Sarp-Start

Sarpsborg 08 - Start 1-1 (1-0)

Start og Mjelde leverte ny sterk sluttspurt og sikret poengdeling

Annonse:

Start var inspirerte av seieren mot Haugesund, men maktet ikke gjøre noe med det i store deler av første omgang. Start rygget etter hvert dypt bakover og ble liggende kompakte og lavt. Selv om Sarpsborg hadde ballen mye, var de slurvete og upresise offensivt. Start hadde defensiv kontroll.

Sarpsborg beholdt initiativet frem til halvtimen var spilt. Da fikk Matti inn en heading på et innlegg som Kerr i Sarpsborgmålet på uforklarlig vis reddet.

Start flyttet laget høyere, og plutselig var det match igjen.

Sarpsborg beholdt like fullt et overtak spillemessig, men et kompakt Start-forsvar holdt dem unna nettmaskene. Helt til det stod tre minutter på overtid av første omgang. Da fikk de et frispark rett på utsiden av 16-meterhjønet til venstre for Opdal.

Ernemann slo inn direkte på mål, og Opdal maktet ikke å hindre at skuddet gikk rett i nettet bak ham. Han hadde ei lav sol rett i fjeset, men han unnskyldte seg ikke med det og sa i pausen at han hadde feilberegnet skuddet.

I andre omgang var tendensen den samme. Sarpsborg hadde mye ballkontroll, men skapte ikke all verdens på mål. De sjansene de kom til ble blåst av svak presisjon.

Start slapp seg heller ikke like dypt som i første omgang, men det kladet offensivt. Flankene løp ofte inn i banen og dermed inn i "sekken" til Sarpsborg. Presisjonen på pasningsspillet var heller ikke god i perioder.

Kvarteret ut i omgangen ser vi at Start får mer og mer rom. Først på egen halvdel, og etter hvert også fremover på banen. Vi observerte at Sarpsborg falt noe av når Start vant ballen. Her skulle seieren trygges. 

Etter drøye halvtimen gjør Mjelde det samme dobbeltbyttet som mot Haugesund. Sarr og Kristjansson inn - Asante og Paniagua ut.

Start ga enda mer gass, og Sarpsborg rygget. Kun Valdemarsson og Samuel holdt oppe en offensiv trussel. Men de ble tatt vare på av forsvarsrekka.

Kvarteret før slutt kom sarpsborg med sin sluttspurt. De rullet rundt med Start, og de fleste Startklareringer gikk til en blåkledd. Da så det mørkt ut for muligheten til å få med seg poeng sørover.

Mjelde gjode et siste offensivt bytte etter 76 minutter. Byttet inn Lind for Andersen og la om til tre mann bak. Enda mer offensivt trøkk. 

Men først etter 86' tror vi utligningen er et faktum. Hoff ble spilt fri alene mot Kerr, og satte ballen forbi Kerr i retning nettmaskene. Men ut av det blå kom det lange beinet til Valdemarsson som feide skuddet til corner.

Startpatriotene på tribunen hadde ikke rukket å sette seg før påfølgende corner ble tatt. Tripic slo inn og Gummi headet ballen i stolpen og ut i feltet. På returen kom Vikstøl våkent og pirket ballen i nettet. Endelig utligning!

Sluttminuttene ble spennende for begge lag. Ble det tre poeng? Ett? Null?

Men det ebbet ut uten flere mål, og dermed poengdeling. Og slik kampen artet seg mot slutten, tror vi faktisk det var Sarpsborg som var mest fornøyde med deling av potten. 

Neste motstander er Aalesund borte mandag 21. april kl. 1530.

 
Stadion: Sarpsborg stadion    IK START:

Dato: 13. april  Tilskuere:

4 294

Håkon Opdal, Glenn Andersen (Aleksander Lind 75'), Markus Berger, Bismark Acosta, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante (Gummi Kristjansson 64'), Fernando Paniagua (Babaca Sarr 64'), Solomon Owello, Zlatko Tripic, Espen Hoff og Matthias Vilhjalmsson

Hoveddommer : fløyte
Ken Henry Johnsen
Målscorere: football_small Sarpsborg08

1-0: S. Ernemann 45'

1-1: R. D. Vikstøl 82'

Duwayne Kerr, Claes Kronberg, Ole Heieren Hansen, Martin Thømt Jensen, Jeremy Berthod, Steffen Ernemann, Gudmundur Thorarinsson (Tom Erik Breive 43'), Franck Dja Djedjé (Kristoffer Tokstad 64'), Bojan Zajic (Olav Øby 80'), Thorarinn Valdimarsson og Aaron Samuel

Kort Live

Gule kort:    

21': F.D. Djejde

45': R.D. Vikstøl

52': M. Vihjalmsson

73': G. KristjanssonRøde kort:

Ingen

Livereferat her : 
Hode portrett 14 Vikstøl
Hode portrett 14 Vikstøl

1-1: R.D. Vikstøl

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: