FK Haugesund - Start 2014

FKH - IK Start: 5-1 (2-1)

Start ned på jorda igjen etter en leksjon i effektivitet

Start åpnet helt ok, og taklet og satte fint press på ballfører. Og etter elleve minutter sendte Acosta i veg en femtimeterspasning til Hoff som vendte vekk en forsvarer og skjøt sikkert i mål. Herlig åpning av Start, men hvor lenge var Adam i paradis?
- Ett minutt!

Rett fra avspark gikk Haugesund i angrep, og en lang pasning inn i vår boks ble løpt inn av smarte Gytkjær som kakket ballen forbi Opdal. Utligning og en advarsel til det som skulle komme.

Men omgangen stod og vippet. Start var kompakte bak og hadde svært mange brudd bak på egen halvdel. Men maktet ikke å omsette bruddene i store sjanser. Inntil 23 minutter var spilt.

Ut av ingenting fikk Hoff ballen med seg på høyre. Dro seg inn mot boksen og fyrte plutselig av. Ballen gikk som et prosjektil mot lengste kryss, traff treverket og spratt ut på banen igjen. Centimetere unna utligning.

FKH hadde ballen mer enn Start, men vi holdt unna bak, og vertene kom ikke til de store sjansene. Presshøyden så helt ok ut. Vi møtte FKH  10-15 meter inn på egen halvdel. Men så kom tendensen med at pasningsspillet vårt gikk mer på tvers og bakover enn forover.

Etter 42 minutter var det Bamberg-show. Fra egen halvdel dro han seg oppover vår høyreside. Så dro han seg inn i banen og avsluttet fra 20 meter. Opdal er våken på skuddet, men ga en retur ut i feltet, og der dukket måltyven Gytkjær opp og satte sitt andre for dagen.

Minuttet før pause hadde Asante et skudd som vi så i mål, men dessverre gikk det utenfor.

I pausen måtte Hoff kaste inn håndkledet, og Nouri kom inn på høyre flanke. Asante ble trukket inn sentralt.

Kun tre minutter ut i omgangen fikk Gummi sitt tredje gule kort, og må dermed sone mot Molde. Gummi gjorde for øvrig en god kamp på midtstopperplass, og var kompromissløs i taklingene.

Haugesund viste at de var flinke til å vende spillet og skape åpninger offensivt. Mens vi altfor ofte kjørte oss fast.

Børufsen kom seg til noen sjanser. En gang alene mot Kristiansen i FKH-målet. Men keeperen møtte ham utenfor egen boks og avverget. Børufsen hadde også et skudd som strøk stolpen.

Med halvtimen igjen fikk Ajer sitt andre innhopp, og erstattet Paniagua.

Etter 66 minutter var det Fevang som utløste en sjanse. Han brente til fra 19 meter. Opdal gikk ut i full strekk og slo ballen unna. Der dukket brasilianeren Bamberg opp og skjøt fra skrått hold via lengste stolpe og i mål. 3-1 og nå så det vanskelig ut for Start.

Fem minutter senere skjer igjen det som var symtomatisk for andre omgang. Start fikk corner. Istedet for å få noe ut av den, vant FKH ballen. Sema var offensiv, og fikk en frekk stikker som sendte ham alene mot Opdal. 15 sekunder etter at vi slo corneren, lå den fjerde ballen i nota bak Opdal.

Tre minutter før full tid gjentok historien seg. Start hadde corner. FKH vant ballen, og innbytter Agdestein satte opp Sema igjen. Han gjorde ingen feil inn mot Opdal, og satte Haugesunds femte for dagen.

De gangene vi fikk brudd i spillet, var det bak i banen, og ofte av våre spisser Matti og Asante. Naturlig nok ble det få å spille fremover til.

Start fikk en real leksjon i effektivt og offensivt spill av Haugesund, som nå virker å ha funnet tilbake til formen fra i fjor.

Starts stall er sårbar nå med skader og karantener etter at Sarr og Castro er gått til Sogndal og Sarpsborg. Og Molde, Godset, Odd og RBK venter i de neste kampene.

Først ut er Molde 3. august i Kristiansand. Kampstart kl 1800.

Stadion:  Haugesund stadion     IK START:

Dato: 27.juli

Tilskuere:
4 434

Håkon Opdal, Glenn Andersen, Bismark Acosta, Gummi Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante, Solomon Owello, Fernando Paniagua (Kristoffer Ajer 61'), Espen Børufsen, Espen Hoff (Amin Nouri 46'), Matthias Vilhjalmsson (Alexander Lind 76')

5-1: M. Sema 87'

Per Morten Kristiansen, Kristoffer Haraldseid, Dusan Cvetinovic, Tor Arne Andreassen (David Myrestam 79'), Joakim Våge Nilsen, Daniel Bamberg, Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang, Alexander Stølås, Maic Sema (Tore Andre Aasheim 88'), Christian Gytkjær (Torbjørn Agdestein 84')

Kort Live

Gule kort:
48'  G: Kristjansson