Start-Stabæk Bismark Acosta

Start-Stabæk: 2-3 (0-0)

Personlige feil ble utslagsgivende i et skuffende tap

Annonse:

Kampen var meget viktig for Start. Med seier kunne vi ha skaffet oss en liten luke til de jagende lagene bak oss på tabellen.

Start åpnet som vanlig friskt, men da resultatene uteble og Stabæk kom fremover, ble vi defensive i spillet. Vi rygget, og ga Stabæk anledning til å trille mye ball. Men det var potte tett, og vi nektet gjestene de store sjansene.

Andre omgang var knapt i gang da Stabæk tok føringen. På et ugunstig tidspunkt. De fosset fre i angrep, og Reinersten gjorde en fantastisk beinparade på et farlig skudd. Men det ble en retur ut i feltet som ikke klarte å få unna, og dermed var det duket for Fredrik Brustad, som satte ballen i nettet.

Stabæks press med ball og vår lave presshøyde, bidro til at når vi vant ballen bak i eget lag, ble den altfor ofte bare kælket fremover uten adresse. Et slikt spillemønster vet vi er tungt, og det blir lang veg opp til motstanderens mål.

Etter 67 minutter fikk vi et frispark ute ved Stabæks venstre cornerflagg. Det ble slått hardt og presist inn i boksen. Der var innbytter Matthias Vilhjalmsson høyest og headet inn utligning.

Jubelen steg blant de 8000 tilskuerne, men det stilnet raskt. Kun få minutter etter, glapp det igjen. Vi fikk et balltap sentralt i farlig sone. Stabæk bukket og takket og kontret frem ved Jacobson. Han fyrte løs upresset fra 16 meter, og Reinertsen rakk ikke å få opp armene en gang.

Seks minutter etter smalt det igjen. Nok en gang er det et fremspill bakfra som brytes, og løpsvillige Boli fikk storme alene mot Reinertsen. Han scoret sikkert, og mismotet så ut til å bre seg.

Klokka tikket ubønnhørlig mot kampslutt, og Stabæk var i en periode næremere 1-4 enn vi var 2-3. 

To minutter på overtid fikk en corner. En kort variant der Tripic sendte en pasning gjennom feltet. Asante var oppmerksom og plasserte ballen i nettet fra 11 meter.

Det var det siste som skjedde før Ken Henry Johnsen blåste av oppgjøret.

På tabellen tetter det seg til, og vi har nå fire poeng til direkte nedrykksplass.

Viking er neste motstander, borte på Viking Stadion søndag 21. september kl 1530.

 
Stadion: Sparebanken Sør Arena      IK START:

Dato: 14. september  

Tilskuere:
8 008

Terje Reinertsen, Glenn Andersen (Kristoffer Ajer 77'), Gummi Kristjansson, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante, Solomon Owello, Seyi Olofinjana, Espen Børufsen (Matthias Vilhjalmsson 61'), Zlatko Tripic, Espen Hoff (Alexander Lind 77')
Hoveddommer : fløyte
Ken Henry Johnsen 
Målscorere: football_small Stabæk   

0-1: F. Brustad 48'
1-1: M. Vihjalmsson 67'
2-1: A. Jacobson 72'
3-1: F. Boli 78'
3-2: E. Asante 90' 
 

Sayoba Mande, Ville Jalasto, Morten Skjønsberg, Nicolai Næss, Anders Trondsen, Michael Stephens (Luc Kassi 73'), Thomasz Sokolowski, Magne Hoseth (Stian Sortevik 88'), Andrew Jacobson, Frank Boli og Fredrik Brustad

Kort Live

Gule kort:      

12': S. Mande
12': E. Hoff
15': . Olofinjana
84': A. Jacobson
 

Røde kort:

Ingen

Livereferat her : 
Hode portrett 14 Vilhjalmsson
Hode portrett 14 Vilhjalmsson

1-1: M. Vihjalmsson

Hode portrett 14 Asante
Hode portrett 14 Asante

2-3: Ernest Asante

 

Annonse fra Obos-ligaen: