Jubel etter scoring mot aafk

Start - Aalesund: 3-1 (2-1)

Jublende kampfjes etter tre poeng mot et godt, men lite effektivt Aalesund-lag.

Etter en spillemessig opptur mot Odd sist, ventet vi oss et offensivt innstilt hjemmelag. Viktig med poeng for Start for å holde en viss avstand til lagene bak på tabellen.

Drømmestart
Kampen var knapt to minutter gammel da Hoff vippet inn i boksen mot Matti. Han hev seg bakover og brasset nydelig inn i lengste kryss! Et maleri av en scoring! Praktstart på kampen.

Tre minutter etter tråklet Aafk seg helt gjennom og nettet, men slurvet med off-side. Der var Start heldige. Aafk viste at de ville fremover, og de kom seg frem til flere nesten-sjanser de første ti minuttene. Start slurvet med presisjonen i fremoverspillet, og fikk en del brudd i mot.

Opdal
Etter 13 minutter var Mos gjennom alene mot Opdal, men Opdal viste seg nok en gang som en matchvinner. Strålende blokkering.

Vakker overgang
Uret viste 21 minutter da Start kom helhjertet på en overgang på høyre. Ajer Vassbakk la inn på innsiden av backrekka til Aafk, og på bakre kom Børufsen stupende og smelte inn 2-0. Vakker overgang og presist utført!

Redusering
Men vi må lære å ta kontraen etter scoring. Aafk gikk rett på. Thrandarson skar inn foran Rindarøy og bak Vikstøl og sakset inn redusering før folk hadde satt seg etter Starts scoring. Klassisk baklengsmål.

Balltrilling og skuddvegring
Etter reduseringen hadde vi en periode med mye balltrilling fra Aafk. Start var plutselig den lille halvmeteren på etterskudd i duellene.
Men Start var med, og Ajer var nærmest med et skudd centimetere utenfor etter 34'. Ellers var det mye skuddvegring i Starts fremre rekker. Owello hadde flere muligheter til å avslutte, men lette heller etter bedre plasserte medspillere.

Mot slutten av omgangen lå Start lavere og lette etter overganger. Børufsen og Matti hadde hver sin kontring, men avslutningene rant ut i sand, og omgangen endte uten flere mål.
Mjelde mante til enda mer intensitet i andre omgang.

Andre omgang
Mjelde byttet inn De John for Hollingen, og dyttet Gummi frem i midtleddet etter pause. Kampen stod lenge og vippet, Men Aafk krøp nærmere og nærmere utligning. Vi slapp dem for lett inn i boksen. Heldigvis gikk de enten i vegen for hverandre, eller så endte avslutningene utenfor eller ble blokkerte. Aafk var rett og slett ineffektive, og det takket vi for.

Første sjanse for Start i andre
Etter tolv minutter av omgangen kom Starts største sjanse. Fine kombinasjoner av Hoff og Ajer endte med at Owello fyrte av en kanon fra distanse like utenfor.

Mer boost
De John gjorde sine saker bra i innhoppet. Taklet så det suste, og løp seg på forskudd i flere situasjoner. Og Opdal avskar flere lumske innlegg. Mjelde byttet Owello med Sandnes med 20 minutter igjen.Mathias Rasmussen fikk også et innhopp det siste kvarteret.  Friske bein. Dette ga Start nok boost til at kampbildet endret seg. Start kom høyere i banen.

Dommerfokus og straffe
Det ble Start som presset Aafk bakover, men scoringene lot vente på seg. Etter 83' kom dommer Gya i fokus. Kaos i Aafk-boksen og en hard avslutning som ble avverget med hender foran ansiktet, gjorde at dommeren pekte på straffemerket. Ajer tok straffen og ekspederte den kaldt i nettet. 3-1!

Etter 89' gjør Opdal nok en fantomredning på avslutning fra Mos. Noe som i vår mening bikker tittelen banens beste i hans retning. Publikumsjuryene ville ha Matti, og hans scoring var verdt inngangspengene alene!

Aafk kom til flere sjanser i sluttsekundene, men Opdal var der. Landslagsklasse!

Kampen endte 3-1, og Start puttet alle poengene i lomma. Krabbet opp på 16 poeng og skaffet en større luke til lagene bak. Gratulerer gutter med en feiende god innspurt! Dette blir lagt merke til!