RBK-Start 14

RBK - Start: 3-2 (2-2)

To fine Start-mål, men null poeng på Lerkendal

Kampforløpet i første omgang ble fort fastsatt. RBK gikk i strupen og kontrollerte knallhardt fra avspark. Start lå kompakte og avverget alt verten hadde å komme med. Og utnyttet godt de overgangene som bød seg.

Etter 16 minutter brøt Vikstøl våkent bak, og involverer Børufsen. Han vippet videre inn til Asante, som slengte inn et skudd fra 24 meter. Skuddet skrudde utover og suste inn i vinkelen. En oppsiktsvekkende ledelse til Start.

Etter 25 minutter er det Asante igjen som dro opp en overgang. Ballen havnet over på høyre hos Hoff som prøver skudd på nærmeste stolpe. Børufsen ville ha et ord med i laget og fanger skuddet på hælen, vender og setter ballen til side for Lunna. 0-2 var smått sett sensasjonelt.

Tre minutter senere fikk RBK lønn for presset. En corner ble slått lavt inn, og Diskerud ser ut til å få flikket ballen videre inn mot mål. Den endte i nettet, og dette ga full fyr på RBK-maskineriet. Omgangen ut ble det kunn spill mot ett mål: Starts.

Kort tid før pause blir det slått et hardt innlegg på tvers inn på vår femmeter. Opdal er ute og avskjærer innlegget, men ga en retur som Søderlund våkent var fremme på, og han tuppet ballen i nettet. Dermed 2-2 til pause.

Mjelde byttet ut Hoff i pausen. Hoff var forkjølet og slet med pusten. Inn kom Sandnes, som etter Mjeldes sigende skulle ta ut Selnes.

Etter som omgangen skred frem, kom Start sakte, men sikkert mer med i kampen. RBK orket ikke å holde det samme trøkket, og Starts angrep ble lengre. Det jevnet seg ut i en periode.

Start klarte imidlertid ikke å være direkte nok fremover. Overgangen stoppet for ofte da vi ga RBK sjansen til å etablere seg bakover. Det ble for omstendelig.

Etter 81' satte Mjelde innpå Tripic, og to minutter etter Lind. Ut gikk Børufsen og Matti.

RBK vant ballen bak og satte opp en kontring etter 83'. I stor fart feide de fremover. Søderlund på løp ble frispilt, og dyttet ballen til side for Opdal.

Start klarte aldri å svare på den scoringen, selv om de faktisk var nære på. Lind hadde den største sjansen etter 85' da han ble frispilt og skjøt fra fem meter. Men ballen skled av foten og ballen gikk utenfor.

Kampen ebbet ut uten flere scoringer, og gleden over tre poeng var påtagelig stor i RBK-leiren.

Start stod dermed tilbake med null poeng og et såkalt hederlig tap.
På tabellen er det nå tettere enn tidligere nedover mot kvalikplassen.

Neste seriekamp er 15. august mot Strømsgodset i Kristiansand. Kampstart kl 1900.

Stadion: Lerkendal            IK START:

Dato: 10.august