Odd - Start: 3-3 (3-1)

Mjelde smilte bredest etter friske takter og sterk opphenting på en vrien bortebane

Etter en kjærkommen pause har det vært en opptur og avveksling med dugnadsarrangementet og gjensynet med gamle helter. Litt hvile og restutisjon, og forhåpentligvis et Startlag med overskudd som er klare for å møte Odd. En vrien nøtt borte. En av Starts beste så langt, Michael Christensen, soner for gule kort.

Offensiv taktikk
Starts gutter gikk helhjertet til verket på bortebane. Pøste på fra avspark fremover når anledningen ga seg. Flere gode kombinasjoner og involveringer via midtbanen. Gummi på høyre back var offensiv og god i ballpresset. I lengre perioder virket det som om mentaliteten var mer "angrep er det beste forsvar"-tanken som rådet mer enn det defensive vi ofte har sett på bortebane.

Den første halvtimen oppførte vi oss med en lignende taktikk som Bodø/Glimts vikartrener Bjørkan vartet opp med mot oss på Sør Arena.

Høyst tvilsom straffe
Ettter 32 minutter fikk Odd idømt straffe. Occean satte den kontrollert i nettet. Men til store protester fra Starts spillere. Owello headet ballen vekk og ned og traff De John i kroppen. Dommer Kjensli var sikker i sin sak, noe repetisjonene viste at han definitivt ikke burde ha vært.

Fyrverkeri
Protestene hadde ikke gitt seg før Odd to minutter etter fikk en corner. Corneren havnet på hodet til stopper Lars-Kristian Eriksen som stanget inn 2-0. Det ble to kraftige kilevinker til Starts gutter.

Redusering
Men kampen levde, og etter 39' fikk Start en fin overgang. Børufsen flippet ballen over keeper og i mål. Redusering. Og hektisk nok: Jone samuelsen satte opp et raid mens Start feiret. Dro seg gjennom alt som var av forsvarerer og skjøt ballen kontant i nettet bak Opdal!

Det siste kvarteret av første omgang ble et fyrverkeri med fire mål.

Andre omgang begynte jevnt, og Owello var veldig nær redusering etter 56'. Et skudd fra distanse ble reddet av Rosbach med et nødskrik. Odd hadde også en ball i nettet, men den ble avblåst for angrep på Opdal. Noe Fagermo ikke var fornøyd med etter kampslutt.

Gjennom midtbanen
Det positive sett med Startøyne, var at man spilte seg frem gjennom midtbaneleddet, og bakfra spilte man seg frem istedet for den lange kælkinga fremover uten adresse som vi tidvis har sett tidligere i år. I perioder var det Start som presset Odd lave.

Redusering
Etter 73' tentes et nytt håp om poeng for Start. To innlegg på rad ble feid unna, men det siste endte med at Rossbach slo ballen rett i været fra egen strek. Matti var frempå og headet ballen i nettet. Dermed 2-3!

Start presser på
Owello hadde en volleysjanse etter 78 minutter som strøk stolpen. Start ville ha poeng! Det var Start som styrte kampen mot slutten.
Mathias Rasmussen fikk 10 minutter på slutten. Gøy etter lang tids skadefravær.

Utligning fra Salvesen
Steffen Hagen åpnet for poeng til Start da han rev ned Matti på et innlegg. Kjensli dømte straffe etter brytegrepet, og innbytter Salvesen fikk ta straffen. Han scoret sikkert, utlignet og rev til seg ett poeng der og da. Fullt fortjent etter det spillet guttene fremviste.

Kjensli blåste av uten flere mål fire minutter på overtid. Start hadde levert en meget solid bortkamp der hjemmelaget i lange perioder ble presset lave. Derfor var det fullt fortjent med poeng. Men Start skulle muligvis hatt alle poengene med seg hjem, for til og med Kjensli vil gremme seg over straffen han tildelte vertene.

Vi så en holdning til spill og kjemping som tente et håp om at høsten ikke blir helsvart. Klarer man å gjenskape dette, kan det bli riktig moro utover.