FKH-Start jubel

FK Haugesund - Start 0-2 (0-0)

Sterk Start-seier i Haugesund, og første kamp uten baklengs denne sesongen.

Til denne kampen soner Espen Børufsen og Espen Hoff karantene for henholdsvis tre gule og rødt kort mens Ole Martin Rindarøy ble syk i forkant av kampen.

Hjemmelaget startet kampen aggresivt og skapte noen sjanser allerede de første minuttene. Etter dette fikk Start kjenne noe mer på ballen og fikk blant annet noen dødballer, men Haugesund beholdt likevel initiativet  og de aller fleste sjansene i kampen.

Etter en halvtimes spill fikk Andreas Hollingen en god kontringsmulighet, men ble løpt opp på 22 meter, og det ble aldri skikkelig farlig. Etter dette har Start en brukbar periode, men uten å komme til sjanser. I stedet kommer Haugesund til omgangens kanskje største sjanse i det 41. minutt, men Opdal og forsvaret fikk avverget. Dermed står det 0-0 til pause i en omgang Haugesund hadde initiativet, men hvor Start stod godt i forsvar og tok det som kom.

I pausen foretok Start et spillerbytte da Jon Hodnemyr kom inn for Andreas Holligen, som slet med en vond rygg.

Den andre omgangen starter Start friskt og tar ledelsen fem minutter etter sidebytte da Robert Sandnes slår inn i feltet fra venstre og der Matthias Vilhjalmsson får headet ned til Kristoffer Vassbakk Ajer som setter inn 1-0 for Start.

Etter Starts ledermål gikk FKH rett i angrep, men Start fikk hindret et tidlig mål i mot, og i det 56. minuttet ble Gytkjærs scoring avvinket for offside.

Like etter får Start frispark på 22-23 meter. Vikstøl tok frisparket, og kommer til en god mulighet, men Bråtveit i Haugesund-målet får reddet til corner.

Utover 2. omgang la Start seg lavt og forsvarte seg bra. I tillegg leveret Håkon Opdal nok en solid kamp mellom stengene.

Og i det 85. minuttet sender Solomon Owello Ajer alene med keeper, og unggutten satte  sitt andre mål for dagen. Og to minutter senere kunne Matthias Vilhjalmsson sette inn Starts tredje, men keeper Bråtveit fikk reddet.

Flere mål ble det ikke, og Start tar med seg alle poengene hjem til Kristiansand.

Stadion:    Haugesund stadion

IK START: (4-4-1-1)

Dato : 30. mai