Mjøndalen - Start: 1-1 (0-0)

Poengdeling i Mjøndalen. Start fortsatt ubeseiret

Mjelde lot Dahle åpne på topp sammen med Matti, men Owello inntok benken. Sentralt lot han Hollingen få sjansen sammen med Gummi. Ajer på benk.

Forsiktig men jevnt
Kampen åpnet relativt forsiktig fra Starts side, og Mjøndalen gikk hardt på i duellene. Start kom mer fremover etter de første 20, og kom til noen halvsjanser. Hollingen hadde et direkte skudd på et frispark som Forn plukket ned. Men vertene skapte også sjanser. Kampen stod og vippet, som det heter.

Etter 39' så alle ballen i mål bak Mjøndalens keeper Forn. Rindarøy slo et frispark inn på mål. Ballen traff stolpen bak keeper og ut. Forn traff stolpen med hodet i forsøket på å redde, men etter litt plastring var han klar igjen..

Smultring til pause
Omgangen ebbet ut med smultring til begge lag. Men det var jevnt og spennende. Kanskje med et lite overtak til Start.

Mjøndalen fikk en kjempeåpning på andre omgang. Et kjapt raid fra Diomande endte med at De John taklet bakfra for sent inne i boksen. Opdal reddet straffen fra Midtgarden med en lynkjapp reaksjon, men Mads Gundersen var våkent frempå og banket returen inn ved stolpen. 1-0 til vertene.

Skade
Diomande fikk en stygg skade der kneskålen havnet langt fra der den skulle være etter omlag 60'. Langvarig stans i spillet på åtte minutter.

Mjelde gjorde et dobbeltbytte etter 71'. Kristoffer Ajer Vassbakk og Robert Sandnes kom inn for Hollingen og Hoff. Salvesen fikk sjansen etter 79' for Dahle.

Tross byttene, var det Mjøndalen som hadde initiativet, og vi lagde flere frispark i farlige situasjoner. Offensivt buttet det kraftig.

Utligning
Så plutselig ut intet var flere startere fremme, og Ajer stusset en ball på hodet frem til Matti som smelte til på volley og i nettet. 1.1! (88')

Hobber Nilsen la til ni minutter etter at skaden på Diomande tok åtte minutter. Godt gjort. med fem bytter.

Kampen stod og vippet. Begge lag ville ha tre poeng. Men det ebbet ut med uavgjort uten flere scoringer. Kanskje var begge lag fornøyde med poengdeling.

Ett poeng er i boks !

Tett med kamper:
Neste kamp ut er første runde i NM allerede tirsdag 21. april borte mot Vigør.
Deretter venter Vålerenga hjemme fredag 24. april kl. 1900

Stadion: Mjøndalen

IK START: (4-4-1-1)

Dato: 18. april

Tilskuere:

2468 tilskuere

Håkon Opdal, Ole Martin Rindarøy, Michael Christensen, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Espen Hoff (Robert Sandnes fra 71'), Gudmundur Kristjansson, Andreas Hollingen (Kristoffer Ajer Vassbakk fra 71'), Espen Børufsen, Emil Dahle (Lars Jørgen Salvesen fra 79') og Matthias Vilhjalmsson

Hoveddommer : fløyte

Ola Hobber Nilsen

Målscorere: football_small

Mjøndalen  (4-4-2)

1-0: Gundersen (str. 48')
 1-1: Vilhjalmsson (88')

Ivar Andreas Forn, Mads Hansen, Ulrik Arneberg (Berstein fra 31'), Morten Sundli, Joachim Solberg Olsen, Magnus Sylling Olsen, Mads Gundersen, Erik Midtgarden, Vamouti Diomande (Nilsen fra 67'), Christian Gauseth og Sanel Kapidžić

Kort

Gule kort:

36' - M. Christensen