Start - VIF: 2-3 (1-1)

Hardt straffet av et effektivt VIF-lag

Gummi var skjøvet ut på høyreflanken i Hoff sitt karantenefravær. Ajer Vassbakk inne igjen sentralt sammen med Owello. Dahle åpner som hengende spiss bak Matti.

Tidlig ledelse til VIF
VIF tok initiativet med kjappe angrep der ballen ble spilt i lengderetningen. Zahid, Brown og Lindkvist bevegde seg kjapt, rullet opp og fant rom mellom forsvarerne våre flere ganger. Vi virket rett og slett ikke helt våkne i åpningen.

Allerede etter fire minutter lå ballen i nettet bak Opdal. Opprulling og innstikk til Zahid som rolig flikket ballen i mål bak Opdal. Forsvaret var på hælene.

Mye langt bakfra
Det jevnet seg noe ut mot midten av omgangen, men det var VIF som likevel virket farligst. Vi ga gjestene mange ballvinninger ved å banke ballen langt opp bakfra. Vi kom likefullt fremover flere ganger, men det ble ikke presist nok.

Etter halvtimen fikk Start en stor sjanse, og alle så ballen i mål. Owello hadde revet seg fri på høyre side. La hardt inn til Børufsen sentralt på seks meter. Men dessverre gikk skuddet rett på Langer.

Utligning
Etter 43' havnet ballen fri i VIF-boksen. Matti fikk slått videre på tvers. Børufsen stormet frem på bakre, kriget til seg ballen og vendte skuddet i mål på innsiden av Langer.
Like etter hadde Ajer Vassbakk en stor sjanse, men blåste ballen over. Dermed 1-1 til pause, men Start hadde tent håpet!

I føringen
Start gikk i angrep, og Børufsen fikk servert over til Matti som lette etter skuddåpninger. Fant omsider et hull og klemte til. Ballen inn i lengste hjørne. Stor jubel!

Men vi var ikke lenge i paradis: Kun to minutter etter fant en løpsvillig Brown en åpning sentralt etter et overhopp. Dermed 2-2 etter 55'.

Jevnt
Kampen stod lenge og vippet. Start holdt håpet oppe med et par store sjanser. Ajer Vassbakk og Owello flyttet seg noe høyere i banen, og det skapte mer trøkk fremover. Men VIF luktet på raske overganger anført av Zahid.

Kniving på 16-meter
Få minutter før slutt kom innbytter Daniel Braaten til sin rett. Han kranglet og kriget på 16-meterstreken i kjent stil, og fikk med seg ballen inn i boksen bak et utmanøvrert forsvar. Herman Stengel snappet ballen og sendte den i nettet. Dermed var gjestene i føringen rett før slutt.

Start prøvde å få inn en utligning, men klokka tikket ubønnhørlig mot full tid. Dermed et kjedelig tap på eget gress etter å ha spilt jevnt i 80 minutter mot VIF. Vi sov i åpningen, og fikk en glipp helt på slutten. Men var ellers helt på høyden. Surt, men med lette mål i mot ble det dessverre tap.