Start-VIF

Start - VIF: 2-2 (0-1)

Festkveld med spenning og en "umulig" heading fra Hoff

Alt lå til rette for en festkveld. Sol, varme og 8555 tilskuere. Og det ble både festelig og spennende:

Mjelde hadde gjort en del endringer på laget i forhold til oppstillingen mot Sogndal. Mathisen var omsider tilbake etter langtidsskade i spann med Berger. Børufsen fra start på venstreflanken og Tripic i spann med Hoff på topp.

Vi var spente på hvordan laget ville fremstå. Og det tok ikke lange stunden før vi så at dette laget sprutet det av. I duellspillet, i løpene, i bevegelsene. Bakerst viste Mathisen seg fra den solide siden. Han vant det meste på hodet, og var aktiv i begge ender av banen.

Men det var VIF som fant nettmaskene først. Allerede etter 15 minutter lå ballen i nota bak Opdal. Et innlegg fra Opdals høyre side kom hardt inn på femmeter, og der hadde VIFs toppscorer Kjartansson løpt seg fri og klakket ballen i nettet.

Etter scoringen tok Start mer og mer over, og styrte det meste på banen. Målsjansene kom også, og det var flere situasjoner der vi så ballen i nettet. Men ballen ville ikke inn. Det manglet det lille ekstra på mål.

Andre omgang fortsatte i samme sporet. Start jaget utligning, og VIF kontrollerte og ventet på kontringsmuligheter.

Owello dominerte midtfeltet og hadde svært mange ballvinninger. Han var den sentralt som skapte fremdrift. Børufsen raidet, Asante gikk på løp, og Tripic og Hoff nedla et solid antall løpemeter. VIF slapp rett og slett ikke til.

Først etter 61 minutter kom scoringen alle hadde ventet på. Et overlegg fra Børufsen traff Hoff på dødlinjen litt utenfor femmeterstreken. Han gjorde det eneste han kunne. Brukte hodet og headet. Ballen gikk i en bue over Langer og inn ved lengste stolpe. Det skal nesten ikke være teknisk mulig! Stor jubel!

Start fortsatte jakten på ledermålet, og produserte den ene sjansen etter den andre.

Etter 79' lyktes en fiks kombinasjon omsider:

Owello sendte en stikker til Hoff som dyttet videre til Tripic på løp fra høyre mot venstre. Tripic møtte ballen på direkten med utsidene av høyrefoten og klakket ballen i nettet. Lekkert utført.

Klokka tikket fort, og VIF kom på noen visitter. Men det virket solid bak. Mjelde hev på friske bein. Castro og Gummi og tok ut Børufsen og Asante.

Med to ørsmå minutter igjen før full tid har VIF en press-situasjon med flere headinger og dueller i vår boks. Situasjonen så ut til å skulle avklares da Berre og Andersen nærmest ramler oppå hverandre. Dommer Johnsen pekte på straffemerket til hele stadions fortvilelse.

Kjartansson satte straffen sikkert, og berget et poeng for VIF. Men Start tapte to viktige poeng, og var naturligvis svært skuffet etter å ha levert en glitrende kamp. Selv om vi har sett effektiviteten bedre på mål. VIF har kanskje fire sjanser og scorer på to av dem. Start hadde minst tosifret antall sjanser.

Vi trøster oss med at laget hevet seg stort spillemessig, og ga oss troen tilbake på at vi kan slå hvem som helst i Tippeligaen.

Neste match er borte mot Bodø/Glimt tirsdag 20. mai kl. 1800. 

 
Stadion: Sparebanken Sør Arena      IK START:

Dato: 16.mai  

Tilskuere:
8 555

Håkon Opdal, Glenn Andersen, Markus Berger, Jesper Mathisen, Robert Sandnes, Ernest Asante (Gummi Kristjansson 80'), Fernando Paniagua (Babacarr Sarr 64'),  Solomon Owello, Espen Børufsen (Alejandro Castro 80'), Zlatko Tripic og Espen Hoff

Hoveddommer : fløyte
Ken Henry Johnsen
Målscorere: football_small VIF 

0-1: V. Ørn Kjartanssson 15'
1-1 E. Hoff  61'
2-1: Z. Tripic 79'
2-2: V. Ørn Kjartanssson 89''

Michael Langer, Alexander Mathisen (Ali Iqbal 81'), Niklas Gunnarsson, Simon Larsen, Ruben Kristiansen, Diego Calvo (Morten Berre 46'), Christian Grindheim, Ghayas Zahid (Danile F. Holm 73'), Rasmus Lindkvist, Vidar Ørn Kjartansson og Sivert Heltne Nilsen 

Kort Live

Gule kort:      
Ingen

Røde kort:
Ingen

Livereferat her : 

Hode portrett 14 Hoff
Hode portrett 14 Hoff

1-1: Espen Hoff

Hode portrett 14 Tripic
Hode portrett 14 Tripic

2-1: Zlatko Tripic

 

Annonse fra Obos-ligaen: