Start-Sarpsborg

Start-Sarpsborg08 1-2 (0-0)

Start, med en mann mindre i 50 minutter, jobbet godt, men Sarpsborg ble til slutt for sterke.

I en rolig start på kampen, som for øvrig ble forsinket av at Sarpsborgs keeper måtte bytte sokker, var det gjestene fra Østfold som kom til omgangs første skikkelige sjanse da Amin Askar slo inn og Henrik Ojamaa headet fra fem meter etter seks minutter. Men heldigvis for oss reddet Håkon Opdal mesterlig. Etter 16 minutter hadde Matthias VIlhjalmsson en ball i nettet, men ble i stedet avvinket for angrep på keeper. Utover omgangen styrte gjestene mesteparten av spillet, dog uten å skape det store mens Start kom på overganger.

Etter 40 minutter ble det derimot litt dramatisk på Spb. Sør Arena da Espen Hoff  feller Amin Askar som bakerste mann og dommer Trygve Kjensli valgte å dra opp det røde kortet. Dermed har Start både Hoff og Espen Børufsen, som fikk sesongens tredje gule kort tidligere i omgangen, ute med karantene mot Haugesund kommende lørdag.

På tampen av omgangen spilte Sarpsborg seg til et par brukbare muligheter, uten uttelling. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Som en konsekvens av utvisningen på Hoff, byttet Mjele ut Salvesen til fordel for Robert Sandnes, og la med det om til en 4-4-1-formasjon med Vilhjalmsson på topp. Og Start åpnet den andre omgangen med å ligge lavt og kompakt. Likevel var det nære på at Sarpsborg tok ledelsen i det 50. minutt, men Opdal var igjen på plass og avverget. Men i en ellers jevnspilt omgang var det gjestene som tok ledelseni det 65. minutt da Kristoffer Tokstad fikk satt ballen bak en ellers god Håkon Opdal.

Men fire minutter etter ledermålet får Start corner hvor Matthias Vilhjalmsson stanger inn utligningen etter en perfekt corner fra Rindarøy og vi er like langt.

Etter dette jobbet Start godt, men skapte en del dødballer i mot. Som en konsekvens av dette gikk Sarpsborg opp i 2-1 ved Martin Wiig fire minutter før full tid. Etter dette klarte de gule og svarte aldri å komme tilbake i kampen, og Sarpsborg drar hjem til Østfold med alle poengene.