Startsjanse mot Glimt

Start - Bodø/Glimt: 1-1 (1-1)

Poengdeling mot en meget offensiv motstander

Annonse:

Børufsen og Hodnemyr var fortsatt ikke kampklare, men Hoff og Gummi var klare for spill. Viktig kamp for begge lag. B/G for å komme unna bunnplassen - Start for å skaffe en luke til tabellbunnen.

Laber åpning
Start åpnet med å ligge lavt, og Bodø/Glimt takket for tilliten ved å presse fremover. Etter seks minutter lå ballen i nettet bak Opdal. Danny Cruz fikk gå frem mot 16-meter aldeles upresset, og med utsiden brente han av et skudd som føk inn. 

Vikstøl utligner
To minutter etter var Start oppe og fikk en corner. Ballen havnet løs på femmeter, og der stod Vikstøl. Fikk vendt opp og dæljet ballen i nota. 1-1. 

Likefullt en litt daff åpning fra Starts side. Ajer Vassbakk, derimot, var påskrudd og gikk i bresjen for å vinne dueller. Men spillet var ikke all verdens fra midten og fremover, selv om spillet jevnet seg noe ut frem mot halvtimen.

BG farlige fremover
Men Bodø/Glimt la mange mann fremover, og lå med fire og fem mann på topp når de vant ballen. Trond Olsen viste frem farten på overganger i tillegg. Aasmund Bjørkan, trener for Glimt for anledningen, hadde tydelig lagt en offensiv slagplan, og det skaffet Glimt overtall sentralt og fremover, men åpnet samtidig for Start-overganger.

Bytte på Start
Mjelde måtte ta av Gummi som hadde kjenning med en strekk. Inn kom Owello etter 38'. Hollingen trakk ned sentralt, og Owello la seg på topp sammen med Matti.
Frem mot pause var det jevnt, men relativt sjansefattig på tross av mange dueller og mye innsats. 

Andre omgang åpnet med en fortsatt offensiv formasjon på Bodø/Glimt. Til tider i en 2-3-5-formasjon. Start fikk lang veg fremover, og slet med å holde lenge nok på ballen til å utnytte overgangsrommene. Men Starts stoppere leverte solid, og vant de fleste duellene bak.

Stor dobbeltsjanse til Glimt
Etter 52' var det nærmest et lite under at ikke Glimt tok ledlesen. Ndiaye kom seg fri på hjørnet av femmeter etter å ha rundet Christensen og brente til. Opdal reddet, og Ndiaye fikk også returen i beina, men blåste neste skudd høyt over. 

Nytt bytte: Salvesen inn
Etter 61' byttet Mjelde ut Hollingen og satte innpå Salvesen. Owello trakk ned i midtbanerollen. Start kom mer frem på Glimts halvdel og kombinerte greit helt til siste tredel. Der ble det for upresist eller ubesluttsomt. Men vi nærmet oss Glimt-målet.

Med 20 minutter igjen, Start holdt mer tak i ballen og vant flere andreballer. Kanskje var Glimt begynt å merke kjøret av det høye presset sitt?

Glimt kom imidlertid tilbake, og var farlige i presset sitt. Men stopperne våre var gode, og Glimt upresise i avleveringer og skudd. Start hadde også noen farlige angrep i sluttminuttene, od det ble spennende i innspurten. 

Tre minutter på overtid fikk Glimt frispark på 16 meterstreken. Det blåste Glimt over mål, og Edvartsen blåste av. Dermed poengdeling mot en offensiv motstander.

Neste kamp ut er bortekamp mot Viking dagen før dagen.
16.5. kl. 2000

 

 Stadion:  SØR ARENA        

IK START: (4-4-1-1)

  Dato : 13. mai 


 Tilskuere:

 4900 tilskuere

Håkon Opdal, Rolf Daniel Vikstøl, Alex De John, Michael Christensen, Ole Martin Rindarøy, Espen Hoff, Gummi Kristjansson (Solomon James Owello fra 38'), Kristoffer Vassbakk  Ajer, (Emil Dahle fra 76') Robert Sandnes, Andreas Hollingen (Lars Jørgen Salvesen fra 61') og Matthias Vilhjalmsson

 

 Hoveddommer : fløyte

 Svein-Erik Edvartsen

 Målscorere: football_small

BODØ/GLIMT  (4-4-2)

 0-1: Cruz (6')
 1-1: Vikstøl (8')
 
 
 


 

Lasse Staw, Zarek Valentin, Ulrik Saltnes, Vieux Sane, Thomas Jacobsen, Henrik Furebotn (Dominic Bashir fra 74'), Kristian Brix, Papa Alioune Ndiaye, Danny Cruz (Morten Konradsen fra 58'), Trond Olsen (Alexander Sørloth fra 89') og Fitim Azemi

 Kort

 

Gule kort:      

Brix (19')
Salvesen (67')
Sane (69')

 

Røde kort:

Ingen

 
Hode portrett 14 Vikstøl
Hode portrett 14 Vikstøl


 1-1: Vikstøl (8')

 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: