Start-Sogndal Jubel på benken

Start-Sogndal: 3-2 (2-1)

Full pott etter en nervepirrende sekspoenger!

Annonse:

En uhyre viktig kamp med tanke på tabellen. En real sekspoenger! 

Start tok tak imiddelbart og satte fart på ballen. Etter fire minutter har unge Ajer, som debuterte på topp fra avspark et raid ute ved cornerflagget. Han får vendt inn til Tripic som setter fart, drar seg inn foran mål og avslutter med skudd i lengste kryss!

Etter kvarteret endrer kampbildet seg litt etter litt. Starts stormløp ble blokkerte, og kampen kom mer og mer inn i Sogndals spor. Det ble et utall av innkast, hodedueller og dødballer.

Starts pasninger begynte å gå på tvers og bakover, etterfulgt av den lange forover.

Etter 36' utlignet Sogndal litt ut av det blå. På en corner fikk lille Otoo gå opp, og han stusset ballen inn ved stolpen.

Men håpet tentes to minutter etter. Og igjen var det Ajer som var på ferde. Han vred seg fri og leverte til Vikstøl som drylte til fra venstrekanten. Ballen føk inn ved lengste stolpe.

Vi etterlyste mer fart på ballen i andre omgang, men det ble ikke slik. Det var Sogndal som angrep, og fire minutter ut i omgangen smalt det:  Et langt innkast fra innbytter Utvik endte i vår femmeter. Ballen i været og endte i tverligger og ut. Og på returen derfra kastet Otoo seg frem og kranglet ballen i nettet! Han traff stolpen i forsøket, og måtte bytte få minutter etter.

Sogndal utnyttet tida på dødballer til å dra ned tempoet, og Start slet med å få fart på eget spill. De fysiske duellene fortsatte, mens klokka tikket.

Mjelde så til å legge om til tre mann bak, og dyttet Gummi fremover. Vi kom til sjanser, men avslutningene ble satt over eller utenfor. Sogndal lå bakpå for å sikre inn ett poeng, med håp om tre på en kontring.

Da kampuret viste 83 minutter, fosset Tripic inn i Sogndalboksen og ble taklet så det sang på syv meter. Edvartsen nølte ikke og pekte på straffemerket.

Asante kom frem og tok oppstilling. Med to skritts fart satte han ballen arrogant til side for Dyngeland. Elegant når det går inn. Men krevende for pumpa i brystet.

Start holdt unna, og etter 92 minutter fikk Lars Jørgen Salvesen sine første minutter i Tippeligaen.

Da Edvartsen omsider blåste av fire minutter på overtid kjentes det bare deilig!

Vi krabbet ut av den nederste delen av tabellen, men det er langt igjen. Heldigvis har vi flere hjemmekamper på lur.

Se våre blinkskudd fra kampen

Stabæk er neste motstander hjemme på Sør Arena søndag 14. september kl 1800.

 
Stadion: Sparebanken Sør Arena      IK START:

Dato: 31. august  Tilskuere:

4 899

Terje Reinertsen, Glenn Andersen, Gummi Kristjansson, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante, Solomon Owello, Seyi Olofinjana, Zlatko Tripic (Robert Sandnes 86'), Kristoffer Ajer (Matthias Vilhjalmsson 5'), Espen Hoff (Lars Jørgen Salvesen 90')
Hoveddommer : fløyte
Svein-Erik Edvartsen
Målscorere: football_small Sogndal  

1-0: Z. Tripic 4'

1-1: M. Otoo 36'

2-1: R. D. Vikstøl 38'

2-2: M. Otoo 49'

3-2: E. Asante 84' str

 

Mathias Dyngeland, Erik Skaasheim, Tom Søderberg, Hannu Patronen (Bjørn Inge Utvik 46', Logi Valgardsson, Rune Bolseth (Petter Strand 81'), Helge Haugen, Babacar Sarr, Tony Brochmann, Ulrik Flo, Mahatma Otoo (Edward Ofere 52') 

Kort Live

Gule kort:      

18' R. Bolset

21' B. Sarr

79' T.Søderberg

Røde kort:

Ingen

Livereferat her : 
Hode portrett 14 Tripic
Hode portrett 14 Tripic

1-0: Zlatko Tripic

Hode portrett 14 Vikstøl
Hode portrett 14 Vikstøl

2-1: Rolf Daniel Vikstøl

Hode portrett 14 Asante
Hode portrett 14 Asante

3-2: Ernest Asante

 

Annonse fra Obos-ligaen: