Sogndal - Start

Sogndal - Start: 2-1 (0-0)

Knepent tap mot et hjemmelag som kjempet mest og løp mest

Sogndal lå sist på tabellen før denne runden, og ville kjempe med nebb og klør for å skaffe seg poeng. Start har også hatt en nedadgående kurve etter en fin åpning på serien. Sogndal er vriene på eget gress.

Mange ville ha det til at Start måtte kjempe mot et lag som la seg bakpå og tettet igjen, men slik ble det definitivt ikke.

Sogndal gikk rett i strupen på Start og kontrollerte kampen fra avspark. Dog uten å komme til de helt store sjansene. For Start forsvarte seg godt defensivt, og holdt unna det aller meste Sogndal hadde å komme med.

Etter halvtimen var vi heldige som ikke kom under. Først gled Opdal i et innspill, og ballen havnet i farlig posisjon. Andersen avverget scoring der, men i neste trekk satte Strand ballen i stolpen bak Opdal. Returen kom rett i fanget på Opdal.

Sogndal var ineffektive, og Start var ubesluttsomme. 0-0 til pause.

Start kom sterkere ut i andre omgang, og etter en lengre god periode med mye press, kom ledelsen. Kanskje litt flatterende etter spill og sjanser. På bakerste stolpe steg unge Andersen til værs og headet knallhardt og utagbart i nettet. God følelse etter en god periode.

Minuttet etter smalt det andre vegen. En nesten parallell situasjon: Et innlegg fra Teniste endte på hodet til Otoo og i nettet. Der var flere i bakre rekker på tur!

Derfra og ut stod kampen og vippet, og det var Sogndal som i sum så ut til å ville mest. De løp mest, duellerte mest og presset mest. Start så lenge ut til å være fornøyde med ett poeng.

Og så kom belønningen for kjempingen til hjemmelaget. Ett minutt før full tid kontrret Sogndal inn ledermålet. Strand dro seg opp på venstre og la inn på bakre stolpe. Der stupheadet Valsvik inn 2-1.