Salvesen på raid

Viking - Start: 1-0 (0-0)

Viking reddet av langskudd i sluttminuttene

Annonse:

Børufsen, Hodnemyr, Vilhjalmsson, Kristjansson og Rasmussen ikke tilgjengelige for spill på Viking Stadion. En del utfordringer for Mjelde.

Initiativ fra hjemmelaget
Selv om Viking tok et initiativ i kampen fra avspark, synes vi Startspillerne virket tettere på i duellene, og flyttet beina kjappere enn de gjorde mot Glimt. Men slet fortsatt med å vinne andreballene.

Mer med
Start kom til et par sjanser etter 20 minutter ved Ajer og Salvesen, men det ble bare nesten. Viking knotet det litt til offensivt, og Start lå kompakte og tvang Viking til å slå mer langt.  Likefullt var det perioder frem mot halvtimen der vi bare måtte slå unna uten å få etablert noe eget spill. Opdal feide unna det som kom bakerst.

Kald avklaring
Salvesen hadde et dribleriad etter 32', men det ble ett trekk for mye. Blokkert. Sekunder etter hadde Viking sin største sjanse. Opdal ga en retur, og DeJohn avklarte "kaldt" på streken med strømpe via stolpen og ut. Puh! Vi var heldige som slapp unna der.

Godkjent omgang
Start spilte en fornuftig omgang og kom til en del sjanser. Viking hadde mest balltrøkk, men skapte ikke all verdens. Midtstopperne stod godt, og vi forsvarte oss godt. Det positive ellers, var at presshøyden ble variert - og at vi kom til sjanser offensivt. Målløst til pause. Det var Start mest fornøyd med.

Utålmodig hjemmelag
Andre omgang åpnet relativt jevnt, men vi ante et Vikinglag som ble mer og mer utålmodig. Start lå lavere og jaktet på overganger. Flere overganger ble dessverre blåst grunnet til dels farlige feilpasninger i overgangsfasen. 

Salvesen ble tatt hardt av Danielsen etter rundt 65' på tre meter, men Skjerven gjorde ikke tegn til å gripe til fløyta. repriser viste at det kanskje kunne vært blåst.

Omsider avgjørelse
Med drøye 20 minutter igjen satte Mjelde innpå Owello for Hollingen.
Kampen stod og vippet, og begge lag hadde sjanser til å avgjøre.
Men først etter 88' fikk innbytter Bytyqi hull på byllen. Han fikk klem på et langskudd som føk inn bak Opdal. Fullkomment enerverende for Start etter å ha hatt ett poeng i lomma i nesten 90 minutter! Og faktisk burde Skjerven blåst frispark til Start i forkant av skuddet, da Owello ble meiet ned. 

Jevnt, spennende og en underholdende kamp, selv om det ikke ble de helt store sjansene til lagene. Smultring til Start, men flere hakk opp fra Glimt-kampen! All honnør til Starts forsvar. Men det kjennes surt at vi ender med null poeng. Med litt hell kunne vi tippet det hele i vår favør. 

Neste kamp ut er hjemme mot Sarpsborg 08 - 25. mai kl. 2000

 

 Stadion:  VIKING         

IK START: (4-4-1-1)

  Dato : 16. mai 


 Tilskuere:

 14128 tilskuere

Håkon Opdal, Rolf Daniel Vikstøl, Michael Christensen, Alex De John, Ole Martin Rindarøy, Espen Hoff, Kristoffer Vassbakk Ajer, Andreas Hollingen (Solom James Owello fra 68'), Robert Sandnes, Emil Dahle og Lars-Jørgen Salvesen (Erlend Segberg fra 90')

 

 Hoveddommer : fløyte

 Tommy Skjerven

 Målscorere: football_small

VIKING  (4-4-2)

 1-0: Bytyqi (89')
 
 
 
 


 

Iven Austbø, André Danielsen, Anthony J. Soares, Indridi Sigurdsson, Kristoffer Haugen, Yann-Erik de Lanlay (Zymer Bytyqi fra 14'), Karol Mets, Makhtar Thioune, Samuel Adegbenro (Magne Hoseth fra 69'), Veton Berisha,  og Suleiman Abdullahi (Bødvarsson fra 79')

 Kort

 

Gule kort:      

Christensen (17')


 

Røde kort:

Ingen

 
hode Michael Christensen
hode Michael Christensen


Michael Christensen -
Starts bestemann

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: