimt som nok en gang økte ledelsen. Nok en gang var det Sørloth som var sist på ballen og dyttet den i nettet etter 76'. Presset godt på bakfra. Start var definitivt rystet.

Straffe
I det 90. minutt fikk Glimt straffe etter en holding fra Gummi. Som i likhet med Børufsen må stå over mot Odd. Sørloth ekspederte straffen kontant i nettet, og sikret sin fjerde scoring for kvelden. Start var frustrerte og resignerte, og da dommeren blåste av for full tid, var det bare å konstatere at de var blitt kledd av på bortebane. Igjen.

Vi gjøre det vrient for oss selv nå, og det er synd. For de første 20 minuttene var positive. Det gikk i lengderetningen og man fant rom og skapte sjanser. Men Glimt tettet rommene i andre omgang, og da kjørte vi oss fast. Dessverre.

Neste kamp ut er hjemme mot Odd 16. august kl. 1530

 

 Stadion:   ASPMYRA         

IK START: (4-4-1-1) 

  Dato : 9. august

 Tilskuere:
 3990 tilskuere

Håkon Opdal, Jon Hodnemyr, Gudmundur Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl, Robert Sandnes (De John fra 68'), Espen Hoff, Solomon Owello, (Segberg fra 80') Henrik Breimyr,  Espen Børufsen, Kristoffer Vassbakk Ajer og Lars-Jørgen Salvesen (Daniel Aase fra 68')

 Hoveddommer : fløyte

 Kai Erik Steen

 Målscorere: football_small

BODØ/GLIMT:  (4-4-2)

 0-1: Salvesen (10')
 1-1: Sørloth (12')
 2-1: Olsen (46')
 3-1: Sørloth (66')
 4-1 Sørloth (76')
 5-1: Sørloth str. (91')
 


 

Pavel Londak, Zarek Valentin, Brede Moe, Vieux Sané, Thomas Jacobsen, Henrik Furebotn, Dominic Chatto, Morten Konradsen (Karlsen fra 80'), Fitim Azemi, (Cruz fra 86') Alexander Sørloth  ogTrond Olsen (Tønne fra 86')

 Kort

 

 Gule kort:      
 Børufsen (45') mnm
 Sane (72')
 Kristjansson (90')
 
 

 Røde kort:
 Ingen

 
Hode portrett 14 Salvesen
Hode portrett 14 Salvesen


 Salvesen: 1-0 (10')

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: