Viking - Start 14

Viking - Start: 0-1 (0-0)

Start fulgte kampplanen og ordnet full pott

Nedrykkstriden var ubehagelig nær, og det var ikke mange poengene ned til direkte nedrykk. Derfor var det med litt høye skuldre vi gikk til et vrient bortemøte mot Viking. 

Vi har sluppet inn flest mål i serien, og Mjelde varslet formasjonsendring til 4-5-1 i et nytt forsøk på å tette igjen bakover. Og for første gang i år lyktes Start med å holde nullen!

Formasjonene røpet at kampen ville bli tett og overbeolket sentralt i banen, og det stemte: Tett og trangt, kan være tittelen på de første 30 minuttene. 

Viking var mest agressive i presset, men Start skal ha skryt for måten de flyttet beina på. Presset på ballfører var bra, selv om Viking ofte var noen millimetere på forskudd. 

Det siste kvarteret glapp Start litt i formasjonene, og Viking utnyttet rommene som kom og fikk sine første sjanser. Men de var upresise, og omganmgen endte målløst.

I andre omgang ble det bedre igjen. Vi møtte høyere og presset var bra. Viking kom nesten ikke til sjanser i det hele tatt. Og etter 68 minutter kom Asante seg fri på høyre flanke. Fosset frem og serverte et genialt innlegg bak Vikings forsvarsrekke. Bak kom Matti på et godt timet løp og bredsidet inn ledelse på volley.

Viking satset alt forover, og sluttminuttene ble spennende. Vi holdt tett, og var faktisk veldig nære 2-0 da Robert Sandnes fikk fritt leide mot Østbø i Vikingmålet. Østbø fikk avverget sjansen etter 94 minutter.

Dermed ebbet kampen ut med full pott til Start. Til Vikings frustrasjon.

De andre kampene i nedrykkstriden gikk dels i vår favør, og vi har skapt en luke til direkte nedrykk. Men det er seks kamper igjen, og mange nøkkelkamper venter. Men enn så lenge er vi på 10. plass.

Sarpsborg 08 er neste motstander, på Sparebanken Sør Arena søndag 28. september kl 1800. En ny sekspoenger.

 
Stadion: VIKING STADION      IK START:

Dato: 21. september  

Tilskuere:
9 545

Terje Reinertsen, Amin Nouri, Glenn Andersen, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante (Owello fra 88'), Gummi Kristjansson, Kristoffer Ajer (Olofinjana fra 83'), Espen Børufsen, Zlatko Tripic Sandnes fra 83') og Mathias Vilhjalmsson
Hoveddommer : fløyte
Ola Hobber Nilsen 
Målscorere: football_small VIKING   

0-1: Matthias Vilhjalmsson - 68' 
 

Arild Østbø - Indridi Sigurdsson, Sverrir Ingason, Håkon Skogseid, Kristoffer Haugen - Makhtar Thioune (Nisja fra 71'), André Danielsen (Landu Landu fra 54'), Joackim Jørgensen - Jón Dadi Bödvarsson, Yann-Erik de Lanlay og Martin Hummervoll (Chikere fra 71')

 Live

Gule kort:      

55': Bødvarsson
74': Jørgensen
86': Asante (MNM)
 

Røde kort:

Ingen

Livereferat her : 
Hode portrett 14 Vilhjalmsson
Hode portrett 14 Vilhjalmsson

0-1: M. Vihjalmsson,
matchvinner

 

Annonse fra Obos-ligaen: