TIL-Start Børufsen

Tromsø - Start 2-1 (1-1)

Det åpnet bra for Start, men det ble tap i nord.

Start åpnet friskt  og tok tak i kampen på Alfheim, og etter elleve minutter kom Espen Hoff til kampens første sjanse, men gikk ut til corner. Etter dette fortsetter Start å ha initiativet i kampen og får noen cornere og innlegg, men uten at det ble ordentlig farlig. Og etter 19 minutter får Kristoffer Vassbakk Ajer muligheten fra hjørnet av 16.-meteren, og setter inn kampens første scoring med sitt åttende mål for sesongen. Men minutter senere slår nordledingene tilbake. Magnus Andersen kommer seg løs og setter inn utligningen fra skrått hold.

Etter utligningen er det en periode nordlendingene jobber seg gradvis mer inn i kampen, og kommer seg til noen muligheter, men uten å sette Håkon Opdal skikkelig på på prøve. Deretter jevner kampen seg mer ut der Start ser ut til å ha brukbar kontroll.

Men i det 44. minutt er Tromsø nære ved å gå opp i 2-1 ved Magnus Andersen. Opdal er imidlertid fint nede og redder forsøket. Lke etter er også Mikael Ingebrigtsen nære, men igjen er Opdal på plass og avverger, og lagene kan med det gå til pause på stillingen 1-1.

Etter pause kommer Robert Sandnes inn for Ole Martin Rindarøy.

Andre omgang startet jevnt med noen frispark til begge lag og hvor Start ligger relativt lavt og kompakt der hjemmelaget har ballen mest. Etter 54 minutter kommer Hoff og Ajer på en kontring, og sistnevnte er nære ved å sette sitt andre for dagen, men ballen triller istedet inn til Heigre i TIL-buret. Det første kvarteret av den andre omgangen bærer derimot preg av to lag som vil mye, men hvor ingen får det helt til å stemme.

I det 63. minutt slår en TIL-spiller ballen inn i feltet, og en uheldig Robert Sandnes setter ballen i eget nett og nordlendingene har snudd kampen.

Etter 72. minutter får Start frispark på hjørnet av 16. meteren etter at Ajer ble felt, men Gummi header utenfor. Og etter 75 minutter får Michael Christensen til et fantastisk skudd fra 25-30 meter, og Heigre må gi til corner, et hjørnespark det ikke blir noe farligheter ut av.

I jakten på poeng setter Mjelde inn Lars-Jørgen Salvesen for Espen Hoff idet 76. minutt.

I det 87. minutt var Gummi Kristjansson nære ved å sette inn dagens andre selvmål fra Start, men heldigvis for hjemmelaget gikk den ut til corner.

Start fikk aldri satt noe skikkelig sluttspurt før på overtid, hvor det for øvrig ble lagt til fem minutter, men de gule og svarte kom aldri til de store sjansene og alle poengene blir med det igjen i nord.

Etter en god periode med to seirer og en uavgjort ble det altså tap på Start. Nå tar spillerne en liten ferien før klassikeren mot Viking på Sparebanken Sør Arena.

Et lite lyspunkt i kveld er at vi slapp gule kort. Det betyr at alle er tilgjengelige inn mot neste kamp - som altså er hjemme mot Viking fredag 24. juli kl. 19:00.

Stadion:   ALFHEIM

IK START: (4-4-1-1)

Dato : 12. juli

Tilskuere: 3.526

Håkon Opdal, Gudmundur Kristjansson, Michael Christensen, Rolf Daniel Vikstøl, Ole Martin Rindarøy (Sandnes fra 46), Espen Hoff (Salvesen fra 76), Solomon Owello, Andreas Hollingen (DeJohn fra 68), Espen Børufsen, Kristoffer Vassbakk Ajer og Matthias Vilhjalmsson

Hoveddommer : fløyte