Tap for en god Daniel Aase og Startlaget mot et effektivt Viking

Etter en velfortjent spillepause, blir det flat pedal fremover. Først ut er altså Viking som gjester Sparebanken Sør Arena. Start stilte med en debutant fra avspark i dag, Daniel Aase. Rindarøy måtte kaste inn håndkledet under oppvarmingen. Dermed måtte De John inn sentralt, og Vikstøl ble skjøvet ut på sin fast venstrebackplass.

Som vanlig i disse lokaloppgjørene var det godt med folk og god stemning på tribunene. Bortefeltet var fylt til randen av Vikingfans.

Tidlig ledelse til gjestene
Adegbenro fra gjestene var farig frempå allerede etter to minutter med et skudd som strøk stolpen. Minuttet etter vartet Viking opp med nok et presist angrep der Nisja fikk hamre inn et 45-graders innlegg. Tidlig ledelse, men slett ingen overkjøring.

For Start gikk helhjertet fremover når anledningen bød seg, og skapte flere halvsjanser på innlegg og kombinasjoner. Men det ble ikke riktig farlig på mål. Daniel Aase viste seg god på små flater med ballen, og etter hvert som tilrettelegger.

Kampen stod lenge og vippet, men ut over scoringen til Nisja, skapte ikke lagene de store målsjansene. Start hadde et lite spilleovertak, men det kjentes ørlite farligere når Viking gikk i angrep.

Fæle minutter
Etter 35' pekte Hafsås på straffemerket etter en takling av De John. Kanskje ikke den klareste straffen etter hva vi oppfattet. Andre Danielsen satte straffen rolig i nettet.

Kun to minutter etter smalt det igjen. Viking tråklet seg inn i vår boks, og Bødvarsson smelte ballen i nettet fra 11 meter. 0-3!

Starts største sjanse i omgangen kom etter 43 minutter. Hoff fikk et presist overlegg fra Aase. Han banket til på volley fra hjørnet av femmeteren. Alle så ballen i nettet, men skuddet gikk rett på Austbø som plasserte seg bra.

Tre mål under til pause! Slike sifre preger fort et lag, og det var en tøff oppgave å skulle prøve å snu kampen.

Start-press
Start prøvde. Andre omgang åpnet med et visst Start-press, men innleggene foran Vikings mål ble enkelt tatt vare på av Sigurdsson og Mets. Gjennombruddspasningene ørlite upresise. Dermed ble angrepsspillet noe forutsigbart, og gjorde det enklere for Viking å kontrollere.

Hoffs vonde akilles gjorde at Erlend Serberg fikk komme inn etter 53 minutter. Han tok plass sentralt, og Vassbakk Ajer ble dyttet frem i spissrollen.
Start i tilnærmet 4-3-3.

Treverket
Etter 56' hadde Start en heading fra De John som traff stolpen og spratt på streken før Viking fikk klarert. I en periode lå det en Startscoring i lufta.

Robert Sandnes kom inn med friske bein de siste 20 minuttene.

Upresist
Men innleggene og fremspillene til Start fortsatte å være upresise, eller de havnet på hodet til Vikings stoppere.

Håkon Opdal reddet Start fra å komme under 0-4 etter 82'. Abdullahi kom plutselig gjennom alene, men en lynkjapp benparade avverget mål. For det ble ikke flere mål i kampen.

Start presset på for redusering i sluttminuttene, men kom ikke lenger enn til Vikings 16-meter. Spillemessig har vi vært helt på høyden med Viking, men den store forskjellen har vært effektiviteten.

Det er nå tre poeng ned til kvalikplassen, og det er før lagene under har spilt sine kamper. Og i kveld ble det altså klart at Matti nå er klar for Rosenborg. (se egen artikkel) Det gir ytterligere rom for Starts unggutter.