Aafk-Start - DeJohn

Aalesund - Start 2-0 (0-0)

Ålesund ble for sterke på Sunnmøre

Annonse:

Med Matthias Vilhjalmsson i Rosenborg valgte Mjelde å sette sunnmøringen Robert Sandnes på topp.

Kampen åpnet rolig hvor hjemmelaget hadde mye ballen. Etter fire minutter ønsket AaFK-fansen  straffe for hands, men laget fikk istedet corner uten de helt store protestene fra spillerne mot dommer Moen. Corneren ble også ufarlig.

Sjansefattig

Etter dette har Start mer ball, men fortsatt jevnt og uten at noen av lagene har kommet til noen sjanser.

Etter 18 minutter handset Børufsen på hjørnet av 16. meteren, og AaFK får frispark og Børufsen får se det gule kortet. Frisparket går rett inn til Opdal som bokser ut. En AaFK-spiller får tak i ballen igjen, og skyter i stolpen, og kampens første sjanse er et faktum.

I det 21. minutt får Daniel Aase testet venstrefoten da han får skutt fra 18 meter, men dessverre for Start og Aase går ballen en meter til side for mål.

Etter 27 minutter får Bjørn Helge Riise slått inn og Leke James er nære med å gi de oransje ledelsen, men DeJohn er i situasjonen og ballen går til side for mål.

Etter halvtimen får Start frispark i god innleggsposisjon etter at Aase ble stemplet. Frisparket er godt slått og og Rolf Daniel Vikstøl er nære ved å stange Start i ledelsen, men ballen går til side for mål. Starts største mulighet sålangt.

Etter 39 minutter er det gode tendenser i Start angrepet. Laget kjemper til seg ballen, Børufsen får ballen på venstrekanten og får slått inn, men ballen går inn til Grytebust i AaFK-buret. Start fortsetter å ha et visst trykk, men foreløpig uten å sette AaFK på de helt store prøvene.

Men første omgang ebber ut i første omgang. En sjansefattig omgang hvor det har vært noen nesten-muligheter for begge lag, hvor AaFK  har vært nærmest med en ball på innsiden av stolpen mens Vikstøl stod for Starts største mulighet før pause da han headet et frispark like utenfor.

Tung 2. omgang

Begge lagene stiller uforandret til 2. omgang, en omgang Opdal har sola mot seg. Hjemmelaget går rett i angrep og vinner et hjørnespark, som Start for klarert, og Start kommer mer med igjen.

Etter 51 minutter kommer Daniel Aase til avslutning, men til side for mål. Start-spillerne roper etter corner, men Svein Oddvar Moen markerer for utspill fra keeper. Like etter kommer Aafk, og Thrandarsson gir hjemmelaget ledelsen etter et godt slått innlegg fra Matland.

Start klarer ikke umiddelbart å sette et trykk på AaFK. Hjemmelaget triller mye ball og Start ligger kompakt og venter på mulighetene til å gå framover. Etter 61 minutter får tangotrøyene frispark og de er nære på ved å øke ledelsen, men avvinkes til slutt for offside.Opdal også med en god innvolvering.

Like etter lager Michael Christensen frispark på ca 25 meter, og får det gule kortet. Frisparket setter Jo nymo Matland  oppe ved krysset, og hjemmelaget dobler ledelsen.

Bytter

Start svarer med å sette inn Lars Jørgen Salvesen og Espen Hoff for Daniel Aase og Robert Sandnes i et håp om å komme tilbake i kampen, og etter 75 minutter kommer Espen Hoff til en mulighet, men dessverre til side for mål.

Etter 78 minutter kommer Ajer til en god mulighet, men skyter rett på keeper. Salvesen fanger returen, men sender ballen i nettveggen. Nære redusering.

I et siste forsøk på å jakte poeng, setter Start inn Mathias Rasmussen for Michael Christensen etter 81 minutter, men det er fortsatt hjemmelaget som styrer de påfølgende minuttene. I det 85 minutt kommer derimot Ajer til avslutning, men rett opå keeper.

Men Start får aldri til et skikkelig trykk, og like før klokka rundet 90 minutter, er leke James nære ved å sette inn hjemmelagets tredje, men Opdal får gitt til corner. Etter dette ebber kampen ut med 2-0-seier til tangotrøyene.

Kommende søndag møter Start Bodø/Glimt borte på Aspmyra.

 

 Stadion:   COLOR LINE STADION         

IK START: (4-4-1-1) 

  Dato : 2. august

 Tilskuere:  6.939
 

Håkon Opdal  
Michael Christensen (Rasmussen fra 81), Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Ole Martin Rindarøy - Daniel Aase (Salvesen 64), Solomon Owello,  Gudmundur Kristjansson, Espen Børufsen - Kristoffer Ajer - Robert Sandnes (Hoff fra 64)

 Hoveddommer : fløyte

 Svein Oddvar Moen

 Målscorere: football_small

AAFK:  (4-4-2)

 1-0 Thrandarsson (53)
 2-0 Matland (64)
 


 

Sten Grytebust
Akeem Latifu
Mikael Bertil Dyrestam
Jo Nymo Matland (Lie fra 87)
Edvard Skagestad
Peter Orry Larsen
Aron Elis Thrandarson (Bjørdal fra 77)
Bjørn Helge Riise
Vebjørn A Hoff
Leke James
Magne Hoseth (Bjørk fra 81)

 Kort

 

 Gule kort:      
 
 Børufsen (18)
 Christensen (63)
 

 Røde kort:
 Ingen

 
Hode portrett 14 Mjelde
Hode portrett 14 Mjelde


 Mons Ivar Mjelde 

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: